1001 Razlog Za / Protiv Metala
Re: 1001 Razlog Za / Protiv Metala
Druže Critical, ne bih se složio da je METAL = jazz + mnogo toga. To jednostavno nije tačno. Da jeste, onda bi se na muzičkim akademijama širom sveta izučavao metal, a ne jazz i klasika. Pre bih rekao da je METAL = ROCK + tu i tamo jazz i klasika, ali manje-više na amaterskom nivou ("amaterskom" se odnosi na klasiku i jazz). 

Last edited by Derrick on 11 Apr 2008, 14:07, edited 1 time in total.
Opet ne kuzim sta ovo pokazuje,slozili smo se da je jazz majka !
Ono ,ja samo kazem da je metal jazz + mnooogoo toga ,ne kuzim zasto sada dajete klipove ,sta sad vidimo odlichne instrumentaliste i sta sad????
Ovo znaci da metal ne valja ,ne ne znaci,ovo znaci da je jazz bolji, a posto je ovde tema 1001 razlog ZA /PROTIV metala,navedite mi sta ne valja u metalu, nemojte mi navoditi sta valja u jazz-u,nadam se da smo se sada razumeli.
Ako cete da tvrdite zasto metal ne valja ,navedite zasto,okej?
Pozz
Edit:
Okej ,u pravu je Derrick (jebeno uvek zaboravim ovo drugo R ,ali sad sam stavio,haha) , slazem se sa tobom,ali opet metal obuhvata vise pravaca ,to je ono sto je zanimljivo,u metalu mozes sve , jazz ti je jazz (znaci idemo II V I ,osnovna progresija ,ima jos tu puno,ali imas neka pravila ,znaci tako se sviira jazz,kuzis) , a metal ti je SVE ,znaci sta god da odsviras u metalu to je metal ,razumes
Ajde ovako,braco ,rekoh ako niste dovoljno slusali metal ,molio bih vas, da ne komentarisete nesto o cemu dve cuke nemate , idi sad lepo na youtube, nadje neke basisste (koji sviraju metal) poslusaj pa se vrati i reci,predlozio bih ti da pocnes od Billy Sheehan-a (da da ,cika koji je svirao sa gilbertom,vai-om ,i koji ima svoj album ,inace Gilbert i Vai su ti metalci ,progresivni ).
Pozz
Ono ,ja samo kazem da je metal jazz + mnooogoo toga ,ne kuzim zasto sada dajete klipove ,sta sad vidimo odlichne instrumentaliste i sta sad????
Ovo znaci da metal ne valja ,ne ne znaci,ovo znaci da je jazz bolji, a posto je ovde tema 1001 razlog ZA /PROTIV metala,navedite mi sta ne valja u metalu, nemojte mi navoditi sta valja u jazz-u,nadam se da smo se sada razumeli.
Ako cete da tvrdite zasto metal ne valja ,navedite zasto,okej?
Pozz
Edit:
Okej ,u pravu je Derrick (jebeno uvek zaboravim ovo drugo R ,ali sad sam stavio,haha) , slazem se sa tobom,ali opet metal obuhvata vise pravaca ,to je ono sto je zanimljivo,u metalu mozes sve , jazz ti je jazz (znaci idemo II V I ,osnovna progresija ,ima jos tu puno,ali imas neka pravila ,znaci tako se sviira jazz,kuzis) , a metal ti je SVE ,znaci sta god da odsviras u metalu to je metal ,razumes

Ajde ovako,braco ,rekoh ako niste dovoljno slusali metal ,molio bih vas, da ne komentarisete nesto o cemu dve cuke nemate , idi sad lepo na youtube, nadje neke basisste (koji sviraju metal) poslusaj pa se vrati i reci,predlozio bih ti da pocnes od Billy Sheehan-a (da da ,cika koji je svirao sa gilbertom,vai-om ,i koji ima svoj album ,inace Gilbert i Vai su ti metalci ,progresivni ).
Pozz
- goodlikesweeper
vbraca wrote:Hteo sam da dokazem,da skoro nijedan basista koji svira metal,ne moze da odsvira ovo...
Basisti u metal muzici su prilicno jadni, i umesto svoje ``tehnike`` pokusavaju to da nadoknade svojom brzinom, sa nekom distorzijom.
Prilicno jadno.

Covece sto dalje sve vise mislim da si promasio temu....umes ti da citas?E ako umes onda procitaj ovo dosad sto smo napisali pa onda komentarisi....

Mozda ni ja nemam prava da pljujem po metalu sto se tice vremena koliko sam ga slusao ali slazem se sa mojim drugovima jazzerima i blueserima.
Slusao sam metal nekih 5 godina i razlog zasto ga sad vec slusam mnogo manje je verovatno jer sam poceo da sviram gitaru (svirao metal) i posle god-god i po dana jednostavno nisam video nista novo u svemu tome i samo sam ponavljao iste gluposti sve brze i brze...
Ima izuzetaka naravno kao satriani, vai ali vecina metalaca su kao ono svinjce od malmsteena.
Necu ni da pominjem teme jedne metal pesme i celu tu "undead i moja satara je veca od tvoje" scenu koju ta vrsta metala vuce sa sobom jer nema smisla diskutovati sa nekim ko se pali na takve gluposti.
Nasminkani muskarci sa sekirama u sado mazo odeci koji "sviraju" o satanizmu... Daj bre... Mislim ok ako se neko pali na to ali ono....

Slusao sam metal nekih 5 godina i razlog zasto ga sad vec slusam mnogo manje je verovatno jer sam poceo da sviram gitaru (svirao metal) i posle god-god i po dana jednostavno nisam video nista novo u svemu tome i samo sam ponavljao iste gluposti sve brze i brze...
Ima izuzetaka naravno kao satriani, vai ali vecina metalaca su kao ono svinjce od malmsteena.
Necu ni da pominjem teme jedne metal pesme i celu tu "undead i moja satara je veca od tvoje" scenu koju ta vrsta metala vuce sa sobom jer nema smisla diskutovati sa nekim ko se pali na takve gluposti.
Nasminkani muskarci sa sekirama u sado mazo odeci koji "sviraju" o satanizmu... Daj bre... Mislim ok ako se neko pali na to ali ono....

Ajde pojasni mi to molim te...goodlikesweeper wrote:Jazz verovatno i jeste bolji od metala,ali ja vise volim metal zato sto ima jaz+brdo drugih stvari
- goodlikesweeper
KOD je vec stavio video na prvoj stranici za vas znatizeljne...Funkomat wrote:Ajde pojasni mi to molim te...goodlikesweeper wrote:Jazz verovatno i jeste bolji od metala,ali ja vise volim metal zato sto ima jaz+brdo drugih stvari
E,aj sad ti meni malo ovo pojasni!Kakve to ima veze samnom?Vec sam objasnio da ja nemam blage veze sa black brutal death shitovima a i ne volim bas malmsteena...Funkomat wrote:ali vecina metalaca su kao ono svinjce od malmsteena.
Nasminkani muskarci sa sekirama u sado mazo odeci koji "sviraju" o satanizmu... Daj bre... Mislim ok ako se neko pali na to ali ono....![]()
Dakle,da li mozes da mi pojasnis?
noob...

Last edited by goodlikesweeper on 11 Apr 2008, 14:39, edited 2 times in total.
Brate pa nisam ni ja u tom fazone ,ne znam zasto stalno pominjete glam i power??????Nasminkani muskarci sa sekirama u sado mazo odeci koji "sviraju" o satanizmu... Daj bre... Mislim ok ako se neko pali na to ali ono....
Ali imas likova koji otkidaju na ovo

- KnightOfDoom
- Site Admin
Ne mogu da iskuliram....
Sta ti Braco mislis da metal basista ceo dan roka sesnestine na e zici u nekom suludom tempu? Jel ti znace nesto imena John Myung, Steve Digiorgio,Michael Lepond, Sean Malone, Tony Choy, Stefan Fimmers... pa ajde cak i Steve Harris? Potrazi malo po netu, iznenadices se.
Evo vidi ovog jadnika iz Rhapsody-a kako ne zna da svira.
Sta ti Braco mislis da metal basista ceo dan roka sesnestine na e zici u nekom suludom tempu? Jel ti znace nesto imena John Myung, Steve Digiorgio,Michael Lepond, Sean Malone, Tony Choy, Stefan Fimmers... pa ajde cak i Steve Harris? Potrazi malo po netu, iznenadices se.
Evo vidi ovog jadnika iz Rhapsody-a kako ne zna da svira.
Ljudi!!! Chill out!!! Evo ja recimo OBOZAVAM da cujem kad Zakk Wylde-ove riffove pune harmonica i njegove solaze, ali zato volim i genijalnost Miles Davis-a, Armstronga, Elinghtona, Coltrane-a... Ali svako ima neshto shto "najvishe" voli... Za mene je to "hard-rock" solaza Steve morse-a ili Paul gilberta, mozda neverovatno fraziranje Scott Hendersona ili Gambale-a... Zavijanje Tockovog ili SRV-ovog strata, przenje Garry Moore-a ili mozda all-blues SRV-a i BB kinga...
Ja sve to volim i da slusham i sviram... Sve zavisi od raspolozenja...
Ali, sve je to ODLICNO!!! Kad pogledate da najveci deo populacije u Srbiji slusha turbo-folk...
E sad, ono shto BASH ne mogu da podnesem je Power metal... To me bash ubija u pojam...
Ja sve to volim i da slusham i sviram... Sve zavisi od raspolozenja...
Ali, sve je to ODLICNO!!! Kad pogledate da najveci deo populacije u Srbiji slusha turbo-folk...
E sad, ono shto BASH ne mogu da podnesem je Power metal... To me bash ubija u pojam...

- KnightOfDoom
- Site Admin
Bravo za tebe, ali ovde se radi o tome da se nekome digne ona stvar da zajebava i sere po cemu hoce bez i jednog valjanog argumenta i logike, vodjen sopstvenim jadnim znanjem o temi o kojoj prica. Jeste mene videli da otvaram temu o recimo dzezu i pisem svoja neuka i nenormalna razmsiljanja o njemu? Ne. Ali kad neko prica gluposti o necemo u sta se bar malo (u svakom slucaju vise od njega) razumem , moram da ispravim coveka.
Ne znam da li je u pitanju ne znanje, losa namera, neki kompleks ili nesto cetvrto...ili sve odjednom, uglavnom nije kul.
Ne znam da li je u pitanju ne znanje, losa namera, neki kompleks ili nesto cetvrto...ili sve odjednom, uglavnom nije kul.
Auuu, moram priznati, gospodin iz RHAPSODY-a je "olešio" bas.
Strašan jam! Usudiću se da primetim da bubnjar, barem prema mom ukusu, ga nije adekvatno otpratio. 

Critical wrote:Brate pa nisam ni ja u tom fazone ,ne znam zasto stalno pominjete glam i power??????
Ma znam bre ljudi da niste bukvalno u tom fazonu i goodlikesweeper ovde se radi o metalu uopsteno a ne o "ne black brutal death shitovima" tako da se nisam obracao direktno tebi sto se toga tice ako ti je tako lakse...goodlikesweeper wrote:E,aj sad ti meni malo ovo pojasni!Kakve to ima veze samnom?Vec sam objasnio da ja nemam blage veze sa black brutal death shitovima a i ne volim bas malmsteena...
Dakle,da li mozes da mi pojasnis?

U vezi klipa sa prve strane, super pesma ali nije bas na sta covek pomisli kad neko pomene metal tako da i nije neka referenca. Kao sto sam rekao hvala Bogu uvek ima izuzetaka...
Ok je metal dokle god je najbitnija sama muzika a ne imidz i ima malo kreativnosti u njoj, a sto se tice ovih bendova kojima je cilj da svojom pojavom kopiraju neki gigerov crtez....

- Rocket Roll
Upravo. Cynic, pa još album "Textures", to nijedan "pravi" metalac ne sluša. Metal je metal je metal - i to najviše i "boli". Ima i u bluzu "purista", ali nisu tako isključivi (što se vidi iz teme "Srb Men Kent Plej Z Bluz" - jedan "ekstremni purist" kome xyz bluzera pokušava da objasni da u bluzu nema mesta purizmu).Funkomat wrote:U vezi klipa sa prve strane, super pesma ali nije bas na sta covek pomisli kad neko pomene metal tako da i nije neka referenca.
A u metalu stalno slušam o "purizmu" i stalno se kritikuje sve što nije "najbrža desna ruka srednje Bosne" i "najteža distorzija posle Armagedona". Ponudiš ljudima Bucketheada - ne vredi, on je klovn, nije tr00. Ponudiš ljudima Primus - ne vredi, on je brz i "metalan" ali to nije kVlt! Kažeš ljudima da je Metalika najzanimljivije stvari napravila posle "...And Justice For All" (bluesy, kantri, uticaj dooma i stoner rocka) - ne vredi, Metalika nije ni tr00 ni kVlt!
A šta je "tr00" i "kVlt"? Besmisleni instrumentalni onanizmi bez glave, repa i muzičke poruke, svirani sa pet puta više gaina nego što je potrebno.
Anyway, to je moje mišljenje. A argumenti - pa, nađe se poneki, nije valjda da baš niko ko ne voli metal nema pojma ni o čemu!
- goodlikesweeper
To ti je death metal bend,inace,tako da JESTE metal.I kako moze sve to biti jedno isto kad su skroz drugacije stvari.Jednostavno,mnogo je glupo sve to stavljati u isti kos.Nije to rok bluz ili jazz,ovo je nesto puno vece i drugacije...Funkomat wrote: Ma znam bre ljudi da niste bukvalno u tom fazonu i goodlikesweeper ovde se radi o metalu uopsteno a ne o "ne black brutal death shitovima" tako da se nisam obracao direktno tebi sto se toga tice ako ti je tako lakse...![]()
U vezi klipa sa prve strane, super pesma ali nije bas na sta covek pomisli kad neko pomene metal tako da i nije neka referenca. Kao sto sam rekao hvala Bogu uvek ima izuzetaka...

Aj ja onda da postavim jedno interesantno pitanje: Zašto svi linkovi kojima ljubitelji metala pokušavaju da kontriraju jazzerima i blueserima su opet nekakva klasika ili jazz? To NIJE metal. To što bi metalci voleli da je i to metal,....e, to je već nešto drugo. Odlično je ovaj iz Rhapsody-ja odsvirao ono na basu, ali to nije metal, i potpuno je neprimenjivo u muzici koju Rhapsody svira (slap-bass u power ili gothic ili nešto treće ne ide nikako, a nisam nikada ni čuo tako nešto). I jazzeri mogu da zgaze na dist, pa da rdžaju i opliću ludački brze solaže, ali da li je to jazz? Pa nije, koliko god neko to tvrdio. Ukratko, metal u svom izvornom obliku i u najvećem broju slučajeva danas je neki "rdždždž" + "didlididli", pa se onda neko malo talentovaniji seti da ubaci nešto komplikovanije iz jazza ili klasike, a onda metalci kažu "vidiš, u metalu ima svega i on je mnogo šira muzika nego li jazz ili blues ili klasika". Ma daj! 

Potpuno se slazem.Derrick wrote:Aj ja onda da postavim jedno interesantno pitanje: Zašto svi linkovi kojima ljubitelji metala pokušavaju da kontriraju jazzerima i blueserima su opet nekakva klasika ili jazz? To NIJE metal. To što bi metalci voleli da je i to metal,....e, to je već nešto drugo. Odlično je ovaj iz Rhapsody-ja odsvirao ono na basu, ali to nije metal, i potpuno je neprimenjivo u muzici koju Rhapsody svira (slap-bass u power ili gothic ili nešto treće ne ide nikako, a nisam nikada ni čuo tako nešto). I jazzeri mogu da zgaze na dist, pa da rdžaju i opliću ludački brze solaže, ali da li je to jazz? Pa nije, koliko god neko to tvrdio. Ukratko, metal u svom izvornom obliku i u najvećem broju slučajeva danas je neki "rdždždž" + "didlididli", pa se onda neko malo talentovaniji seti da ubaci nešto komplikovanije iz jazza ili klasike, a onda metalci kažu "vidiš, u metalu ima svega i on je mnogo šira muzika nego li jazz ili blues ili klasika". Ma daj!
Bez uvrede ali na ovo mogu da dodam samo.goodlikesweeper wrote:Nije to rok bluz ili jazz,ovo je nesto puno vece i drugacije...

Drugacije, svakako ali vece, ne naravno. Pogotovo od rock-a ne.