Bajaga na tapetu

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 20 Oct 2007, 02:26

Pa da, ali logican zakljucak mi je bio da ako si rekao da je promenio pravac, da je onda ranije imao neki, jel'te, drugi pravac kog se drzao, ali nije ni toliko bitno, da bismo sad potezali raspravu.

A inace mislim da si posten covek i da ne bi lagao, pa cu ti stoga verovati na rec, radije nego da "uporedjujem" albume, jer bi to znacilo da moram da ih "preslusam", a kao sto vec ranije rekoh, ne volim Bajagu, te bih to preskocio, ako ikako moze.

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 20 Oct 2007, 02:28

Odluka je samo tvoja.... :)

Harrison

Post by Harrison » 22 Oct 2007, 22:26

Imam dve reci za Bajagu, ustvari jednu rec....

Zasto? :?

kalipso

Re: Bajaga na tapetu

Post by kalipso » 01 Jan 2008, 11:57

Da li je ih je slušao sinoć neko na trgu, ili su bili mrtvi pijani ili su toliko nižerazedan bend da nemam reči, a dobili su kako sam čuo za to sran*e 30000 evra
:wallbash_2: :wallbash_2: :wallbash_2:

Auslender

Post by Auslender » 12 Jun 2008, 23:31

Odrasla sam uz Bajagu i kompaniju (dakle, Corba, Dugme i ostali). Sad, ume li da peva, ili ne, ja to ne mogu presuditi. Ali, on je jedan od najboljih muzicara koje smo ikad imali, i deo "jedne od tri originalne rock scene", sto pise i u mojoj knjizi istorije za 8. razred. Genije za tekstove. Nisu svi pun pogodak, sto jes - jes. Muzika me oduvek odusevljavala. Balkan, U kozi krokodila, Samo nam je ljubav potrebna, Zmaj od nocaja, Sou pocinje u ponoc, Otrov... I da se nasmejes, i da se zapitas gde to idemo...
Ajde sad, komentari... Samo nemojte mnogo ostro... Ja sam ovde nova...

ac10

Post by ac10 » 13 Jun 2008, 10:42

on je bio corbin gitarista i ostalo neznam sta sve pa je naravno postao njegov klon po pitanju teme tekstova

luka000

Post by luka000 » 13 Jun 2008, 22:28

ac10 wrote:on je bio corbin gitarista i ostalo neznam sta sve pa je naravno postao njegov klon po pitanju teme tekstova
Ipak mislim da nije tako. Riblja corba je imala uticaja na njegove tekstove, ali da je bio potpun klon nije. Riblja corba ima ljubavne tekstove, neke gluposti(hocu majko hocu u gradsku cistocu...) i prozivanje te ovog te onog-nemoj misliti da imam negativno misljenje o njegovim tekstovima. Dok bajaga ipak ima drugaciji stil... Npr. pesme gore dole, dobro jutro dzezeri ili kap po kap... po meni nemaju neke veze sa ribljom corbom.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Jun 2008, 22:56

Uh, uh, uh, uhhhhh

Al ste nasli da uporedjujete Boru i Bajagu...

Jedan ima urbanu pricu, kritku i objasnjavanje urbanih pojava, izvrgavanje ruglu politicara, rusenje mitova, realni pogled na svet koji nas okruzuje...

a drugi ljubavne pesme, blago koketiranje sa patetikom, bezbrizne mladalacke teme...

Jedan sa drugim neeemaju DVE blage veze.. kad pricamo o tekstovima... jeste svirali su u istom bendu i Bajaga je ucestvovao u pravljenju najlepsih Borinih balada... ali generalno stilski nemaju veze jedan s drugim!

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 13 Jun 2008, 23:07

Po meni jedan od najboljih albuma domacih grupa je "Prodavnica tajni" i tesko da ce bilo koji bend ili samostalni autor takvo nesto da dostigne - da od devet pesama na albumu ima devet hitova. Mislim, mozete vi da volite ili ne volite Bajagu nebitno, cinjenica je da ima svoju publiku, a koja je, opet nebitno, njegova je. Stoji i to da ni Bajaga vise ne pravi muziku kao nekad, ali ko to radi danas?! I za to postaje opravdani ili manje opravdani razlozi, ali ne odnose se samo na njega vec na muzicku industriju u celini, ne?! Ipak Bajaga uvek izbaci neki hitic i on zna zasto je to tako i ako to njega zadovoljava pa to je cool i to postujem
Pa nek ide zivot!

ac10

Post by ac10 » 14 Jun 2008, 00:21

mislio sam na to da obojca recituju pesme ne pevaju.i takodje balade su slicne mada moguce da je i jedne i druge balade napisao bajaga.a corbine pesme u kojima pljuje sve redom su jedinstvene :D

Zlo

Post by Zlo » 14 Jun 2008, 03:19

Definitivno ne volim Bajaginu muziku.Tekstovi su dno dna.Muzika..............ako nema amol i Gdur u pesmi Bajaga popizdi.
Mozda neke stare pesme.Ali ne u danasnje vreme.

Ipak,kamo lepe srece da je kao u veselim 80-im.Na TV Bajaga,Balasevic,Parni Valjak,Kerber,Galija.Pa siroke narodne mase koje zele laku notu i plitak text slusaju te stvari a Stoja,Indira,Rada i ostala bagra se posvete svom izvornom zanimanju.
Necu da kazem kom zanimanju jer se trudim da budem kulturan a ime tog zanimanja je ruzna rec :D

Stulica mi ne dirajte. :motz4:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Jun 2008, 23:45

Jedan ima urbanu pricu, kritku i objasnjavanje urbanih pojava, izvrgavanje ruglu politicara, rusenje mitova, realni pogled na svet koji nas okruzuje...

a drugi ljubavne pesme, blago koketiranje sa patetikom, bezbrizne mladalacke teme...
Ko od njih dvojice radi prvo, a ko drugo, nisam bas najbolje razumeo? :?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Jun 2008, 23:58

Bora Djordjevic

Momcilo Bajagic Bajaga

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Jun 2008, 00:05

Zezam se Dejane, znam sta si mislio, ali bojim se da ni jedan ni drugi ne odgovaraju opisu. :(

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Jun 2008, 00:11

OK, ja ih tako vidim, no to ne menja cinjenicu da se stilski razlikuju ... i to veoma! ;)

Zar ne?....

A kako bi ih ti postavio u komparaciji..?

Post Reply