Bajaga na tapetu
- Chord-Master
- MF veteran
Pa da, ali logican zakljucak mi je bio da ako si rekao da je promenio pravac, da je onda ranije imao neki, jel'te, drugi pravac kog se drzao, ali nije ni toliko bitno, da bismo sad potezali raspravu.
A inace mislim da si posten covek i da ne bi lagao, pa cu ti stoga verovati na rec, radije nego da "uporedjujem" albume, jer bi to znacilo da moram da ih "preslusam", a kao sto vec ranije rekoh, ne volim Bajagu, te bih to preskocio, ako ikako moze.
A inace mislim da si posten covek i da ne bi lagao, pa cu ti stoga verovati na rec, radije nego da "uporedjujem" albume, jer bi to znacilo da moram da ih "preslusam", a kao sto vec ranije rekoh, ne volim Bajagu, te bih to preskocio, ako ikako moze.
Re: Bajaga na tapetu
Da li je ih je slušao sinoć neko na trgu, ili su bili mrtvi pijani ili su toliko nižerazedan bend da nemam reči, a dobili su kako sam čuo za to sran*e 30000 evra

Odrasla sam uz Bajagu i kompaniju (dakle, Corba, Dugme i ostali). Sad, ume li da peva, ili ne, ja to ne mogu presuditi. Ali, on je jedan od najboljih muzicara koje smo ikad imali, i deo "jedne od tri originalne rock scene", sto pise i u mojoj knjizi istorije za 8. razred. Genije za tekstove. Nisu svi pun pogodak, sto jes - jes. Muzika me oduvek odusevljavala. Balkan, U kozi krokodila, Samo nam je ljubav potrebna, Zmaj od nocaja, Sou pocinje u ponoc, Otrov... I da se nasmejes, i da se zapitas gde to idemo...
Ajde sad, komentari... Samo nemojte mnogo ostro... Ja sam ovde nova...
Ajde sad, komentari... Samo nemojte mnogo ostro... Ja sam ovde nova...
on je bio corbin gitarista i ostalo neznam sta sve pa je naravno postao njegov klon po pitanju teme tekstova
Ipak mislim da nije tako. Riblja corba je imala uticaja na njegove tekstove, ali da je bio potpun klon nije. Riblja corba ima ljubavne tekstove, neke gluposti(hocu majko hocu u gradsku cistocu...) i prozivanje te ovog te onog-nemoj misliti da imam negativno misljenje o njegovim tekstovima. Dok bajaga ipak ima drugaciji stil... Npr. pesme gore dole, dobro jutro dzezeri ili kap po kap... po meni nemaju neke veze sa ribljom corbom.ac10 wrote:on je bio corbin gitarista i ostalo neznam sta sve pa je naravno postao njegov klon po pitanju teme tekstova
Uh, uh, uh, uhhhhh
Al ste nasli da uporedjujete Boru i Bajagu...
Jedan ima urbanu pricu, kritku i objasnjavanje urbanih pojava, izvrgavanje ruglu politicara, rusenje mitova, realni pogled na svet koji nas okruzuje...
a drugi ljubavne pesme, blago koketiranje sa patetikom, bezbrizne mladalacke teme...
Jedan sa drugim neeemaju DVE blage veze.. kad pricamo o tekstovima... jeste svirali su u istom bendu i Bajaga je ucestvovao u pravljenju najlepsih Borinih balada... ali generalno stilski nemaju veze jedan s drugim!
Al ste nasli da uporedjujete Boru i Bajagu...
Jedan ima urbanu pricu, kritku i objasnjavanje urbanih pojava, izvrgavanje ruglu politicara, rusenje mitova, realni pogled na svet koji nas okruzuje...
a drugi ljubavne pesme, blago koketiranje sa patetikom, bezbrizne mladalacke teme...
Jedan sa drugim neeemaju DVE blage veze.. kad pricamo o tekstovima... jeste svirali su u istom bendu i Bajaga je ucestvovao u pravljenju najlepsih Borinih balada... ali generalno stilski nemaju veze jedan s drugim!
Po meni jedan od najboljih albuma domacih grupa je "Prodavnica tajni" i tesko da ce bilo koji bend ili samostalni autor takvo nesto da dostigne - da od devet pesama na albumu ima devet hitova. Mislim, mozete vi da volite ili ne volite Bajagu nebitno, cinjenica je da ima svoju publiku, a koja je, opet nebitno, njegova je. Stoji i to da ni Bajaga vise ne pravi muziku kao nekad, ali ko to radi danas?! I za to postaje opravdani ili manje opravdani razlozi, ali ne odnose se samo na njega vec na muzicku industriju u celini, ne?! Ipak Bajaga uvek izbaci neki hitic i on zna zasto je to tako i ako to njega zadovoljava pa to je cool i to postujem
Pa nek ide zivot!
Pa nek ide zivot!
mislio sam na to da obojca recituju pesme ne pevaju.i takodje balade su slicne mada moguce da je i jedne i druge balade napisao bajaga.a corbine pesme u kojima pljuje sve redom su jedinstvene 

Definitivno ne volim Bajaginu muziku.Tekstovi su dno dna.Muzika..............ako nema amol i Gdur u pesmi Bajaga popizdi.
Mozda neke stare pesme.Ali ne u danasnje vreme.
Ipak,kamo lepe srece da je kao u veselim 80-im.Na TV Bajaga,Balasevic,Parni Valjak,Kerber,Galija.Pa siroke narodne mase koje zele laku notu i plitak text slusaju te stvari a Stoja,Indira,Rada i ostala bagra se posvete svom izvornom zanimanju.
Necu da kazem kom zanimanju jer se trudim da budem kulturan a ime tog zanimanja je ruzna rec
Stulica mi ne dirajte.
Mozda neke stare pesme.Ali ne u danasnje vreme.
Ipak,kamo lepe srece da je kao u veselim 80-im.Na TV Bajaga,Balasevic,Parni Valjak,Kerber,Galija.Pa siroke narodne mase koje zele laku notu i plitak text slusaju te stvari a Stoja,Indira,Rada i ostala bagra se posvete svom izvornom zanimanju.
Necu da kazem kom zanimanju jer se trudim da budem kulturan a ime tog zanimanja je ruzna rec

Stulica mi ne dirajte.

Ko od njih dvojice radi prvo, a ko drugo, nisam bas najbolje razumeo?Jedan ima urbanu pricu, kritku i objasnjavanje urbanih pojava, izvrgavanje ruglu politicara, rusenje mitova, realni pogled na svet koji nas okruzuje...

Bora DjordjevicJedan ima urbanu pricu, kritku i objasnjavanje urbanih pojava, izvrgavanje ruglu politicara, rusenje mitova, realni pogled na svet koji nas okruzuje...
Momcilo Bajagic Bajagaa drugi ljubavne pesme, blago koketiranje sa patetikom, bezbrizne mladalacke teme...
Zezam se Dejane, znam sta si mislio, ali bojim se da ni jedan ni drugi ne odgovaraju opisu. 

OK, ja ih tako vidim, no to ne menja cinjenicu da se stilski razlikuju ... i to veoma! 
Zar ne?....
A kako bi ih ti postavio u komparaciji..?

Zar ne?....
A kako bi ih ti postavio u komparaciji..?