Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Fender clan vs. Ibanez clan vs. Gibson clan

Post by Doolio » 14 Jan 2008, 22:40

eto sta su ti razliciti ukusi:)
da meni neko pokloni tu rogatu tvorevinu sa onim NECIM za ruke, prestao bih da razgovaram s njim :D

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 14 Jan 2008, 23:55

vg78 wrote:Ako vec gledamo izgled...
Zvuk Ibaneza ne volim, bar ne tih Ibaneza, koje obican smrtnik moze da kupi.
ALI
Po meni jedan od najlepsih gitara ikada napravljena je ova:

Image
Meni ova gitara lichi na jedan dobro nashminkan i "zashiljen" Strat....

muki17
Urednik

Post by muki17 » 15 Jan 2008, 00:01

ljudi,verujte mi,ovo je mrtva trka....Npr,Fender koriste Maiden-i,sto je metal,a Fender ipak ne ide u tom zanru,ali jbg,oni ga koriste bas je kul..Gibson se isto koristi,za neke clean zvuke,ne znam bas konkretan primer,ali se koristi..Tako da ovo uporednjivanje,"Ibanez je zakon,sve ostalo moze da mi pusi" nije bas pametno rasudjivanje..Sve gitare su dobre na svoj nacin,kako kome..o ukusima ne treba raspravljati.Sta,ja volim distorziju,a neko mi kaze nije to to sto ti volis,ovo je je bolja distorzija!!?? otkud on zna STA JA VOLIM?? boli me k*** za to,ja volim ono sto volim i tacka..!!! ipak,to je samo moje misljenje...

mnogo sam oduzio sa pisanjem,i izvinjavam se....ali tema je :x ...

:grummel_2:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 15 Jan 2008, 00:21

Ovaj Ibanez bi mogao dobro da izgleda, samo da nema ovaj glupi i beskorisni rukohvat.
Takodje mi se ne svidjaju rogovi kod Ibaneza, posebno ovaj donji, toliko je tanak da izgleda kao da ce svakog trenutka da se polomi.

Inace jeste mrtva trka, posebno zbog toga sto i jedni i drugi imaju razlicite modele sa razlicitim konfiguracijama magneta, kao sto je neko vec pomenuo, i takodje zato sto su i Fender i Ibanez prokleto DOBRE gitare.
Ipak i dalje mislim da je Fender malo univerzalnija gitara od Ibaneza :D

Tako da je ova tema ne samo beskorisna i needukativna, vec i poprilicno glupa i da nismo svi tako open-minded ( :D ), verovatno bi se pretvorila u obicno naprdjivanje.

upadljivo_tih__

Post by upadljivo_tih__ » 19 Jan 2008, 16:05

Al ako je ista ruzno onda je to stvarno headstock od Stratokastera. Tele ima lep headstck, ibanez jos bolji (i to je jedino sto je lijepo na ibanez), al jbg kad vidim onaj gibsonov kako se siri pa jos ide u nazad ....ccc... pa pa (pazi sad) CRRN! jbt! Crn! Simetrican, a ipak asimetrican jer onaj natpis ide ukoso itd. pa one linijice...c... Jbg ne svidja mi se ovo ovaj vrat i headstock od strata je ko ku*ac a stvarno jbg necu da sviram ku*ac. I kome to pade na pamet da redja civije u 1 red? ccc...

al stvarno. Telekaster ogroman bodi ima, mogo bi na njega da nalijepim plakat jbg. neki. Nevidim uopste poentu onoga kako strato izgleda, i nesto ruznije stvarno nisam vidio. Single coil? Bezi ... Rogovi? Sto ce mi da bi izgledao strasnije dok sviram soft rok za koji je jedino dobar taj strato? Mislim, dobar je on za sve, al ako zaboravimo da postoji Les paul..
jbt bolje se cuje moja krntija na distorziju nego Fender neznam koji... ako cemo objektivno:P
eto , nadam se da sam doprinio sveopstoj mrznji i agresiji koja vlada na temi:P

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Jan 2008, 16:26

upadljivo_tih__ wrote:Al ako je ista ruzno onda je to stvarno headstock od Stratokastera.
O ukusima ne vredi raspravljati... Ali - pročitaj, molim te, najpre ->ovo<-, pa onda reci šta želiš. Ne moraš da promeniš mišljenje, ali sad barem znaš zašto je takav headstock.
upadljivo_tih__ wrote:I kome to pade na pamet da redja civije u 1 red?
Leo je računao da je tako praktičnije i sigurnije... Budući da su takav položaj čivija preuzeli mnogi, od Ibaneza do Pensa-Suhra, valjda i drugi misle da je to bila dobra ideja.

Ne sekiraj se zbog svojih stavova. Ovo ("Battlegrounds + Spitfest") je pravo mesto za subjektivne stavove. Hej, svako ima svoje mišljenje, a nema više komunizma - ne može se čovek streljati zbog mišljenja... Demokratija je živa! :mrgreen:

upadljivo_tih__

Post by upadljivo_tih__ » 19 Jan 2008, 17:00

A pa jbg mogu reci da sam to znao i prije, i da mi se i dalje ne svidja taj head i raspored esteski:P I nije mi se svidjao nikad, a citao sam to sto si ti napisao jos nedje, znam to. Znao sam da ce mi to neko rec, al jbg. pazi, ja sam sinoc, tj nocas komponovao obradu za Tamo daleko, sto znaci da nisam protiv otadzbine, i lomio glavu 3 sata da skapiram zasto je neznani kompozitor note bas tako poredjao, i nasao sistem za par taktova, i preradio to u hard rok, dakle, jesam rodoljub jbg. - al mi se ne svidja taj headstock!!!!!!!!!!!!!! i nemogu da zamislim sebe kako sviram neku ozbiljnu i dramaticnu stvar ili ovo Tamo daleko sa tim odvratnim headstockom. Bodi bi nekako mozda i mogo da pokrijem nekim dugim koznim mantilom, al ga nemam, al dodbro aj... taman bi ispalo da sam izvuko ku*ac dok se svira himna jbf..... ne ide. Tamo daleko se svira na les paul. Moze eventualno na telekaster. Telekasteri pojedini znaju dodri da bude za rok.

Na fendera bi radje svirao neke (jel on bio gluv ili slep ? vidi se da je imao neki poremecaj...) "slepi guslar" melodije iz cg il nesto tako.

////////////////(obrati paznju na dugme "izmeni" iliti "edit")
jesam li ga preterao:P? Osecam se sad nekako rastereceno...... 8)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Jan 2008, 17:29

upadljivo_tih__ wrote:...ja sam sinoc, tj nocas komponovao obradu za Tamo daleko, sto znaci da nisam protiv otadzbine... dakle, jesam rodoljub jbg. - al mi se ne svidja taj headstock!!!!!!!!!!!!!!
Hahaha... respect. Ako znaš - onda je sve OK, ne volim ni ja mnoge stvari poreklom odavde, smao mi je drago da znam da su poreklom odavde.

upadljivo_tih__

Post by upadljivo_tih__ » 19 Jan 2008, 18:13

Rocket Roll wrote: Hahaha... respect. Ako znaš - onda je sve OK, ne volim ni ja mnoge stvari poreklom odavde, smao mi je drago da znam da su poreklom odavde.
hm ovo je tro...petosmisleno....:P

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 19 Jan 2008, 19:29

Valjda zato toliko dobrih muzicara svira Stratocastera jer je najruzniji i najlosije zvuci....moram nabaviti jedan :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 Jan 2008, 21:18

pa ne znaju ljudi, imaju para, ne moraju mnogo da razmisljaju:)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Jan 2008, 01:19

A ono sto meni nije jasno u celoj prici je to sto neko ko sebe naziva gitaristom moze biti iskljuciv do te mere da moze da kaze da je fender najruznija stvar na planeti i da ce radije svirati ibanez od 100 evra nego fender custom shop (bilo je i toga) :?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Jan 2008, 01:40

Doolio wrote:pa ne znaju ljudi, imaju para, ne moraju mnogo da razmisljaju:)

"pa ne znaju"... :D
Ajde ozbiljno... Ima ibanez u svojoj istoriji nikog hendrixa ili claptona ili nesto blizu?
Ne moze biti bas taaakvo sranje ako je jedan Jimi Hendrix svirao bas fendera.
Sem ako ne zna naravno... To objasnjava sve

upadljivo_tih__

Post by upadljivo_tih__ » 20 Jan 2008, 10:12

Funkomat wrote:
Doolio wrote:pa ne znaju ljudi, imaju para, ne moraju mnogo da razmisljaju:)

"pa ne znaju"... :D
Ajde ozbiljno... Ima ibanez u svojoj istoriji nikog hendrixa ili claptona ili nesto blizu?
Ne moze biti bas taaakvo sranje ako je jedan Jimi Hendrix svirao bas fendera.
Sem ako ne zna naravno... To objasnjava sve
jedan satrijani? jeli on blizu? prosudis sam ako radi ovaj klip http://www.youtube.com/watch?v=aQO3RATXXJE

upadljivo_tih__

Post by upadljivo_tih__ » 20 Jan 2008, 10:15

Guitar_thrill wrote:Valjda zato toliko dobrih muzicara svira Stratocastera jer je najruzniji i najlosije zvuci....moram nabaviti jedan :D
pa jbg zasto toliko muzicara nosi kosu? Dobro to nema veze sa muzikom, ali posto si se osisao, onda nemoj ni u drugim stvarima pratit trendove.
dacu ti ga ja ako mi ga pokloni ko tebi na poklon, ako uopste primim taj poklon.... dodji po njega tvoj je, samo nemoj da ga isprobavas u blizini od 100 metara da ne slusam to sranje :?
satrijani dobro svira a nema kosu, ... molim lepo.
a i satrijani dobro svira a nema fender, molim lepo.

Post Reply