Jedan novinar o domaćim Rock muzičarima...
Re: Jedan novinar o domaćim Rock muzičarima...
neam pojma meni je covek car... sad kad sam procitao i u opste nije po lu pismen i slicno, cak mi se svi dja vokabular, al nisam ja neki pesnik proleca vesnik da pricam o tome... al kontam da ni taj tip ne misli tako, nego je jednostavno to pisao onako bzvz... mislim verovatno bi eskuliro muzicare da ih ne ceni... mada nevermind... neznam cemu toliko cimanje... mislim skroz je uredu da neko kaze HENDRIX SUCKS! ili slicno... mislim najbolje da je svima hendza(tocak, brega(ne)) bog... dajte ljudi malo i hejterski pristup stvari... 

zasto inace postoje kriticari
zasto postoji postojece?Santana wrote:zasto inace postoje kriticari
Da resi Tockov domaci zadatak, i guess?Duane wrote:zasto postoji postojece?Santana wrote:zasto inace postoje kriticari

Hm, tek sam sad vidio ovu temu... I mogu vam reći da sam više nego iznenađen odzivom vas koji su se uopšte udostojili da komentarišu pisanije "cijenjenog" Uroša Smiljanića.
Njegove "kritike" možete da pročitate na http://www.popboks.com i, vjerujte mi da na osnovu ove kritike ne možete steći pravu sliku koliko je on u stvari patetičan. Ako odete na sajt koji sam vam dao, bićete iznenađeni u kakve krajnosti on može da ide i koliko se gubi u pokušajima sopstvenog dokazivanja. I, moram priznati, bojim se da je uspio u svojoj namjeri - generacijama će se prepričavati njegovi promašaji.
I jedan savjet za kraj: pazite šta čitate i čije tekstova komentarišete, nemojte da trošite energiju i živce na pokušaje dobijanja skerlićevskih kritika, tj. kritika loših kritičara koji ne bi prepoznali Mocarta sve da svira pred njima, već bi ga ocijenili sa 6/10 sve u cilju ostavljanja utiska objektivnosti i ooogromnog poznavanja materije.
P.S. Pročitajte na pomenutom sajtu kritiku novog (fenomenalnog!) Marčelovog albuma. Još od "Bludnog sina" i "Kandži" pa sve do ove kritike nisam poželio da se fizički obračunam sa autorom i prekinem ovu agoniju. E pa Bukovski, Vidojković i Smiljanić u meni pobuđuju one najniže strasti koje jednom neću moći da obuzdam, pa ćete čitati tekst u "Kuriru" o tome kako je "isfrustrirani čitalac bez povoda nasrnuo na našeg eminentnog književnika/kritičara i pred šokiranom masom mu odsjekao glavu".
Edit:
Takođe je interesantno da naši kritičari ne smatraju da pozitivna kritika može da bude dobra kritika. Nego oštre pera na izlizanim stvarima, služe se izlizanim frazama i pišu promašene tekstove...
Njegove "kritike" možete da pročitate na http://www.popboks.com i, vjerujte mi da na osnovu ove kritike ne možete steći pravu sliku koliko je on u stvari patetičan. Ako odete na sajt koji sam vam dao, bićete iznenađeni u kakve krajnosti on može da ide i koliko se gubi u pokušajima sopstvenog dokazivanja. I, moram priznati, bojim se da je uspio u svojoj namjeri - generacijama će se prepričavati njegovi promašaji.
I jedan savjet za kraj: pazite šta čitate i čije tekstova komentarišete, nemojte da trošite energiju i živce na pokušaje dobijanja skerlićevskih kritika, tj. kritika loših kritičara koji ne bi prepoznali Mocarta sve da svira pred njima, već bi ga ocijenili sa 6/10 sve u cilju ostavljanja utiska objektivnosti i ooogromnog poznavanja materije.
P.S. Pročitajte na pomenutom sajtu kritiku novog (fenomenalnog!) Marčelovog albuma. Još od "Bludnog sina" i "Kandži" pa sve do ove kritike nisam poželio da se fizički obračunam sa autorom i prekinem ovu agoniju. E pa Bukovski, Vidojković i Smiljanić u meni pobuđuju one najniže strasti koje jednom neću moći da obuzdam, pa ćete čitati tekst u "Kuriru" o tome kako je "isfrustrirani čitalac bez povoda nasrnuo na našeg eminentnog književnika/kritičara i pred šokiranom masom mu odsjekao glavu".

Edit:
Takođe je interesantno da naši kritičari ne smatraju da pozitivna kritika može da bude dobra kritika. Nego oštre pera na izlizanim stvarima, služe se izlizanim frazama i pišu promašene tekstove...

da'l ti poredis bukovskog i vidDOJKUvica?
Samo pokušavam da kažem da su jednako loši, svako u granicama svojih mogućnosti.Duane wrote:da'l ti poredis bukovskog i vidDOJKUvica?
A da su različiti, jesu...

misingujes poentu, mogo je on mnogo vise da hejtuje ako je faca, al nije faca, nego je coveculjak, to je poenta.Duane wrote:neam pojma meni je covek car... sad kad sam procitao i u opste nije po lu pismen i slicno, cak mi se svi dja vokabular, al nisam ja neki pesnik proleca vesnik da pricam o tome... al kontam da ni taj tip ne misli tako, nego je jednostavno to pisao onako bzvz... mislim verovatno bi eskuliro muzicare da ih ne ceni... mada nevermind... neznam cemu toliko cimanje... mislim skroz je uredu da neko kaze HENDRIX SUCKS! ili slicno... mislim najbolje da je svima hendza(tocak, brega(ne)) bog... dajte ljudi malo i hejterski pristup stvari...
sto je coveculjak? sta os da kazes da je faca isao bi okolo i pljuvao im u lice? a sto bi to radio??? ja kontam da je njemu bilo zanimljivo to da napise i ok... mislim da nije nista ozbiljno... nego ono kao iz razonode...Doolio wrote:misingujes poentu, mogo je on mnogo vise da hejtuje ako je faca, al nije faca, nego je coveculjak, to je poenta.Duane wrote:neam pojma meni je covek car... sad kad sam procitao i u opste nije po lu pismen i slicno, cak mi se svi dja vokabular, al nisam ja neki pesnik proleca vesnik da pricam o tome... al kontam da ni taj tip ne misli tako, nego je jednostavno to pisao onako bzvz... mislim verovatno bi eskuliro muzicare da ih ne ceni... mada nevermind... neznam cemu toliko cimanje... mislim skroz je uredu da neko kaze HENDRIX SUCKS! ili slicno... mislim najbolje da je svima hendza(tocak, brega(ne)) bog... dajte ljudi malo i hejterski pristup stvari...
Bojim se da nisam naišao ni na jednu njegovu pozitivnu recenziju i da mu je ovo prešlo u naviku...Duane wrote:ja kontam da je njemu bilo zanimljivo to da napise i ok... mislim da nije nista ozbiljno... nego ono kao iz razonode...
Da je prvi put, bilo bi interesantno.
Ovako...

a dobro... takav mu je stilfrkadela wrote:Bojim se da nisam naišao ni na jednu njegovu pozitivnu recenziju i da mu je ovo prešlo u naviku...Duane wrote:ja kontam da je njemu bilo zanimljivo to da napise i ok... mislim da nije nista ozbiljno... nego ono kao iz razonode...
Da je prvi put, bilo bi interesantno.
Ovako...

e sad vec ozbiljno se pitam jel me namerno zajebavas.Duane wrote:sto je coveculjak? sta os da kazes da je faca isao bi okolo i pljuvao im u lice? a sto bi to radio??? ja kontam da je njemu bilo zanimljivo to da napise i ok... mislim da nije nista ozbiljno... nego ono kao iz razonode...Doolio wrote:misingujes poentu, mogo je on mnogo vise da hejtuje ako je faca, al nije faca, nego je coveculjak, to je poenta.Duane wrote:neam pojma meni je covek car... sad kad sam procitao i u opste nije po lu pismen i slicno, cak mi se svi dja vokabular, al nisam ja neki pesnik proleca vesnik da pricam o tome... al kontam da ni taj tip ne misli tako, nego je jednostavno to pisao onako bzvz... mislim verovatno bi eskuliro muzicare da ih ne ceni... mada nevermind... neznam cemu toliko cimanje... mislim skroz je uredu da neko kaze HENDRIX SUCKS! ili slicno... mislim najbolje da je svima hendza(tocak, brega(ne)) bog... dajte ljudi malo i hejterski pristup stvari...
ne faca kao da ide da ih pljuje u lice, koji si ti kraaaaaalj, evo, skocio mi pritisak, mislim, da ga *****, ako levo od posta vidis 'Doolio' valjda pretpostavis da nisam toliko retardiran da kazem nesto toliko carski, evo, evo gotovo, ode sat vremena u nista:) eno tamo na kraljevskom apartmanu imas toga sa pljuvanjem u lice, inace, ne znam otkud ti ta ideja, pobogu covece duejne covece boziji ***** mu kacamak. coveculjak kao nije smeker, nije lik, nije gotivan, nije sarmantan, nemam pojma.
coveculjak je zato sto:
-ne ume da pise tehnicki
-ne ume da pise stilski
-neoriginalan je
-iskompleksiran je (da, iskompleksiran je, ne treba biti psiholog pa to shvatiti i pre nego sto neko krene da me smori, da, to se moze izvuci iz njegovog clanka i ne, nije moguce da nije iskompleksiran nego da se zeza)
-mlati praznu slamu
e sad, uzmimo sve to u vrecu i oblozimo neverovatnom kolicinom kurcevitosti i nadmenosti i dobijamo sta? coveculjka! jel znas recimo onog dimitrija vojnova, e pa ne on nego onaj njegov ortak s dugom kosom? e, to je coveculjak, knjiski primer.
e za ovo 'sto nije faca, jel treba da ih pljuje u lice' mi dodjes sedamsto piva:) znaci, ja kad diskutujem, to si valjda izvalio, ne rukovodim se nekim svojim afinitetima, tako da apsolutno nije bitno o cemu se radi u tekstu i da li se ja slazem sa njim, kao ni da li mi se svidja ili ne. tekst je los zato sto je los, los bi bio i da je pisao o kelerabama, los bi bio i da je pisao da mnogo voli sve te bendove. los bi bio i da je naslov 'zasto mislim da je doolio genije od coveka i zasto bih mu pusio *****'.
mozda gresim, ali ako gresim, onda idem da se ubijem, najbukvalnije.
uh, koji sam retard, opet sam ispizdeo bezveze, duejne znas ti da ja tebe volim:)
u svakom slucaju, moracu nesto da radim sa ovim mojim temperamentnim diskutovanjem.
u svakom slucaju, moracu nesto da radim sa ovim mojim temperamentnim diskutovanjem.
Popij pivoDoolio wrote:u svakom slucaju, moracu nesto da radim sa ovim mojim temperamentnim diskutovanjem.

- Nyarlathotep
- MF veteran
tek sada sam video ovaj post i procitao o cemu se radi.
naravno da sam upoznat sa ovim tekstom, Uros je moj drugar i dobro ga poznajem. nevezano za sve o cemu je pisao ovde i sa cime se apsolutno slazem, Uros je jedan neopisivo veeeliki erudita *!!!*, nepojmljivo obrazovan covek / bilo muzicki ili vezano za knjizevnost, umetnost, pop kulturu, strip itd... ali, neverovatno obrazovan, enciklopedijski! I covek je zaista jedan od najzanimjivijih ljudi koje sam ikada upoznao, sa kojima sam se druzio i sjajan, neverovatan bubnjar ludackog opsega stilova sa stabilnom tehnikom i ludackim oosecajem za muziku (naravno, nista od ovoga on nikada ne bi priznao) svirali smo zajedno godinu i nešto dana i moram priznati da sam od njega mnoogo naučio.
sad, možete se složiti sa njim ili ne, može vam se svideti njegov sprdački stil ili ne, Uroš je čovek koji je neizmerno mnogo učinio za andergraund scenu u Beogradu, godinama sam izdavajući jedan od najboljih pank hc metal fanzina WAR PIGS, a i svirao je i svira u našim kultnim metal-grind benodovima Urgh, Acroholia, Bethor, Vol Zero... takođe top je čovek koji o svom trošku organizuje opasne koncerte i dovlači svetski renonirane frik folk i ambijent muzicare u Beograd, pritom svesno srljajući u finansijski gubitak. naravno, mnogi od ans koji pratim avantgardniju muzičku scenu smo mu užasno zahvalni zbog toga. ne želim sad da nabrajam šta sve ovaj ludak pozitivno i poštovana vredno radi.... iskreno, nisam ni pročitao celu diskusiju, ali sam video neko pljuvanje vredjanje i oštrenje zuba na slepo... da je on ovo video, verovatno bi se sjajnio zabavio, hehehe, takav je on, ali čovek je CAR! jedan od retkih ljudi koji su toliko učinili, a nikada nisu uprli prstom u sebe sa pričom "ja sam ovo, ja sam ono..."
priči o njegovim ljudskim-drugarskim kvalitetima ovde nije mesto, ali sigurno je da je Uroš svojom lucidnošću i teškom ironijom navuka bes mnogih zaletača a internetu.
takođe, prošvrljajte malo po tom blogu i pronaći ćete opasne tekstove o knjizevnosti, stripu i muzici - bilo da se radi o hip hop, old school thrash metalu, skandinavskom fri džezu, kompozitorima minimalističke muzike ili japanskom nojzu... od tog čoveka uvek ima šta da se čuje i nauči. naravno, uvek možete naleteti na njegovu sprdačinu poput ove pljuvačine domaćih čobana - napr. sprdnja o kandidatima za predsednika Srbije na prethodnim predsedničkim izborima. tu tek ima bisera.
naravno da sam upoznat sa ovim tekstom, Uros je moj drugar i dobro ga poznajem. nevezano za sve o cemu je pisao ovde i sa cime se apsolutno slazem, Uros je jedan neopisivo veeeliki erudita *!!!*, nepojmljivo obrazovan covek / bilo muzicki ili vezano za knjizevnost, umetnost, pop kulturu, strip itd... ali, neverovatno obrazovan, enciklopedijski! I covek je zaista jedan od najzanimjivijih ljudi koje sam ikada upoznao, sa kojima sam se druzio i sjajan, neverovatan bubnjar ludackog opsega stilova sa stabilnom tehnikom i ludackim oosecajem za muziku (naravno, nista od ovoga on nikada ne bi priznao) svirali smo zajedno godinu i nešto dana i moram priznati da sam od njega mnoogo naučio.
sad, možete se složiti sa njim ili ne, može vam se svideti njegov sprdački stil ili ne, Uroš je čovek koji je neizmerno mnogo učinio za andergraund scenu u Beogradu, godinama sam izdavajući jedan od najboljih pank hc metal fanzina WAR PIGS, a i svirao je i svira u našim kultnim metal-grind benodovima Urgh, Acroholia, Bethor, Vol Zero... takođe top je čovek koji o svom trošku organizuje opasne koncerte i dovlači svetski renonirane frik folk i ambijent muzicare u Beograd, pritom svesno srljajući u finansijski gubitak. naravno, mnogi od ans koji pratim avantgardniju muzičku scenu smo mu užasno zahvalni zbog toga. ne želim sad da nabrajam šta sve ovaj ludak pozitivno i poštovana vredno radi.... iskreno, nisam ni pročitao celu diskusiju, ali sam video neko pljuvanje vredjanje i oštrenje zuba na slepo... da je on ovo video, verovatno bi se sjajnio zabavio, hehehe, takav je on, ali čovek je CAR! jedan od retkih ljudi koji su toliko učinili, a nikada nisu uprli prstom u sebe sa pričom "ja sam ovo, ja sam ono..."
priči o njegovim ljudskim-drugarskim kvalitetima ovde nije mesto, ali sigurno je da je Uroš svojom lucidnošću i teškom ironijom navuka bes mnogih zaletača a internetu.
takođe, prošvrljajte malo po tom blogu i pronaći ćete opasne tekstove o knjizevnosti, stripu i muzici - bilo da se radi o hip hop, old school thrash metalu, skandinavskom fri džezu, kompozitorima minimalističke muzike ili japanskom nojzu... od tog čoveka uvek ima šta da se čuje i nauči. naravno, uvek možete naleteti na njegovu sprdačinu poput ove pljuvačine domaćih čobana - napr. sprdnja o kandidatima za predsednika Srbije na prethodnim predsedničkim izborima. tu tek ima bisera.
Last edited by Nyarlathotep on 09 Feb 2009, 19:50, edited 1 time in total.