A možeš i da treniraš dokonost i da pročitaš SVE one teme gde je bilo najviše offtopica. Pomaže i ako usput slušaš "Ulazak u harem", ali unazad

pa ... mislim ... ajde kad si navroMr. Sick Mick wrote:Stvarno, ni ja ne znam sta mislite kada kazete biciklizam.
Million Dollar Baby @ Poslusaj brata i prestani da pises "...", "... mislim..." i "... eh..." zato sto je van pameti. Ovo je kucani tekst. Imas dovoljno vremena da smislis sta hoces da kazes i ne moras da pravis dramske pauze i zamuckujes u pisanoj formi.![]()
![]()
Pa subjektivno je za sve redom. Od knjige do godisnjeg doba. A objektivno ne moze da se raspravlja ni o cemu cija sustina zasniva na estetskim vrednostima. Estetske vrednosti u subjektivne i apstraktne mere. Doduse, kada se kaze "vrednosti" misli se na generalizaciju u smislu "vecina to nalazi lepim ili ruznim" ali nista nije definitivno i ne moze se kao takvo ni posmatrati. Moze se medjutim krenuti od premise da je neko umetnicko delo norma, pa poredjenjem doci do nekog zakljucka. Ali i to je opet subjektivno.Kole man wrote:Da ali se i ne slazem bas.To za knjige je bas subjektivno,nekome je neka knjiga genijalna a nekome je njesra.Ti ces mu reci da je providna prica i tako to a njemu se mozda bas to i svidelo kod knjige.Mada nije muzika knjiga i ja mislim da ne mozes objektivno reci da je neki bend njesra zato sto je gitarista los tako nesto.Nekome se svidjaju bas te stvari koje se tebi ne svidjaju
Kao recimo neko ti prodaje cipelu i ubedjuje te da je to muzika...desilo se meni jednom ne daj da te prevarezvucnjak wrote:Ja npr. nikada nisam pljuvao druge žanrove muzike... Samo pljujem kad neko prodaje kao muziku nešto što blage veze nema sa muzikom.
čekaj, evo recimo ogromna većina muškaraca a i žena smatra da je Monika Beluči izuzetno lepa žena. da li to znači da je ona objektivno lepa? ako nije, kako to da se subjektivne ocene njenog izgleda stotina miliona i milijardi ljudi planete Zemlje poklapa baš u njenom slučaju?Mr. Sick Mick wrote:Estetske vrednosti u subjektivne i apstraktne mere. Doduse, kada se kaze "vrednosti" misli se na generalizaciju u smislu "vecina to nalazi lepim ili ruznim" ali nista nije definitivno i ne moze se kao takvo ni posmatrati.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest