Jedan novinar o domaćim Rock muzičarima...
Re: Jedan novinar o domaćim Rock muzičarima...
okej, ako ga znas, druga prica, izvinjavam se coveku, svaka mu cast, rispekt.
al brate, pitaj ga, cemu onda onakav tekst, onakvog stila tugaljivog? ozbiljan sam, ovo sto si ti napisao se toliko kosi sa onim clankom da to nije normalno. znas ga i verujem da ne lazes, zato mi je neobicno. zaista me zanima kako onda objasniti ovaj besmisleni tekst loseg stila koji se svodi na nabrajanje pljuca. bez obzira da li je u pravu ili nije i da li se slazemo sa njim ili ne. eto, npr, reci mi sta mislis o ovom clanku, onako, objektivno (znaci o kvalitetu teksta, ne o tematici i tome slicno).
al brate, pitaj ga, cemu onda onakav tekst, onakvog stila tugaljivog? ozbiljan sam, ovo sto si ti napisao se toliko kosi sa onim clankom da to nije normalno. znas ga i verujem da ne lazes, zato mi je neobicno. zaista me zanima kako onda objasniti ovaj besmisleni tekst loseg stila koji se svodi na nabrajanje pljuca. bez obzira da li je u pravu ili nije i da li se slazemo sa njim ili ne. eto, npr, reci mi sta mislis o ovom clanku, onako, objektivno (znaci o kvalitetu teksta, ne o tematici i tome slicno).
sve je to u redu, ali kako da kazem, previse se inspirisao. jednostavno, meni ovde toliko bljeska 'dimitrije vojnov' ispred ociju da me bole oci:) necu biti toliko neumesan da poredim stil sa recimo stilom miodraga kuzmanovica iz sveta kompjutera jer ti je ipak taj uros drugar, a toliko ne bih da uvredim nijednu osobu koja mi licno nije ucinila nista nazao, ali da naginje, naginje.naravno, uvek možete naleteti na njegovu sprdačinu poput ove pljuvačine domaćih čobana - napr. sprdnja o kandidatima za predsednika Srbije na prethodnim predsedničkim izborima. tu tek ima bisera.
- Nyarlathotep
- MF veteran
brate, on je ludak kojeg boli ***** za sve i hteo je da se zabavi srpdajući se na račun domaćih faca. on ništa ne uzima ljudima za zlo, veruj mi. njemu je sve to zabavno. cak i takve reakcije.
a onakav stil... pa varira to, on se bukvaln igra stilskih vežbi dok piskara njegove recenzije i prikaze. ovaj tekst je simpatična dijareja prepuna hiperbola i izdrkavanja. on se namerno preterano nasprdava i ne konta da će neko to posmatrati kao ozbiljniju kritiku vec kao sprdacinu.
inače, ne zato što je moj drugar, nego taj lik je mnogo zajebanih stvari uradio i dalje mnogo doprinosi našoj andergraund sceni. sad, možeš da ga voliš ili mrziš - tvoj izbor. da ga lično poznaješ ne bi verovao koji je to car od lika. pozdrav!
a onakav stil... pa varira to, on se bukvaln igra stilskih vežbi dok piskara njegove recenzije i prikaze. ovaj tekst je simpatična dijareja prepuna hiperbola i izdrkavanja. on se namerno preterano nasprdava i ne konta da će neko to posmatrati kao ozbiljniju kritiku vec kao sprdacinu.
inače, ne zato što je moj drugar, nego taj lik je mnogo zajebanih stvari uradio i dalje mnogo doprinosi našoj andergraund sceni. sad, možeš da ga voliš ili mrziš - tvoj izbor. da ga lično poznaješ ne bi verovao koji je to car od lika. pozdrav!
ali doolio... ja volim drugu! kekekekeDoolio wrote:uh, koji sam retard, opet sam ispizdeo bezveze, duejne znas ti da ja tebe volim:)
u svakom slucaju, moracu nesto da radim sa ovim mojim temperamentnim diskutovanjem.
ma brate sta se ti cimas bzvz... moras nauciti da kuliras... kengur style... sad je meni skenj sto sam ja tebi digo pritisak

e ja sam bas kontao to sto nyarla kaze... covek uzo malo de se zeki... nije hteo da pomera granice univerzuma

jo' bem ti zivot... sad sam vidjo da ti dodjem sedamsto piva... pa ono... jel moze to nekako na rate? da dignem neki kredit? ili pola weed pola alko? moze tako?

dobro, ja tebi verujem. ako je ono namerno ishiperbolisao i napravio onako dijareticno i provaljeno, onda mu svaka cast i stvarno ga preterano boli *****, jer eto da nema tebe ja bih bio ubedjen da je lik dimitrije vojnov:) doduse ja nisam ni mislio da ovo nije sprdacina, ali mi je bio besmislen ceo tekst i nisam video poentu, al dobro, ako je samo zarad zajebancije i bleje, onda ne mora ni da ima poentu.Nyarlathotep wrote:brate, on je ludak kojeg boli ***** za sve i hteo je da se zabavi srpdajući se na račun domaćih faca. on ništa ne uzima ljudima za zlo, veruj mi. njemu je sve to zabavno. cak i takve reakcije.
duejn:
ne znam, mene je zavarao i mislio sam da je lik stvarno u tom fazonu jer je previse verno skinuo taj stil koji neguju recimo pomenuta dvojica proverenih nesrecnika:)
sto se piva tice, moze na rate, naravno, a sto se weeda tice, ajde moze, ali da bude odnos u korist piva, nemoj pola.
pa to! sreca sreca radost! 

- Nyarlathotep
- MF veteran
doolio brate, tekst ima poentu - sprdati se na racun domacih majmuna. 

- Nyarlathotep
- MF veteran
to je upravo to, izreceno kroz zajebantsko hiperbolisanje.sinisake wrote: Meni 80% toga, otprilike, deluje kao vrlo utemeljena negativna kritika jedne jadne scene i jednog mentalnog sklopa, koji inace, katkad i na ovom forumu, lamentira nad umrlim rokenrolom i veselim sedamdesetim.
kad kazem da je diijareja i zajebancija - to zaista i jeste u odnosu na neke druge njegove "ozbiljnije" tekstove, ali i mene je ovaj clanak vise puta zasmejao, i to ne samo mene....
- Rocket Roll
Nemoj se raspravljati, Doolio se prosto uvredio što sam napomenuo da bi malo koji član Foruma mogao da napiše tako dobar tekst kao Uroš.Nyarlathotep wrote:doolio brate, tekst ima poentu...

meni je tekst skroz kul, neznam cho se dulio uzrujao... mislim kritika je skroz na mestu, samo sto je covek pretjerao, ali se lepo vidi da je pisano da bi bilo komicno i da covek nije pisao to radi kurte ili murte, nego cisto jer mu se tako cefnulo, sto je po meni strava! a to se lepo vidi, jer covek zna znanje, svaka kritika je bila na mestu, a to nemoze neki marsovac da dodje i napise, a ko toliko poznaje nesto, znaci da ga je to prethodno bar zainteresovalo ili zanimalo, a verujem da o necemu takvom nemozes pisati samo crno... bar tako ja kontam tojes tako sam skontao kad sam ga procitao... a onaj ispad za tocka, jbg da sam procitao tada sve, ne bi se djesio
mislim kritikovati ovo mi je kao kritikovati pajtone sto "skrnave" religiju kad isus(erik ajdl) peva allways look on bright side of life ili kritikovati njihovu legendu o svetom gralu... it's all in sake of glorious fun...

mislim kritikovati ovo mi je kao kritikovati pajtone sto "skrnave" religiju kad isus(erik ajdl) peva allways look on bright side of life ili kritikovati njihovu legendu o svetom gralu... it's all in sake of glorious fun...

Ne skrnavi ti! :]Duane wrote:mislim kritikovati ovo mi je kao kritikovati pajtone sto "skrnave" religiju
Mislim, u redu, lik vas je nasmejao u nekoliko navrata, ali porediti ga u bilo kom kontekstu sa Pajtonovcima???
aaaaaaa brate... nisam ga poredio sa monti pajtonima! ja nikog ne poredim sa njima... ne kapiram kako nisi razumeo sta sam mislio...Paprika wrote:Ne skrnavi ti! :]Duane wrote:mislim kritikovati ovo mi je kao kritikovati pajtone sto "skrnave" religiju
Mislim, u redu, lik vas je nasmejao u nekoliko navrata, ali porediti ga u bilo kom kontekstu sa Pajtonovcima???
Lik je bio dosta u pravu ali je napisao clanak prenaglaseno tj previse je uzivao u pljuvanju doticnih muzicara.. Ali verujem da mu je to i bila namera da iznervira citaoce istog jer da nije ne bi pisao na taj nacin...sto se i vidi tim bezveznim ubacivanjem metoda igzekucije i sl sranja..
e, a sto ste jadni?:)
nijednom nisam uzimao u obzir temu teksta ili da li se slazem ili ne. tako da su komentari tipa 'tekst me je nasmejao, ne znam sto se dule istripovo' ili 'slazem se sa tekstom, ne znam sto se dule ne slaze' besmisleni. i to kazem sto osamdeset peti put, evo prebrojte na topicu:) u principu to ne radim iz jasnih razloga, a to je da ne bih ocenjivao kvalitet necega na oznovu licnih afiniteta. tako da 'dulio se ne slaze sa tekstom, pa se buni' okacite macku o rep. ja sam tekst napadao kao besmislen i lose napisan, stilski, tehnicki itd. time sam napadao i autora. onda mi rece nyarl da se on zajebava i onda sam rekao okej i svaka mu cast jer je skinuo nacin pisanja svojstven odredjenim nesrecnicima koji pisu nesrecne tekstove, a ja nisam skontao da je parodija u pitanju.
evo, boldovano, ako nekom nije jasno:
nijednom nisam pomenuo samu poentu ili stavove u kritici, pricao sam o tekstu, mogao je da bude i o sapunima ili pticama, mogu da se slazem ili ne, to je nebitno kad ja nesto analiziram.
e, nadam se da je sad malo jasnije:)
sto se tice teksta iz ove nove perspektive i dalje mi je malo besmislen jer je napljuvano sve sto je stignuto, tako da ja i dalje ne vidim poentu:) ako je sama poenta prozivanje nekih stereotipa stereotipima, opet mislim da to moze da se uradi na bolji nacin. ako je poenta cista zajebancija hej haj lol rofl aj da piskaramo, onda ne znam cemu ovaj topic, pustimo coveka da se zajebava:)
rokete, brate, ajde dobro, necu da se raspravljam, posto cemo se svesti na to ciji tata je jaci. ja kazem da je ovaj stil pisanja lak, prezvakan, lak za pisanje jer dozvoljava ogromnu slobodu, previse puta koriscen, najprijemciviji iole obrazovanom coveku koji ne zeli da se preterano skoncentrise i trudi oko stila i tehnike pisanja, mogu se ubacivati anglikanizmi, reci iz slenga, duge recenice, kratke recenice, moze se psovati, aludirati na pop kulturu, koristiti onomatopeja, prekomerno hiperbolisanje, a da sve opet ne lici na papazjaniju nego na kul urbanu kritiku zahvaljujuci povrsnosti analize i koriscenju argumenata koji su svim citaocima poznati (pomocu forsiranja stereotipa) i onda dobijamo neverovatno pitak tekst koji moze da cita i ne preterano upucen, obrazovan ili pametan covek, pa makar taj tekst bio trideset puta duzi nego sto jeste. a opet, posle svake dve recenice, reakcija je (ahah pa da, tacno je, kako se ja nisam toga setio), a setio se ili bi se setio da je uzeo nesto da pise. sad ti reci da nije tako, a ja cu opet da kazem da jeste i tako mozemo do prekosutra.
e sad, sve je to bilo pre nego sto je dosao nyarl deus ex machina, tako da sad nema svrhe da tako analiziram tekst jer znam da je parodija.
nijednom nisam uzimao u obzir temu teksta ili da li se slazem ili ne. tako da su komentari tipa 'tekst me je nasmejao, ne znam sto se dule istripovo' ili 'slazem se sa tekstom, ne znam sto se dule ne slaze' besmisleni. i to kazem sto osamdeset peti put, evo prebrojte na topicu:) u principu to ne radim iz jasnih razloga, a to je da ne bih ocenjivao kvalitet necega na oznovu licnih afiniteta. tako da 'dulio se ne slaze sa tekstom, pa se buni' okacite macku o rep. ja sam tekst napadao kao besmislen i lose napisan, stilski, tehnicki itd. time sam napadao i autora. onda mi rece nyarl da se on zajebava i onda sam rekao okej i svaka mu cast jer je skinuo nacin pisanja svojstven odredjenim nesrecnicima koji pisu nesrecne tekstove, a ja nisam skontao da je parodija u pitanju.
evo, boldovano, ako nekom nije jasno:
nijednom nisam pomenuo samu poentu ili stavove u kritici, pricao sam o tekstu, mogao je da bude i o sapunima ili pticama, mogu da se slazem ili ne, to je nebitno kad ja nesto analiziram.
e, nadam se da je sad malo jasnije:)
sto se tice teksta iz ove nove perspektive i dalje mi je malo besmislen jer je napljuvano sve sto je stignuto, tako da ja i dalje ne vidim poentu:) ako je sama poenta prozivanje nekih stereotipa stereotipima, opet mislim da to moze da se uradi na bolji nacin. ako je poenta cista zajebancija hej haj lol rofl aj da piskaramo, onda ne znam cemu ovaj topic, pustimo coveka da se zajebava:)
rokete, brate, ajde dobro, necu da se raspravljam, posto cemo se svesti na to ciji tata je jaci. ja kazem da je ovaj stil pisanja lak, prezvakan, lak za pisanje jer dozvoljava ogromnu slobodu, previse puta koriscen, najprijemciviji iole obrazovanom coveku koji ne zeli da se preterano skoncentrise i trudi oko stila i tehnike pisanja, mogu se ubacivati anglikanizmi, reci iz slenga, duge recenice, kratke recenice, moze se psovati, aludirati na pop kulturu, koristiti onomatopeja, prekomerno hiperbolisanje, a da sve opet ne lici na papazjaniju nego na kul urbanu kritiku zahvaljujuci povrsnosti analize i koriscenju argumenata koji su svim citaocima poznati (pomocu forsiranja stereotipa) i onda dobijamo neverovatno pitak tekst koji moze da cita i ne preterano upucen, obrazovan ili pametan covek, pa makar taj tekst bio trideset puta duzi nego sto jeste. a opet, posle svake dve recenice, reakcija je (ahah pa da, tacno je, kako se ja nisam toga setio), a setio se ili bi se setio da je uzeo nesto da pise. sad ti reci da nije tako, a ja cu opet da kazem da jeste i tako mozemo do prekosutra.
e sad, sve je to bilo pre nego sto je dosao nyarl deus ex machina, tako da sad nema svrhe da tako analiziram tekst jer znam da je parodija.
- Nyarlathotep
- MF veteran
evo me. stigoh. finito.
mozete kucama.
mozete kucama.