1001 Razlog Za / Protiv Metala

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
vg78
MF veteran

Re: 1001 Razlog Za / Protiv Metala

Post by vg78 » 13 Apr 2008, 13:04

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 13:10

Sad sam se setio necega...

@Rocket roll

A zasto ni jedan Bluzer ili Dzezer ne svira Ibaneza?Zasto svi,ukljucujuci i tebe,sviraju neku vrstu fendera?Uf,pa ja sad mislim da su bluz i jazz tako ograniceni...ccc...sve fenderi...ccc...pa to je bas ograniceno....Kako ne mozes da razumes da je to stvar ukusa?Mozes ti svirati metal na fenderu,al nije fora.Mozes ti svirati Bluz na ibanezu,ali nije fora...

I ako su Jazz i bluz toliko karakteristicni,a metal tako ogranicen da moze samo sa distorzijom da se svira,zasto je onda tvoj "rodjeni" rok :lol: bolji od metala?
Pa i nije,po tvojim recima.Samo zameni distorziju sa overdrive-om.Ako je overdrive ukljucen,onda je to 100% rock.A ako ga iskljucis,onda je to "sve sem" roka...zar ne?Onda ispada da i ti isto slusas podjednako glupavu i tupavu muziku kao ja...to si ti rekao ne ja.... :hide:

Bluz i jazz imaju svoje skale,progresije,stvari tog tipa,i zato ih mozes svirati na fruli...to metal nema...ali nema ga ni rock...

Ono sto ja pokusavam da kazem sve vreme,je da,ma koliko vam se metal ne svidjao,trebalo bi da ga,kao muzicari,jel,postujete...mozda vam bas i nije po ukusu,ali ako sam ja mogao preci preko takvih stvari,mozete sigurno i vi...Vec sam to pricao.Koliko god ja bas ne gotivio bluz,nikad necu reci ni jednu stvar protiv njega!Ima ljudi koji to vole.I ja ga jednostavno postujem...To je cela poenta mog raspravljanja ovde.Ne moras ti voleti metal.Ali biti toliko protiv njega samo zato sto ti nije bas po ukusu..to je po meni poprilicno childish... :lol:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 13 Apr 2008, 13:25

Image

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 13 Apr 2008, 14:04

Ovo što je okačio vg78 je, blago rečeno, smešno. Pazi sad - metal je način života, filozofija koja ruši tabue i "teži da prigrli ono čega se najviše plašimo i ono što poričemo". :roll: Dakle, ovo je vrhunac proseravanja (izvinjavam se na ovakvom izrazu, ali je jedini adekvatan)! Kao da svi razmišljaju na taj način kada dođu na koncert, a ne da je 95% njih došlo da se napije i potroši višak energije skačući po masi. Najcrnje je to što se, barem po ovome što sam čuo u ovom video klipu, metalci uopšte ne razlikuju od, recimo, navijača - i oni kao imaju neku filozofiju tipa "Zvezda je život, ostalo su sitnice." ili slične budalaštine koje oni ni sami ne umeju da objasne, a u principu su 99% njih obične siledžije i divljaci koji nalaze smisao u tuči, nasilju i pijanstvu (naravno, ne kažem da su metalci divljaci i siledžije koje se tuku, već samo povlačim paralelu). Pritom i jedni i drugi (i metalci i navijači) imaju osećaj pripadnosti nekoj grupi - neshvaćenoj i posebnoj. Mislim, bolje da niste ni kačili ovako nešto.

Još jedanput: Ono što je rekao Knight Of Doom, da treba poštovati metal, sa time se potpuno slažem i ja ga poštujem kao pravac, ali jedino što me nervira je taj stav - "MI filozofi, MI posebni, MI najbolji i najbrži". Dajte, ljudi, slušajte i svirajte svoju omiljenu muziku, ali nemojte to pokušavati da proturite kao način razmišljanja i filozofiju. Aj dok si klinac od 14 do 19 godina, ali kada pređeš te godine....pa, teško da te neko može shvatati ozbiljno kada te vidi u majci sa kosturskim glavama, iskeženim licima ili raskomadanim telima. BTW, da li ste se ikada zapitali zašto jazzeri ne nose majce drugih bendova i muzičara i izgledaju kao obični, svakodnevni, normalni ljudi, bez potrebe da na bilo koji način ističu da slušaju ili sviraju neku konkretnu vrstu muzike...?

Ukratko - METALCI, svirajte, slušajte i uživajte, ali se ne folirajte, a JAZZERI, nemojte pljuvati po metalu i poštujte taj pravac kao i sve ostale. :)
Last edited by Derrick on 13 Apr 2008, 14:08, edited 1 time in total.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 13 Apr 2008, 14:06

Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Apr 2008, 14:23

goodlikesweeper wrote:A zasto ni jedan Bluzer ili Dzezer ne svira Ibaneza?
Sweet Yeti of the Serenghetti! Mora da me zavitlavaš?

Image

Image

Image

Image

Image

Nagradno pitanje: kako se zove barem jedan muzičar sa gornjih slika, ili barem kako se zovu dve predstavljene Ibanezove gitare?

Informacije treba prikupiti, informacije, pre nego se nešto tvrdi. Eeeh, kolega...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Apr 2008, 14:27

goodlikesweeper wrote:Zasto svi (bluzeri i džezeri),ukljucujuci i tebe,sviraju neku vrstu fendera?
goodlikesweeper wrote:Ako je overdrive ukljucen,onda je to 100% rock.
goodlikesweeper wrote:Bluz i jazz imaju svoje skale,progresije,stvari tog tipa,i zato ih mozes svirati na fruli...to metal nema...ali nema ga ni rock...
Mislim da ovo baš... možda nije baš... U stvari, ne znam šta da kažem. Šališ se, ha? Haha! Dobre fore. :D

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 14:38

Rocket Roll wrote: Informacije treba prikupiti, informacije, pre nego se nešto tvrdi. Eeeh, kolega...
Eh kolega, kolega:

http://www.youtube.com/watch?v=Px0SuEdR_x0

Uvek postoje izuzeci...a ti vrlo dobro znas sta sam ja rekao,samo se pravis lud.Naravno da pravi jazzeri sviraju ibaneze,ja sam mislio na vas sa foruma.Ajde,pokazi mi sliku tvog ibaneza,moze?Ili nekog od tvojih drugova sa vasih Jam-ova?E vidis,ne moze.Zasto?Zato sto imate fendera...ccc...kako ste vi ogranicen...ccc... :lol: :lol: :lol:
I pored tvoje ubedjenosti da metal ne valja,pored svih tvojih opaski,i dalje mi nisi odgovorio ni na jedno pitanje!A ta tvoja nagradna pitanja su potpune gluposti,i obicno izvlacenje.Metal je strava,if you like it or not...
Stim da poenta metala nije onaj VG-ov film,naravno.Poenta je ekspermjentisanje,spajanje nespojivih stvari,pokusaji da se napravi nesto sto jos dosad nismo culi pored mnogih drugih stvari...a ako ti to ne mozes barem da POSTUJES,ne znam zasto sebe nazivas muzicarem...sorry i bez uvrede,ali to je moje misljenje...

edit:
Mislim da ovo baš... možda nije baš... U stvari, ne znam šta da kažem. Šališ se, ha? Haha! Dobre fore.
upravo ovako izgledaju moje reakcije na sve gluposti koje ti u ovoj temi pises,samo sam ja malo kulturniji od tebe,pa ne bih bas da vredjam...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 13 Apr 2008, 14:44

Sve ove vase rasprave ne vode nigde...Apsurdno je dalje raspravljati.

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 13 Apr 2008, 14:50

@goodlikesweeper: Ti ne bi da vređaš, a konstantno pričaš kako "Rocket piše gluposti". :| Pre bih rekao da on tebe lično nije nijednom uvredio, već je kritikovao METAL kao pravac, a ti se osetio prozvanim, pa mu "nabio na nos" da "piše gluposti"..... :wink:

E da, od kada je "biti brutalan" nešto društveno poželjno i smatrano vrlinom? Zato i kažem - odrastite već jednom, i prestanite da se folirate. Metalci se ponašaju kao da je metal religija, a ne običan muzički pravac kao i svaki drugi.... :lol:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 14:53

Derrick wrote:@goodlikesweeper: Ti ne bi da vređaš, a konstantno pričaš kako "Rocket piše gluposti". :| Pre bih rekao da on tebe lično nije nijednom uvredio, već je kritikovao METAL kao pravac, a ti se osetio prozvanim, pa mu "nabio na nos" da "piše gluposti"..... :wink:
:
ne.To sam napisao u jednoj poruci,kad sam procitao sta je on meni napisao.Ja sam lepo objasnjavao,a on je meni nabijao na nos.Procitaj malo bolje.Sta ti znaci "konstantno pricas".Od kad je konstantno znaci jednom?

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 13 Apr 2008, 14:56

Nisi jednom rekao, već u nekoliko postova pričaš da, praktično sve što napiše Rocket ili bilo ko drugi ko kritikuje metal, su gluposti. E na to sam mislio.

EDIT:

Niko da mi odgovori ni na jedno pitanje - zašto se metalci lože na brutalnost i agresivnost u muzici. Jel to poenta metala, ili....?? Zašto toliko koketiraju sa mračnim silama i smrću (ne svi pravci)? Šta znači to mrštenje i keženje u kameru, urlanje u mikrofon, rdžanje i potenciranje brzine i glasnoće? Mene ovo zaista interesuje...
Last edited by Derrick on 13 Apr 2008, 15:02, edited 1 time in total.

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 14:59

Pa mislim....metal ne moze da se improvizuje...
Rok moze da se svira bez distorzije,a metal ne moze...
I tako hiljadu poruka...
A ja jednom napisem nesto mozda nije skroz tacno,odma ispadam budala...e pa ne moze...
I nisam direktno pisao da su gluposti dok niasm popizdeo...hiljadu poruka sam napisao objasnjavajuci...ne vredi...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 13 Apr 2008, 15:07

Pa, ajde, dođite na sledeći jam, pa aj da improvizujemo metal ako može, pa nas lepo sve demantujte (uzgred, ja ne tvrdim da ne može, ali daleeeeeko je to od jazz i blues improvizacija). Baš da vidim koliko će nam vremena trebati da počnemo da se ponavljamo i rdžamo iste kvinte i vozikamo iste skale različitim brzinama.... :P :wink:

Uzgred, editovao sam prethodni post, pa bih molio nekoga da mi odgovori...ako može....

Critical
PedoBear

Post by Critical » 13 Apr 2008, 15:10

Ovaj .... da se malo umesam ,malo ste vise otisli u off sa ovim pricama o gitarama, ja sam bio na jem-u, sava ima ibaneza , ccira ima epifona sa EMG magnetima, ovo su sto se kaze bas metalski orejentisane gitare :D
Romeo je svirao ESP MII aka super strat ,tako da ono ovo je veooooooma siroka i individuelna prica ,svako ce kupiti ono sto mu odgovara ,ja kad bih imao para uzeo bih ovog ESP-a ,al jebiga , imam Ibaneza i super je gitara,mozes sa njim sve ,a ne samo metal......

A licno mislim da je Jackson najvise orjentisan ka metalu ,ono retko ces da vidis nekoga ko svira Jackson da mlati balade :D

A ovo oko toga sta valja sta ne valja, ja sam mislio da ce o ovome lepo moci da se prica ali evo vec vuce na lock,a to sto cika derrick prica kako mi tvrdimo da smo bolji brzi (i ne znam sta jos),mora da se susretao sa mnooogo "tr00" metalaca pa doneo zakljucak,ja nisam tr00 jebiga :D

Edit: (evo ja editujem da ti odgovorim,haha) , zasto , opet cu da ponovim da previse gledate na jedan pravac ,a to je death i black ,sve sto govorite ovde pricate o satanizmu ovom onom ovaj nosi okrenuti krst i te fore ,ponavljam nije to metal o kome ja pricam ,znaci to je sasvim drugi pravac,jeste metal ali nije my cup of tea ,ovo bi morali da ti objasne TI TR00 metalci,posto njih ni ja ne shvatam ,ne znam ako si gledao ceo dokumentarac iz kojega je Vg stavio klip,ali ima jedan deo kad nekog lika pitaju sta ti je inspiracija a on im odgovara : "Satan is mz inspiration", eto koji je to genije ,takve nikad necu shvatiti...

Post Reply