Da li zasluzujete opremu koju imate?
Re: Da li zasluzujete opremu koju imate?
Znaci,ako sam los kosarkas moram da nosim lose patike?
Ako sam los majstor,ne smem da kupim b&d?
Ako nisam programer ili profi gejmer, moram da imam krs od kompa?
Pa valjda je prednost 21. veka to sto je sve zivo dostupno,a ne mana?
Nema logike u tome sto pricas
Postoji licni uzitak. Ako je nekom cejf da svira na Gibsonu sa ds1 uboden u marsala i moze sebi da priusto to, ko si ti da kazes da on to ne zasluzuje?Overdrive wrote:radi sa lovom šta hoćeš, ali ovde nije poenta u novcu, nego u talentu, muzici koju generišeš, tj da li ti uopšte treba brojna i skupa oprema ako si nikakav muzičaralfonso wrote:Ako sam posteno zaradio svoj novac, zasto ne bih zasluzio da kupim sebi bilo sta? Sad svi treba da zivimo kao bednici jer ne zasluzujemo sto sta?
zvuči kao da nisi pratio temu do sada..alfonso wrote:Znaci,ako sam los kosarkas moram da nosim lose patike?
govorimo o opsesivno-kompulsivnoj kupovini i opčinjenosti opremom za kojom realno nemaš potrebe (sa naglaskom na reči "potrebe")
Zasto pusis lulu? Za to nema potrebe. Nije potrebno piti alkohol. Stvar je u tome da svako moze da kupi bilo sta iako nema potrebe za time. Zasto bi mu se odredjivalo sta sme sta ne?Overdrive wrote:zvuči kao da nisi pratio temu do sada..alfonso wrote:Znaci,ako sam los kosarkas moram da nosim lose patike?
govorimo o opsesivno-kompulsivnoj kupovini i opčinjenosti opremom za kojom realno nemaš potrebe (sa naglaskom na reči "potrebe")
ja sam recimo obična publika koja čuje kako svira npr Satriani i vidi šta ima od opreme i kapiram da mu sve to i trebaalfonso wrote: ko si ti da kazes da on to ne zasluzuje?
A onda vidim Miću Štraftu koji nema dve iste šolje za kafu u kući, nosi dva para farmerica tri godine, fali mu remont zuba i verovatno auto, stan i poneko letovanje...ali ima pedalboard kao Satriani i svira kao..pa, kao Mića Štrafta
Jasnije sad?
1.ne puši se lula zbog lule, već zbog vrste duvana koji samo tako može da se puši, a koji je nebo i zemlja u odnosu na duvan kojeg poznaješalfonso wrote:
Zasto pusis lulu? Za to nema potrebe.
2. jeftinije je od cigareta
3. ne stvara se zavisnost
4. ja sam njoj gazda ne ona meni
5.ne ugrožavam nikoga pored mene jer pušim kda sam sam, a ne u društvu
6. moje lule ukupno vrede 50 evra, a ne po par hiljada kakvih ima
slažem se, ali neka ne laprda o tome okolo i ne hvali se, jer za tim nema potrebe. A i opasno je zbog širenja potrošačkog kretenizma, za kojim tek nema potrebe.alfonso wrote: Stvar je u tome da svako moze da kupi bilo sta iako nema potrebe za time. Zasto bi mu se odredjivalo sta sme sta ne?
...i ja vidim onda jednog čičojka od 70 godina(ustvari video sam ih mnogo,posebno u Cirihu i Cugu) kako vozi lagano Ferari kroz grad-pa se pitam,da li on zasluzuje to?Mislim,da je neki srpski ,,mafioza'',ili makar Emerson Fitipaldi ili Nelson Pike...onda vidim kako jedan moj drugar ima SPINX,neka verzija sa kompenzatorom na cevi,takmicarska,mikrometarski nisan,pa se cudim sta ce mu to posto nije ni takmicar u IPSC-u,a ni pukovnik operative de La Légion étrangère u Dzibutiju...da li on to zasluzuje,posto ta puca kosta oko 1500 evra?Mozda se najvise cudim jednom dripcu od 1,60 cm u dobrim sezdesetim,kad seta gradom medicinsku sestru(ovo nije izmisljotina!),sa izgledom koji bi joj obezbedio duplericu u Playboy-u,i seksipilom koji tera i musko i zensko na ulici da okrece glavu u njenom pravcu.Sta li ce mu to,da li on to zasluzuje,posto nije ni DZon Holms ni Roko Sifredi...da mu nije to malo preterano?
KONJA JASE ONAJ KO GA IMA,A NE ONAJ KOME PRILICI DA GA JASE.
Neko zivi sam u kuci od 300 kvadrata,treba li ga ubiti sto je pravio toliku kucu?
Voli covek komfor,jbg...a ima pare.Sta sad?
Zavist je kotira,na kom mestu, u onoj listi smrtnih grehova,zaboravio sam...?
Tek na cetvrtom???
KONJA JASE ONAJ KO GA IMA,A NE ONAJ KOME PRILICI DA GA JASE.
Neko zivi sam u kuci od 300 kvadrata,treba li ga ubiti sto je pravio toliku kucu?
Tek na cetvrtom???

1. Brkaš Nemačku i Srbijupisac wrote:
Tek na cetvrtom???
2. ne znam na kojoj je zavist, ali je glupost oduvek bila i biće na prvom
a propos konja - konje ne jašu magarci
Overdrive
1. Pusenje je stetno po zdravlje i tu je kraj diskusije o tome.
2. Mica Strafta takodje ne steti nikom sem samom sebi
3. Ako nekoga ne razumes, nemoj ga osudjivati
4. Nisi najpametniji i nije sve tacno sta ti kazes
5. Tvoj pogled na to sta ne valja u svetu iz udobne fotelje,sa lulom u ustima i necim sto ti mislis da je pokusaj da primenis nesto je cista dokonost jednog cice koji ne moze da prezali svoju mladost i to sto nije imao petlje da se bavi muzikom i da zivi kao Mica Strafta nego je otisao i utopio se u norme drustva.
Zakljucak je da treba manje da budes na ovom forumu i da ubijas ljudima volju da dolaze na isti i da skroljuju po temama jer samo citaju tvoja prepucavanja. Sviraj gitaru,klavir ili sta vec. Budi malo kulturniji i prijatniji prema ljudima jer ce mozda neko hteti da svira cak i taj status kvo sa tobom. I na kraju UZIVAJ U ZIVOTU jer je suvise kratak da bih ti ponovo pisao ovako nesto
Pozdrav
2. Mica Strafta takodje ne steti nikom sem samom sebi
3. Ako nekoga ne razumes, nemoj ga osudjivati
4. Nisi najpametniji i nije sve tacno sta ti kazes
5. Tvoj pogled na to sta ne valja u svetu iz udobne fotelje,sa lulom u ustima i necim sto ti mislis da je pokusaj da primenis nesto je cista dokonost jednog cice koji ne moze da prezali svoju mladost i to sto nije imao petlje da se bavi muzikom i da zivi kao Mica Strafta nego je otisao i utopio se u norme drustva.
Zakljucak je da treba manje da budes na ovom forumu i da ubijas ljudima volju da dolaze na isti i da skroljuju po temama jer samo citaju tvoja prepucavanja. Sviraj gitaru,klavir ili sta vec. Budi malo kulturniji i prijatniji prema ljudima jer ce mozda neko hteti da svira cak i taj status kvo sa tobom. I na kraju UZIVAJ U ZIVOTU jer je suvise kratak da bih ti ponovo pisao ovako nesto
Pozdrav
1. Brkas Nemacku i Svajcarsku,Cirih i Cug se nalaze u ovoj drugoj..
2.Znam da ne znas gde je sta,zato ti ja to i pricam,da znas za ubuduce.
3.Covek koji ima bogat unutrasnji svet,nije opterecen spoljasnjim senzacijama.DANS LA TRADUCTION-svako nosi svoj krst.
Svako ima sta ima,i svako radi sta radi.Ljude ne mozes da promenis,tome me je naucilo moje dete,i postidelo me time.Prema tome,sta ko ima,sta ko svira,kako ko razmislja,izbor je i mogucnost tog coveka.Tako da onaj ko ima,ili ko preteruje,a time ne ugrozava nikog,za mene nije budala,magarac,idiot,vec neko kome je to potrebno,ko to zeli, ko to moze.
Da smo u komunizmu,pa da se pedale dele muzicarima besplatno,kao nekad knjige djacima,onda bi mogli na kraju da pitamo-Zasluzuje li taj i taj takvu opremu?Posto komunizma vise nema,sve sto ljudi kupuju,kupuju za svoj novac,ne tudj,i bave se stvarima koje ih cine srecnim i zadovoljnim.Samim tim,i ova tema u kojoj,,pokazuju pedale'' je tema koja je korisna i onima koji nisu previse ljubitelji pedala,koji ne poznaju tu materiju,a zatreba im ponekad da nesto saznaju.
Sto bi meni smetalo sto neko ima 15 gitara?Ja bih mozda voleo da imam jos par gitara,ali mene cini srecnim i ova jedna.Muzika.Carobna rec.I citava filozofija oko nje je carobna.Uzivajte u tome,dok zivot traje.
Zavist je na cetvrtom mestu.
2.Znam da ne znas gde je sta,zato ti ja to i pricam,da znas za ubuduce.
3.Covek koji ima bogat unutrasnji svet,nije opterecen spoljasnjim senzacijama.DANS LA TRADUCTION-svako nosi svoj krst.
Svako ima sta ima,i svako radi sta radi.Ljude ne mozes da promenis,tome me je naucilo moje dete,i postidelo me time.Prema tome,sta ko ima,sta ko svira,kako ko razmislja,izbor je i mogucnost tog coveka.Tako da onaj ko ima,ili ko preteruje,a time ne ugrozava nikog,za mene nije budala,magarac,idiot,vec neko kome je to potrebno,ko to zeli, ko to moze.
Da smo u komunizmu,pa da se pedale dele muzicarima besplatno,kao nekad knjige djacima,onda bi mogli na kraju da pitamo-Zasluzuje li taj i taj takvu opremu?Posto komunizma vise nema,sve sto ljudi kupuju,kupuju za svoj novac,ne tudj,i bave se stvarima koje ih cine srecnim i zadovoljnim.Samim tim,i ova tema u kojoj,,pokazuju pedale'' je tema koja je korisna i onima koji nisu previse ljubitelji pedala,koji ne poznaju tu materiju,a zatreba im ponekad da nesto saznaju.
Sto bi meni smetalo sto neko ima 15 gitara?Ja bih mozda voleo da imam jos par gitara,ali mene cini srecnim i ova jedna.Muzika.Carobna rec.I citava filozofija oko nje je carobna.Uzivajte u tome,dok zivot traje.
Zavist je na cetvrtom mestu.
Pa da, ali to je njegov problem. Njegove su pare, moze i da ih zapali, obrise bulju s njima, da ih u humanitarne svrhe, zivi kao normalan covek ili da kupi Satrianijev pedalboard. Cemu uopste rasprava na tu temu? Konzumerizam je sastavni deo zivota od polovine 20. veka i ne vidim da ce ikada biti iskorenjen. Dokle god Mici Strafti deca ne skapavaju jer on opsesivno kupuje opremu, to nije uopste tema za diskusiju...Overdrive wrote:ja sam recimo obična publika koja čuje kako svira npr Satriani i vidi šta ima od opreme i kapiram da mu sve to i trebaalfonso wrote: ko si ti da kazes da on to ne zasluzuje?
A onda vidim Miću Štraftu koji nema dve iste šolje za kafu u kući, nosi dva para farmerica tri godine, fali mu remont zuba i verovatno auto, stan i poneko letovanje...ali ima pedalboard kao Satriani i svira kao..pa, kao Mića Štrafta
Jasnije sad?
zvuči kao da si podlegao makretingu farmako-mafije..alfonso wrote:Overdrive
ne znam što bi MŠ štetio sebi ako sedi u svojoj sobi i svira svoje preskupe pedale..alfonso wrote:2. Mica Strafta takodje ne steti nikom sem samom sebi
jbt ti ko da držiš bibliju pored tastature..alfonso wrote:3. Ako nekoga ne razumes, nemoj ga osudjivati
ni ovaj tvoj iskaz vidiš nije tačan dok ne dokažeš suprotnoalfonso wrote:4. Nisi najpametniji i nije sve tacno sta ti kazes
opet wrong. Dakle ne poznaješ me, ni kako živim a još manje kako sam živeo.alfonso wrote:5. Tvoj pogled na to sta ne valja u svetu iz udobne fotelje,sa lulom u ustima i necim sto ti mislis da je pokusaj da primenis nesto je cista dokonost jednog cice koji ne moze da prezali svoju mladost i to sto nije imao petlje da se bavi muzikom i da zivi kao Mica Strafta nego je otisao i utopio se u norme drustva.
Pozdrav
Kako ja mogu da ubijam volju ljudima da dolaze na forum? Pa eto ti imaš volju da dolaziš i pričaš sa mnom. ČAk mi se čini da vas je više od kako sam ja tu..
PONAVLJAM - ne trebaju mi ljudi da sviraju Status Quo sa mnom!
trebaju mi da PEVAJU.

i vidi, život je onoliko kratak koliko ga ti brzo živiš

Pun si ideja,Komile!komil wrote:Kako se samo nikad ne zapodene diskusija o tome ko zaslužuje da diskutuje na jednom internet forumu?![]()

što ne znači da se ne treba boriti protiv istog, naročito onog opsesivnogHistorik wrote: Konzumerizam je sastavni deo zivota od polovine 20. veka i ne vidim da ce ikada biti iskorenjen.