Dosije „Srpski metalac“

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Dosije „Srpski metalac“

Post by Doolio » 16 Jul 2009, 13:51

ognjen93 wrote:
Doolio wrote:taj rad, mislim, ali mene fascinira sto su ljudi koji su u tom fazonu tolko neperceptivni da je to meni, al stvarno, nejasno. mislim, ajde, elektronsko je sranje. cekaj, pa onda moze da dodje pako de lusija i da prica po istom tom osnovu da je hendza gej, mislim, ukljucio se u struju, patku bi on proizveo one zvukove na akustari koja je prirodni instrument i nije opoganjena nekim tamo dodacima! onda bi njemu doso neki abongvare bankgagva i isro mu se sto koristi najlon i civije jer je zapravo prava stvar lupati kamenom po stablu baobaba. onda bi na kraju dosao neki pevach i posro se po svima posto on jedini sam proizvodi muziku i ne koristi se vrazijim pomagalima, kao sto su baobab, akustara, pojacalo ili komp.

Preterano si cinican, voleo bih da vidim kako bi neko ko ima muzicku akademiju reagovao na ovo......
upravo je fazon u tome sto nisam uopste cinican, a ti neces da skapiras proste stvari. i ne, nije pitanje stava, misljenja, ukusa, nego su to zaista proste stvari. logika ti je pomucena emocijama koje se temelje na iracionalnom tripu koji si izabrao zato sto ti se, iz nekog razloga, svidja i ni zbog cega drugog. ah, da, mislis li stvarno da se nikada nisam dotakao ove teme sa ljudima koji su zavrsili demiju? da li zaista mislis da se ti ljudi ne slazu sa mnom? mrzim kad moram ovo da kazem, ali moram: slagaces se i ti za koju godinu. a onda se lepo vrati na ovaj topic ako bude postojao i obrati paznju na ono sto ti je kristijan pricao. mislim, dvaes obrazovanijih, iskusnijih ljudi, i muzicki i zivotno od tebe ti objasnjava nesto sto je kristalno jasno, a ti i dalje vrtis istu pricu. korisnije je i za tebe i tvoj muzicki i duhovni razvoj da se malo zamislis, a i mi ostali bismo imali gotivniju komunikaciju s tobom. i ja ti to stvarno zelim, ali brate, vrtis istu stvar, vec postaje dosadno. sledeci put ako budes ovako lupio post radi posta, bunta, ne znam ni ja cega, necu ti odgovoriti jer nije lepo da me teras da trosim vreme da bih tebi pricao jedno isto trideset osmi put.

ognjen93

Post by ognjen93 » 16 Jul 2009, 13:52

Duane wrote:a sta mislis kako bi neko sa akademije reagovao na tvoj post?

Ok neko mi kaze idiot si sto tako razmisljas, bas zato sam pricao sa ljudima koji su klasicari vecina njih je besno odgovorila kako sam glup sto uopste raspravljam sa nekim ko to slusa, postuje uz napomenu da je za njih i rok idiotizam i decija muzika .....

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Jul 2009, 13:57

isto je u muzici ,elektronska muzika je vec ubila smisao muzike, a kada nesto izgubi smisao svog postojanja nestaje.....
nemoj da dajes nadobudne presigurne zakljucke nego obrazlozi. takodje, volis da cujes elektricnu gitaru, eto ti tvog robota koji trci 200 na sat - gitarsko pojacalo i elektricna gitara, da ne pominjem gitarske procesore, papucice i ostalo...
kazem ti opet, razmisli sta pricas. na moj post nisi odgovorio U-O-P-S-T-E, ali si zato fino zakljucio da sam cinican i buncao o nekima sa muzicke akademije sa kojima, je li, pijes kafu svaki dan.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Jul 2009, 13:59

ognjen93 wrote:
Duane wrote:a sta mislis kako bi neko sa akademije reagovao na tvoj post?

Ok neko mi kaze idiot si sto tako razmisljas, bas zato sam pricao sa ljudima koji su klasicari vecina njih je besno odgovorila kako sam glup sto uopste raspravljam sa nekim ko to slusa, postuje uz napomenu da je za njih i rok idiotizam i decija muzika .....
nek su oni meni svi zivi i zdravi. licna frustracija zato sto je neko sa manje jebatanja nesto proizveo nije argument u raspravi.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Jul 2009, 14:16

To je ipak bezrazložan strah. Kada pogledam kakva je situacija bila pre recimo 4 do 5 godina, ja čak imam utisak da postoji nekakav guitar revival, a i neki preprodavci opreme mi kažu da im ide bolje sada nego pre par godina, jer se više klinaca interesuje za svirku, pravu živu svirku bez elektronike. Osim toga, album "Quiet Is the New Loud" je ubrzo po izlasku postao prosto ime pokreta, pa ja nekako kapiram da vreme u kone Kings of Convenience imaju publiku nije vreme u kome nas elektronika proždire nezaustavljivo. Tu je i niz pevačica koje sebe prate na klaviru, i koje su se pojavile u poslednje 2 godine, što takođe meni stvara utisak da je ovo vreme u kome za svakoga ima prostora, vreme sveopšteg sinkretizma. Mislim da je glavna fora da više mislimo o tome kako možemo pametno da iskoristimo elektroniku nego da se od iste plašimo i da sproću nje koristimo Holy Hand Grenade of Antioch. Pazi, ja sednem kod kuće i snimim nekakav snimak, broj kanala samo zavisi od toga koliko imam ideja i vremena na raspolaganju, i šibnem to ekipi iz benda e-mailom. U roku od odmah imaju materijal po kome će da se spremaju za sledeću probu, a kvalitet snimka je takav da sam ja pre 20 godina sanjao da dobijem nešto makar blizu toga u studiju (govorim o studijima koji su meni bili finansijski dostupni). Pa i to nam je donela elektronska revolucija. Kao i gitarske efekt procesore. Kao i koncentrovanu elektronsku muziku. Pa nema smisla da selektivno volimo elektroniku! Za svaku civilizacijsku tekovinu će se naći neko ko će joj naći gomili zamerki. Neki pustinjak koji se osamio radi kontemplacije mora da je popizdeo kad je skapirao da je neko otkrio točak i da je počela izgradnja puteva koja će jednog dana da dovede debele turiste u svaku vukojebinu na planeti. Samo to ne znači da je točak loš sam po sebi.

ognjen93

Post by ognjen93 » 16 Jul 2009, 14:16

Doolio wrote:
isto je u muzici ,elektronska muzika je vec ubila smisao muzike, a kada nesto izgubi smisao svog postojanja nestaje.....
nemoj da dajes nadobudne presigurne zakljucke nego obrazlozi. takodje, volis da cujes elektricnu gitaru, eto ti tvog robota koji trci 200 na sat - gitarsko pojacalo i elektricna gitara, da ne pominjem gitarske procesore, papucice i ostalo...
kazem ti opet, razmisli sta pricas. na moj post nisi odgovorio U-O-P-S-T-E, ali si zato fino zakljucio da sam cinican i buncao o nekima sa muzicke akademije sa kojima, je li, pijes kafu svaki dan.
Pa ne ali to su mi rodjaci, kuma, par caletovih prijatelja

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 16 Jul 2009, 14:27

sjajno. nek zabiju svoje noseve nazad u biflanje gigantskih repertoara, pa kad skontaju da nece leba okusiiti od klasicne muzike, lepo da se bace na tezgarenje. sasvim cesta pojava.

sto je najludje, zaista vecina skolovnih muzicara razmislja veoma jadno i generalno pojma nema o muzici. njima se sve bazira na pukoj reprodukciji napisanih stvari, na kanone i neoboriva pravila, nedodirljiva imena. naravno, u svetu su se po tome odavno popisali upravo revolucionarni klasicni muzicari i kompozitori XX veka, dok ovde ljudi muzickim skolovanjem cesto samo otaljavaju nametnutu zivotnu obavezu, potpiruju sopstveni ego,ili jednostano ne znaju zasto i sta rade. moj rodjak iz Splita je jedan od najtalentovanijih mladih hrvatskih saksofonista i ima izuzetno uspesnu karijeru na evropskom nivou. predaje na univerzitetima inostranim i lokalnim univerzitetima. on mi covek kaze da je sama rec "dzez" anatemisana na mnogim katedrama za klasicnu muziku, na velikom broju evropskih univerziteta. dzez kvari tehniku i disciplinnu, i mojne da te neko slucajno cuje kako improvizujes dok treba da spremas repertoar do dva sata za ispit. u svom slobodnom vremenu on svira klavijature i gitaru, od fanka i roka do elektronike i hip hopa, i zaklinje se da nikada ne zeli da svira sa sklovanim instrumentalistima, osim sa bubnjarima (stav mu je da su oni mnogo opustneiji i bolje kapiraju ziku, a znam par primera koji ovo potvrdjuju).

meni je potpuno irelevantno misljenje nekoga ko je nabiflao napamet pola komponovane klasicne muzike ikada, a nije napravio ni jednu jedinu sopstvenu pesmu od 3 akorda. inace, elektronska muzika se prvenstveno pojavila kao savremena KLASICNA i OZBILJNA muzika, nikako kao droga za mase. sad, da su oni ponesto i procitali ili culi, sem onoga sto im baba za katedrom naizust diktira, jbg, znali bi ponesto o muzici... klasicnoj, rok, dzezu, elektronskoj, kojoj god.... :mrgreen:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 16 Jul 2009, 14:32

ognjen93 wrote: Ok, ovo ti je kao da si reko nema coveka koji moze da trci 200 na sat, pa se neko nadje pametan i napravi robota koji trci 200 km/h i to je kao ludilo gledamo robota kako trci brzo ...kako god...
Bilo bi lepo kad bio se jos neki psihijatar javio da nam objasni kako koja muzika utice na psihu..... i zasto su pravila u muzici takva kakva jesu.....
Cela ta elektronizacija jednostavno plasi, kad pomislim da ce jednog dana robot da mi bude kucna pomocnica sav se najezim, da cu moci da jednostavno odem i kloniram se da bi imao zalihu organa strasno....... jednostavno sva ta sranja ce unistiti planetu, kako nece biti ciste vode neces moci da udjes u jezero da se okupas, neces smeti da izadjes na sunce da ne bi dobio rak koze, a to sve moze da dodje brze nego sto mislimo.. isto je u muzici ,elektronska muzika je vec ubila smisao muzike, a kada nesto izgubi smisao svog postojanja nestaje.....
nemoj da se pravis pametan...postani pametan.

Bluesko

Post by Bluesko » 16 Jul 2009, 14:32

Tema zatrovana gluposhtinjama do maximuma :D
Ogi,da znas samo da se gitare prave od drveta,ne samo Alektricne nego akustare,znas li onda koliko se drveca sasece godisnje da bi se napravlia dzitra,chelo,klavir,violina,pa cak i palice za bubnjeve :wink: a zice za violinu se prave od macjih creva,dok se na gudalu nalazi konjska dlaka (mozda i obrnuto,zaboravio sam) kojom se preko istih tih zica prelazi da bi se dobio ton.. Znaci da se milioni konja i macaka ubijaju svetom samo da bi se Vanesa Mei izdrndavala na gajbi i izdala par Kompakt cedejeva :D Ne mozes sve tako da posmatras,ziv ti ja.............. Mada,mislim da si pod "elektronskom muzikom" oznacio haus,minimal,psy i slicne tripove,pa te momcad sa foruma nije dobro skontala..... Inace,u stekanju gitare u pojacalo nema niceg loseg,posebno ako je doticna u rukama GIlma` kralja ili slicnog mu virtuoza.... :ziveli:

Bluesko

Post by Bluesko » 16 Jul 2009, 14:37

Nyarlathotep wrote:
sjajno. nek zabiju svoje noseve nazad u biflanje gigantskih repertoara, pa kad skontaju da nece leba okusiiti od klasicne muzike, lepo da se bace na tezgarenje. sasvim cesta pojava.

sto je najludje, zaista vecina skolovnih muzicara razmislja veoma jadno i generalno pojma nema o muzici. njima se sve bazira na pukoj reprodukciji napisanih stvari, na kanone i neoboriva pravila, nedodirljiva imena. naravno, u svetu su se po tome odavno popisali upravo revolucionarni klasicni muzicari i kompozitori XX veka, dok ovde ljudi muzickim skolovanjem cesto samo otaljavaju nametnutu zivotnu obavezu, potpiruju sopstveni ego,ili jednostano ne znaju zasto i sta rade. moj rodjak iz Splita je jedan od najtalentovanijih mladih hrvatskih saksofonista i ima izuzetno uspesnu karijeru na evropskom nivou. predaje na univerzitetima inostranim i lokalnim univerzitetima. on mi covek kaze da je sama rec "dzez" anatemisana na mnogim katedrama za klasicnu muziku, na velikom broju evropskih univerziteta. dzez kvari tehniku i disciplinnu, i mojne da te neko slucajno cuje kako improvizujes dok treba da spremas repertoar do dva sata za ispit. u svom slobodnom vremenu on svira klavijature i gitaru, od fanka i roka do elektronike i hip hopa, i zaklinje se da nikada ne zeli da svira sa sklovanim instrumentalistima, osim sa bubnjarima (stav mu je da su oni mnogo opustneiji i bolje kapiraju ziku, a znam par primera koji ovo potvrdjuju).

meni je potpuno irelevantno misljenje nekoga ko je nabiflao napamet pola komponovane klasicne muzike ikada, a nije napravio ni jednu jedinu sopstvenu pesmu od 3 akorda. inace, elektronska muzika se prvenstveno pojavila kao savremena KLASICNA i OZBILJNA muzika, nikako kao droga za mase. sad, da su oni ponesto i procitali ili culi, sem onoga sto im baba za katedrom naizust diktira, jbg, znali bi ponesto o muzici... klasicnoj, rok, dzezu, elektronskoj, kojoj god.... :mrgreen:
Ne slusam klasicnu muziku,ali mislim da savremena KLASICNA i OZBILJNA muzika nikako ne ide u definiciju elektronske muzike,tj. u ono sto se podrazumeva pod elektronskom (hausovi,minimal tekovi,teske masinerije,psiKodelije i slicne radosti)... :grummel_2:
Pored toga,po tebi,Mira Skoric koja ima sigurno neku stvar sa 3 akorda,pere za medalju ove sto sviraju klasicnu muziku... Mislim da si malko karikirao i generalizov`o stvari sto se toga tice :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Jul 2009, 14:37

OH MY GOD! SAD SAM SAZNAO... MOG STRATA SU NAPRAVILI OD MEKSICKOG JAVORA!!!! OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! SVE NE, SAMO NE MEKSICKI JAVOR.. PA TO MI JE OMILJENI, JAVOR...

sad kad sam postao masovni ubica... ne ostaje mi nista nego da se bacim na elektroniku

znam da je post smor, al tema je -> tehnologija unistava svet i stvara losu muziku

inace elektricna gitara nije tehnoloski napredak.. nju su izmislili u srednjem veku, al nisu mogli naprave trzalice do 60ih..

SVIRAJTE PRSTIMA! BUDITE EKO NASTROJENI!

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 16 Jul 2009, 14:39

sto je najludje, zaista vecina skolovnih muzicara razmislja veoma jadno i generalno pojma nema o muzici. njima se sve bazira na pukoj reprodukciji napisanih stvari, na kanone i neoboriva pravila, nedodirljiva imena. naravno, u svetu su se po tome odavno popisali upravo revolucionarni klasicni muzicari i kompozitori XX veka, dok ovde ljudi muzickim skolovanjem cesto samo otaljavaju nametnutu zivotnu obavezu, potpiruju sopstveni ego,ili jednostano ne znaju zasto i sta rade.
ovo je veoma tacno.
:1:
:bow:
:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Jul 2009, 14:39

Bluesko wrote:a zice za violinu se prave od macjih creva
Netačno. Daleko češći naziv je gut strings, a cat strings je skraćeno od cattle strings, jer se od creva (otuda gut) domaće stoke prave žice. Pre pojave najlonskih žica, iste su se koristile i za klasičnu gitaru. Neverovatno je kako ovaj mit o mačijim crevima opstaje!

Bluesko

Post by Bluesko » 16 Jul 2009, 14:41

E sad pojesmo go`no.... :D Ajd` ja necu vise da podhebavam nikog,nadam se da ce iskustvo pobedit` mlados` i ludos`.... Ogi,bracela,slusaj nas,mi smo bili u tim godinama,znamo sto ti to pricamo :D Peace `n love 8)

Bluesko

Post by Bluesko » 16 Jul 2009, 14:42

Kristijan wrote:
Bluesko wrote:a zice za violinu se prave od macjih creva
Netačno. Daleko češći naziv je gut strings, a cat strings je skraćeno od cattle strings, jer se od creva (otuda gut) domaće stoke prave žice. Pre pojave najlonskih žica, iste su se koristile i za klasičnu gitaru. Neverovatno je kako ovaj mit o mačijim crevima opstaje!
Ja sam procit`o u VicoteCi nekoj to,pa mi u glavi ostade,avaj :oops: :ziveli:

Post Reply