Meni sve vise pocinje da ide na zivce cinjenica da se pojavio veliki broj bendova koji furaju
emo-gay fazon. Prvi koji mi padaju na pamet kada ovo spomenem su AFI i GREEN DAY. Ovi prvi su poceli od nekog melodicnog/HC Punk-a, i odjednom 2003. izdali album "Sing The Sorrow" i promenise POTPUNO muzicki stil i nacin oblacenja. Za onog lika sto peva vise ne znas da li je musko ili zensko (plus jos ima, da prostite, pederast glasic, ali se barem videlo da je muskarac, a sada ni to). GREEN DAY ode iz punk-rock fazona u neki pop/rock/emo i nasminkase se ispod ociju, pa pravac na eMptyTV. Strasno!
Takodje, "alergican" sam na blackere/gotichare. Crknem od smeha kada cujem imena bendova koja su "projektovana" tako da zvuce sto opasnije, zlobnije i misticnije. Jos onako svi skroz u crnom (k'o na sahrani), mrste se u fazonu "gledaj kako smo za'ebani i misticni".

Dakle, i definitivno, taj mi fazon nikada nece biti jasan. Zasto bi se iko lozio na "mracne sile" i kvazi-filozofske tekstove, a uz to i brdo tih bendova zvuci kao najobicnija buka - primer DIMMU BORGIR, CANNIBAL CORPSE i njima slicni. Jezivo! Jedan urla i rezi u mikrofon, a pritom ga nista ne razumes. Drugi "testerise" po gitari, a bubnjar "udri me do zore (kamenom za kupus)" 1-2-1-2-1-2-1-2-1-2-1-2 u 550BPM

A u publici, u prvom redu jedan gleda u bubnjara, jeadan u gitaristu, jedan u klavijaturistu... i samo cekaju kada ce ovaj u koga gledaju da pogresi da bi ovaj mogao da kaze "aha, zezn'o si se! Ja sam bolji/BRZI!!!!!" U drugom, trecem i cetvrtom redu "sutka", a tu i tamo se moze da videti gomila likova kako se bacakaju i mlate glavama/kosama k'o da se guse u epilepticnom napadu!
E, sada, ovo za metalce, odmah da se ogradim - ja sam ovde, kao sto se da videti, poprilicno iskarikirao celu pricu i naravno da nisu svi takvi.

Ja samo pricam sta sam video kada me je dva puta drugar i jednom drugarica zeznula da dodjem na metal svirku u KST-u i SKC-u.