Pozeri
Pozeri
Ja izricito prezirem pozere!
Pogotovo one "metalce" koji su skroz obuceni ko budale, i kad takav neki pocne da me smara o muzici! Muzicki ukus ne treba da se ispoljava vizuelno nego MUZICKI! Nikada mi nece biti jasno cemu to! Mozda to ima neki dublji smisao koji ja ne razumem? A i jos mi je gadnije kada je neko iskljuciv i nece da cuje nista sta mu pricam, o bilo kojoj drugoj vrsti muzike! Ima i ljudi koji stvarno vole samo metal, ok ali sta si ti neka budza kada izgledas ko sveze podgrejani les u kozi?
Ima na forumu ovakvih ljudi, da li bi oni mogli da me prosvetle?
Pogotovo one "metalce" koji su skroz obuceni ko budale, i kad takav neki pocne da me smara o muzici! Muzicki ukus ne treba da se ispoljava vizuelno nego MUZICKI! Nikada mi nece biti jasno cemu to! Mozda to ima neki dublji smisao koji ja ne razumem? A i jos mi je gadnije kada je neko iskljuciv i nece da cuje nista sta mu pricam, o bilo kojoj drugoj vrsti muzike! Ima i ljudi koji stvarno vole samo metal, ok ali sta si ti neka budza kada izgledas ko sveze podgrejani les u kozi?
Ima na forumu ovakvih ljudi, da li bi oni mogli da me prosvetle?
- zolideathmetal
- Urednik
-
Aj' definiši mi ono "koji su skroz obuceni ko budale", molim te. Čini mi se da si nešto pobrkao.
Po mom mišljenju, pozeri su ti oni koji odu na scenu skroz nacifrani, a nemaju pojma o muzici, a kako se ko oblači inače je jednostavno način oblačenja, a ne nešto na osnovu čega možeš zaključiti dali je on pozer, ili ne.
A ako se neko obuče kao reper, tj. 15 brojeva veće pantalone i majice, onda on nije budala, ako je ovaj u koži i crnom budala?
Po mom mišljenju, pozeri su ti oni koji odu na scenu skroz nacifrani, a nemaju pojma o muzici, a kako se ko oblači inače je jednostavno način oblačenja, a ne nešto na osnovu čega možeš zaključiti dali je on pozer, ili ne.
A ako se neko obuče kao reper, tj. 15 brojeva veće pantalone i majice, onda on nije budala, ako je ovaj u koži i crnom budala?
- Rocket Roll
A poseur (or poser) is a person who adopts the dress, speech, and/or mannerisms of a particular group or subculture in order to impress others.
The lifestyle is usually one that doesn't come naturally for the person. It is "other than his or her true one.". The term implies an "affected or insincere person." Used as an insult, the term describes an array of perceived imitations. The insult becomes effective when used by a genuine member of the group that the victim is trying to imitate. Virtually any group or subculture can use the term to ostracize an individual as an imitator. A poseur is similar to a wannabe. However, a poseur is perceived to be actively engaged in imitation, whereas a wannabe may only be contemplating future imitation.
--------------
Znači, neko ko se muči da prati jedan LajfStajl a muči sebe i druge jer laže da mu se to sviDŽa. Imitator. Donekle svoj položaj u muzičkoj industriji vidim tako (da budem iskren sa vama) jer mi muzika nije profesija a očajnički se trudim da je bolje upoznam.
Tetovaže i koža, dakle, nisu glavno kod prepoznavanja pozera. Ali - koliko pozera ima u svakom od nas, na svakom je od nas da prosudi
The lifestyle is usually one that doesn't come naturally for the person. It is "other than his or her true one.". The term implies an "affected or insincere person." Used as an insult, the term describes an array of perceived imitations. The insult becomes effective when used by a genuine member of the group that the victim is trying to imitate. Virtually any group or subculture can use the term to ostracize an individual as an imitator. A poseur is similar to a wannabe. However, a poseur is perceived to be actively engaged in imitation, whereas a wannabe may only be contemplating future imitation.
--------------
Znači, neko ko se muči da prati jedan LajfStajl a muči sebe i druge jer laže da mu se to sviDŽa. Imitator. Donekle svoj položaj u muzičkoj industriji vidim tako (da budem iskren sa vama) jer mi muzika nije profesija a očajnički se trudim da je bolje upoznam.
Tetovaže i koža, dakle, nisu glavno kod prepoznavanja pozera. Ali - koliko pozera ima u svakom od nas, na svakom je od nas da prosudi

Mislio sam na to da neko istice neke simbole iz ko zna kojih pobuda bez njihovog razumevanja niti zelje da razume!
Ovo sa reperom nisam shvatio ali, ako pitas da li smatram da je budala neko ko se oblaci ako reper, a to nije(ne govorim sada sta mislim o doticnima), da smatram jer on time hoce da se istakne izdvoji da kaze da pripada nekom drustvu kom u sustini i ne pripada niti ga bole uvo za to.
Nije mi jasna potreba niti nishenja koze, tetoviranja, kajli oko vrata, pofnastih reperskih dukseva i ostalog!
A obuceni ko budale= bez smisla, samo da bi bili neke face+ prva recenica iz ovog posta!
Ovo sa reperom nisam shvatio ali, ako pitas da li smatram da je budala neko ko se oblaci ako reper, a to nije(ne govorim sada sta mislim o doticnima), da smatram jer on time hoce da se istakne izdvoji da kaze da pripada nekom drustvu kom u sustini i ne pripada niti ga bole uvo za to.
Nije mi jasna potreba niti nishenja koze, tetoviranja, kajli oko vrata, pofnastih reperskih dukseva i ostalog!
A obuceni ko budale= bez smisla, samo da bi bili neke face+ prva recenica iz ovog posta!
Kada slusas neku vrstu muzike koja se razlikuje od onoga sto slusaju ostali (narodna itd._) pripadas odredjenom delu ljudi u svom gradu koji slusaju isto to sto i ti i skoro uvek se svi ti ljudi poznaju i znaju ko sta slusa i koliko to slusa.
E sad ,naravno znajuci to ,znaju i ko poksava da ima se dodvori predstavljajuci se kroz "svoj" stil oblacenja kao da slusa ovakvu muziku pa samim tim i ne biva prihvacen u tom drustvu i ispada budala .
Poenta moje price je: Zasto trositi reci na budale??
Odjava
E sad ,naravno znajuci to ,znaju i ko poksava da ima se dodvori predstavljajuci se kroz "svoj" stil oblacenja kao da slusa ovakvu muziku pa samim tim i ne biva prihvacen u tom drustvu i ispada budala .
Poenta moje price je: Zasto trositi reci na budale??
Odjava

Dakle ovako... DA, ja se često obučem onako kako si ti naveo, DA ja sam taj koji se šminka za svirke i DA, ja često izgledam i više nego pozerski. Bez obzira šta neko mislio i pričao, I don`t care... to sam jednostavno i ja i jednostavno tako volim. Šta će drugi da misle ili kažu o meni mi je poslednja briga i uopšte ne razmišljam o tome.
E sad se ponovo vraćamo na temu koja se pojavila pre izvesnog vremena kada je neko ovde rekao "zašto ljudi ne mogu da se oblače normalno?" Šta je normalno? Ono što je meni normalno je nekom drugom nenormalno i obrnuto. Stoga pitam: da li bi izgledalo normalno videti bradonju-motoraša obučenog u trenerku i patike i sa nekim fancy brendiranim cvikerima? Dali je to normalno? Da li je normalno videti devojku na koncertu Theriona u roze suknjici (marke dopičnjak) i bebi plavom topiću?
The point is: nema smisla raspravljati o tome jer... sto ljudi - sto ćudi (a sto žena - dvesta sisa
). Svako ima prava da izgleda onako kako želi i ako je to tebi i meni smešno ne znači da smo mi u pravu a on budala.
E sad se ponovo vraćamo na temu koja se pojavila pre izvesnog vremena kada je neko ovde rekao "zašto ljudi ne mogu da se oblače normalno?" Šta je normalno? Ono što je meni normalno je nekom drugom nenormalno i obrnuto. Stoga pitam: da li bi izgledalo normalno videti bradonju-motoraša obučenog u trenerku i patike i sa nekim fancy brendiranim cvikerima? Dali je to normalno? Da li je normalno videti devojku na koncertu Theriona u roze suknjici (marke dopičnjak) i bebi plavom topiću?
The point is: nema smisla raspravljati o tome jer... sto ljudi - sto ćudi (a sto žena - dvesta sisa

Kakav si ti kralj!!!Fox IV wrote: da li bi izgledalo normalno videti bradonju-motoraša obučenog u trenerku i patike i sa nekim fancy brendiranim cvikerima? Dali je to normalno? Da li je normalno videti devojku na koncertu Theriona u roze suknjici (marke dopičnjak) i bebi plavom topiću?

Uh...Ja bih puno platio da to vidim...Fox IV wrote: ... sto ljudi - sto ćudi (a sto žena - dvesta sisa![]()
![]()
).

Izvinjavam se za

- Rocket Roll
Ma ne, sinko, grešiš, silno grešiš... Sto ljudi sto ćudi, sto žena dvesta GRUDI. Eto, čak se i rimuje!Fox IV wrote:...sto ljudi - sto ćudi (a sto žena - dvesta sisa![]()
![]()
)
PS Imaš pravo da se oblačiš kako se oblačiš jer sviraš kako sviraš (opasno). Kada ne bi svirao uopšte a insistirao na mejkapu, onda bismo imali razloga da se dotaknemo ove teme, ovako... godspeed, sir.
***** li ga, kakve veze to ima? okej, sto ljudi sto cudi, sto se mene tice, potpuno dve nevezane stvari, uzmes pa se sminkas ako volis da se sminkas, ako volis da nosis kapu, a ti lepo nosi kapu, mislim ono:)
tvoj zakljucak je po meni van konteksta. da sminkanje simbolizuje neku 'sviracku bajost', onda bi takav komentar bio potpuno opravdan, ovako mi ne pije vodu:)
i ne vidim u cemu je trip sa pozerajem, nosi nesto sto ti je kul, ponasaj se onako kako ti je kul (naravno, u drustveno tolerantnim granicama, znaci bez lepljenja slina za prolaznike), ako riba ima dobro dupe/noge i gotivi da nosi dopicnjak i da slusa therion, baj ol minz, samo napred!
ako volis metalsku garderobu (a igrom slucaja nisi metalac) sta te boli patka sto ce gospoda metalci da misle da si pozer, ti znas zasto si se tako obukao i miran si sam sa sobom, volis pa volis, jebe ti se da se nameces nekoj ekipici...vazi i obrnuto, sto bi gospodu metalce brinuo taj lik, pa sve i da jeste pozercina, da nece da im rusi ugled mozda?:) mislim, to su one fore u rangu 'zvezdas, a? aj pevaj deset zvezdinih pesama i nabroj sastav iz '78.'.
naravno, u vecini slucajeva, tvoja pripadnost odredjenoj subkulturnoj grupaciji utice na tvoj outlook, ali to ipak ne mora da znaci, drugim recima, moze biti svedeno na finih 0% uticaja.
jebote, vi da mene vidite u 'ful opremi' pobili biste se oko toga sta slusam (i verovatno ne biste bili u pravu:)). i opet ponavljam, koga uopste boli patka za to?
dalje, oni fazoni 'e, ti si hardkor, tr00 itd.'. ne postoji definicija 'tr00nessa', drugim recima, dodje sad neki hardkor baja koji, kako to priroda nalaze, sme da nosi sva simpatizerska odlicja svoje komune i onda, posto i nad popom ima pop, dodje neki jos hardkoriji baja koji onda moze da mu kaze 'e vidis, nisi ti dovoljno tr00 zbog -togaitoga-. tacnije, postoji definicija, ali se ne moze odrediti merilo, tj sve je relativno, odnosno podleze subjektivnoj (i to koliko god oces subjektivnoj) (pr)oceni.
prosrah se, ali bottom line je da se, koliko vidim, slazem sa foksom:)
tvoj zakljucak je po meni van konteksta. da sminkanje simbolizuje neku 'sviracku bajost', onda bi takav komentar bio potpuno opravdan, ovako mi ne pije vodu:)
i ne vidim u cemu je trip sa pozerajem, nosi nesto sto ti je kul, ponasaj se onako kako ti je kul (naravno, u drustveno tolerantnim granicama, znaci bez lepljenja slina za prolaznike), ako riba ima dobro dupe/noge i gotivi da nosi dopicnjak i da slusa therion, baj ol minz, samo napred!
ako volis metalsku garderobu (a igrom slucaja nisi metalac) sta te boli patka sto ce gospoda metalci da misle da si pozer, ti znas zasto si se tako obukao i miran si sam sa sobom, volis pa volis, jebe ti se da se nameces nekoj ekipici...vazi i obrnuto, sto bi gospodu metalce brinuo taj lik, pa sve i da jeste pozercina, da nece da im rusi ugled mozda?:) mislim, to su one fore u rangu 'zvezdas, a? aj pevaj deset zvezdinih pesama i nabroj sastav iz '78.'.
naravno, u vecini slucajeva, tvoja pripadnost odredjenoj subkulturnoj grupaciji utice na tvoj outlook, ali to ipak ne mora da znaci, drugim recima, moze biti svedeno na finih 0% uticaja.
jebote, vi da mene vidite u 'ful opremi' pobili biste se oko toga sta slusam (i verovatno ne biste bili u pravu:)). i opet ponavljam, koga uopste boli patka za to?
dalje, oni fazoni 'e, ti si hardkor, tr00 itd.'. ne postoji definicija 'tr00nessa', drugim recima, dodje sad neki hardkor baja koji, kako to priroda nalaze, sme da nosi sva simpatizerska odlicja svoje komune i onda, posto i nad popom ima pop, dodje neki jos hardkoriji baja koji onda moze da mu kaze 'e vidis, nisi ti dovoljno tr00 zbog -togaitoga-. tacnije, postoji definicija, ali se ne moze odrediti merilo, tj sve je relativno, odnosno podleze subjektivnoj (i to koliko god oces subjektivnoj) (pr)oceni.
prosrah se, ali bottom line je da se, koliko vidim, slazem sa foksom:)
upravo je poenta u tome sto ti NE ZNAS da li on hoce da kaze da pripada nekom drustvu kome u sustini ne pripada niti ga bole uvo za to.Bluesman wrote: budala neko ko se oblaci ako reper, a to nije(ne govorim sada sta mislim o doticnima), da smatram jer on time hoce da se istakne izdvoji da kaze da pripada nekom drustvu kom u sustini i ne pripada niti ga bole uvo za to.
mozda covek voli takvu odecu?
mozda dobije osip od uske odece?:)))
ne moraju svi afiniteti biti prozeti idealizmom i filozofijom, a pogotovo ne kod tako banalnih stvari kao sto je oblacenje npr. naravno, nekom je oblacenje vrlo bitna stvar u nekom ideoloskom i simbolickom smislu, ali zasto bi on bio ogorcen i nezadovoljan zato sto nekom drugom nije?
ja imam probusenu obrvu i to mi neverovatno dobro stoji AHAHAHA

zasto sam probusio? zato sto mi dobro stoji. zbog jos neceg? ne. apsolutno imam samo neki estetski odnos prema tome i istog mi je ranga kao stavljanje kape na glavu ako mi dobro stoji ta kapa. zasto ovo pricam? zato sto bi razgovor izmedju mene i pripadnika nekog xyz africkog plemena vrlo lako mogao biti ovakav:
-jesi ti vrac?
-nisam.
-imas pirsing na obrvi...
-da?
-samo vracevi imaju pirsing na obrvi...
-imam i ja i nisam vrac.
-aaa ti si jebeni pozer, ladno oces da poziras da si vrac aaa ne verujem...
-nisam, bole me dupe za to, stavio sam jer mi se svidja.
-aaaaa ne, ne moze to tako, to je simbolika bla truc...
-tebi da, meni ne, svidja mi se, zato stavio, kraj price.
e sad, ovo cak i moze da ima i nekog smisla, mada me bole patka za xyz pleme:) u smislu da necu da nosim recimo brojanicu iako mi se mozda svidja (a ne svidja mi se) jer nisam vernik, a ona ipak ima neku simboliku i tako to. ali opet, mozda bih i nosio da mi se svidja, kod mene bi ona igrala drugaciju ulogu, ne nameravam da disrispektujem religiju/crkvu, oni koji me znaju znaju u kom sam fazonu, oni koji me ne znaju a oce da znaju nek pitaju slobodno, a za ove trece me bole racku:)
ako je nesto bas hevi, tipa ispirsujem paju sa mindjusom u obliku polumeseca i dodje mi lepo hodza i kaze 'brate, znam da ti to samo estetski, ali ono, cim je brate, znas, malo je sramota za islam ovo ono' verovatno cu da kazem nesto tipa taj rad, nisam hteo da disrispektujem, evo skidam, osim ako bas nisam vezan za svoj novi ukras:) ali ako mi dodje panker i kaze 'brate, koji si pozer, kakva je to roze kosa' samo cu se slatko nasmejati...(priznajem, gorko cu popizdeti:)))
pokusajte da shvatite moje vatrene postove, ovakve stvari me uvek smore, ma koliko godina/iskustva imao, smarace me i kad budem imao osamdeset godina, znaci, ako vas iznerviram, samo stavite desetak ovakvih topika:
-onaj ko ne slusa slejera/clash/srv nije pravi metalac/panker/bluzer
-objektivno, x bend je bolji od y benda
-objektivno, x muzika je bolja od y muzike
-moja drugarica nosi martinke i fajerku i nije skins, koja kravetina
-moj tata je jaci od tvog
i tako dalje i tako blize...znaci, samo ovako, po mogucstvu na istom forumu, e onda mislim da cu lepo da skocim kroz prozor, deveti sprat, dole beton, masa puta ubrzanje, divno!
edit: ako odgovarate na moje postove, please mejk sur da ste sve procitali, da ne bude ono 'e pa to sam vec rekao u drugom pasusu' usled toga sto je neko procitao jedan pasus i krenuo u diskusiju. ako vas mrzi da citate sve, onda nemojte ni da se osvrcete na moje kenjanje i krenite dalje sa topicom od posta iznad mog...