vbraca je svirao jazz na ulici (sad znas sta ti je ciniti)Cortex wrote:Sem ako ne svira jazz na ulici

vbraca je svirao jazz na ulici (sad znas sta ti je ciniti)Cortex wrote:Sem ako ne svira jazz na ulici
Ljudi, dosta offtopica!!!!!guv'nor wrote:hehe, cccira provodadžija...
look who's talking... necromanceruCortex wrote:Ljudi, dosta offtopica!!!!!guv'nor wrote:hehe, cccira provodadžija...
![]()
ma važi, ako neko ima snagu to je serra. to što ti ne vidiš u njenoj interpretaciji ljutnju i agresiju, to je tvoj doživljaj, kao što je i moj doživljaj da eda peva kao na samrti da je neko kolje.oziman wrote:Eda Mozer ostaje kraljica noci. Luciana Serra nema tu snagu i agresivnost. Ona peva ariju skoro nasmejana umesto da izrazi sintezu ljutnje i agresije stopljenih zajedno sa uzvisenoscu melodije.dule wrote:jest vrh vrhova,oziman wrote: Mocartova Kraljica noci vrh vrhova, pogotovu u izvodjenju Ede Mozer..
s tim što je meni izvođenje Ede Mozer u najmanju ruku katastrofa,
dok mi je Serra neprevaziđena: http://www.youtube.com/watch?v=CqBW_9OjhlA
Verovatno je tako kako ti kazes ,kada su operske pevacice privatno u pitanju, ali bez obzira na to, ja se njima divim. Osecam prema njima postovanje kao prema Boginjama.Cortex wrote:Nemash na chenu da mi zavidish, upoznao sam mnogo njenih drugarica i sve do jedne su bile pune sebe do nepodnoshljivosti, sve se druzhe iz interesa, zajedno vode abrove u vezi svojih kolega zajedno plachu zbog istih profesora nakon svakog chasa i potom jedna drugoj vade ochi sledece nedelje...svet akademskih muzichara je jedan od najjadnijih i najperfidnijih na chijoj sam margini imao prilike da postojim imajuci uvid u sve perverzne detalje istog. Tolika ambicija, tolika frustracija, tolike suze i proklinjanje a opet prislina kurtoazija, licemerstvo, jedva ali jedva sam podnosio to iako direktno nije imalo veze samnom, ali indirektno, raskinuli smo jer je ona bila OPERSKA PEVACHICA, wooooow, razumesh??? Nisam mogao to vishe da trpim. Veruj mi druzhe, nema te operske pevachice koja je imala lak put i ostala normalna, nema. Sve su one iskomplexirane do maximuma, dok se probiju kandzhama i intrigama do "primadone" nekakve tamo opere, u njihovoj dushi nije ostala ni trunka ljudskosti kojom one trebaju meni da docharaju to umetnichko delo koje na sceni pokushavaju. Bitno je da se njihov glas chuje, bitno je da je scena shto pompeznija, bitno je da...ma zaboravi. Bio sam u samom sredishtu, jezgru tog sveta oko dve godine i smuchio mi se do granica koje niko ne mozhe da zamisli i nema vracanja vishe. Hiljadu puta cu pre da slusham nekog crnca koji svira saxofon u zadimljenom baru i sam ga je nauchio i svira iz srca i iz svoje tuge i zhivotnog iskustva nego neku iskomplexiranu osobu, ma koji instrument da svira a zavrshio je visoke shkole za to...sve ovo iznad vazhi ne samo za pevachice vec i za sve ostale, instrumentaliste.oziman wrote:E... na ovome mogu samo da ti zavidim. Bravo !Cortex wrote:Niti sam rocker, niti omalovazhavam operu, shtavishe, znam dosta o njoj, mada vishe silom prilika, long-term (ex)djevojka mi je bila(tj. ona to josh uvek jeste) operska pevachica.
Josh je moja devojka bila najbolja u klasi, shta bi bilo, kolika bi bila njena frustracija da nije??!?!?!
Rekao sam...nikada vishe sa profi muzicharkom.
Sem ako ne svira jazz na ulici
"ko nema u vuglu ima u google-u"
Potpisujem. Ti ljudi imaju ozbiljnih problema.Hiljadu puta cu pre da slusham nekog crnca koji svira saxofon u zadimljenom baru i sam ga je nauchio i svira iz srca i iz svoje tuge i zhivotnog iskustva nego neku iskomplexiranu osobu, ma koji instrument da svira a zavrshio je visoke shkole za to.
1. Ne. Pre bih izabrao neki instrumental. JMJ je jedno od resenja definitivno.Da li se slazete sa izborom operske arije koja treba da predstavlja poruku vanzemaljcima?
apsolutno... apsolutno...Hiljadu puta cu pre da slusham nekog crnca koji svira saxofon u zadimljenom baru i sam ga je nauchio i svira iz srca i iz svoje tuge i zhivotnog iskustva nego neku iskomplexiranu osobu, ma koji instrument da svira a zavrshio je visoke shkole za to.
U repeticiji i ritmici ne vidim nikakvu magiju. To moze i obican traktor ...cccira wrote:Mislim da je trebalo da stave muziku koja se sastoji iz vise ponavljanja jedne fraze kako bi vanzemoljci, koji mozda nisu upoznati sa fenomenom muzike, lakse ukapirali magiju repeticije i ritmike
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest