Mocart - Kraljica noci i vanzemaljci

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Mocart - Kraljica noci i vanzemaljci

Post by cccira » 05 Feb 2009, 11:59

oziman wrote:
cccira wrote:Mislim da je trebalo da stave muziku koja se sastoji iz vise ponavljanja jedne fraze kako bi vanzemoljci, koji mozda nisu upoznati sa fenomenom muzike, lakse ukapirali magiju repeticije i ritmike :mrgreen:
U repeticiji i ritmici ne vidim nikakvu magiju. To moze i obican traktor ...
Ajde procitaj opet sta sam napisao

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Feb 2009, 13:26

oziman wrote: Verovatno je tako kako ti kazes ,kada su operske pevacice privatno u pitanju, ali bez obzira na to, ja se njima divim. Osecam prema njima postovanje kao prema Boginjama.

Ne pitam i ne hajem
Da li ti je srce gresno;
Volim te, to znam,
Ma kakva da si.

Tomas Mor
Dovoljno si rekao. TI njih divinizujesh zarad beskrajnog poshtovanja prema toj muzici a ochito je da nijedan nash pokushaj da dodelimo vrednost i nekoj drugoj vrsti muzike odbacujesh ili uz ignorisanje ili prikriveni podsmeh. Meni je na primer bitno kakav je neko u dushi i privatno, i to mi je direktno povezano sa njegovom umetnichkom prirodom(tj. onim shto je od nje ostalo, u ovom sluchaju) i mogucnoshcu da izvesno delo interpretira.

A shto se ovih stihova tiche, isto tako sam se ja prema njoj odnosio, i to nije bilo dovoljno, pa ti vidi o svojim boginjama... :)

I da, boli me falus shto odoh ovoliko u svoje lichne stvari :)

JAzz zauvek.

oziman

Post by oziman » 05 Feb 2009, 14:23

Cortex wrote:
oziman wrote: Verovatno je tako kako ti kazes ,kada su operske pevacice privatno u pitanju, ali bez obzira na to, ja se njima divim. Osecam prema njima postovanje kao prema Boginjama.

Ne pitam i ne hajem
Da li ti je srce gresno;
Volim te, to znam,
Ma kakva da si.

Tomas Mor
Dovoljno si rekao. TI njih divinizujesh zarad beskrajnog poshtovanja prema toj muzici a ochito je da nijedan nash pokushaj da dodelimo vrednost i nekoj drugoj vrsti muzike odbacujesh ili uz ignorisanje ili prikriveni podsmeh. Meni je na primer bitno kakav je neko u dushi i privatno, i to mi je direktno povezano sa njegovom umetnichkom prirodom(tj. onim shto je od nje ostalo, u ovom sluchaju) i mogucnoshcu da izvesno delo interpretira.

A shto se ovih stihova tiche, isto tako sam se ja prema njoj odnosio, i to nije bilo dovoljno, pa ti vidi o svojim boginjama... :)

I da, boli me falus shto odoh ovoliko u svoje lichne stvari :)

JAzz zauvek.
OK . Evo onda nesto za tvoju dusu ,a vezano je sa temom. Na Vojagerovoj zlatnoj ploci namenjenoj vanzemaljcima a kao predstavnik Jazza snimljeno je ovo:

Louis Armstrong " My Melancholy Blues"

http://www.youtube.com/watch?v=xiN4UJ_uINo

Uragan Katrina

Post by Uragan Katrina » 06 Feb 2009, 22:34

Svidja mi se ideja o ostinatu, definitivno bi bez problema privukla vanzemaljska bica, ostinato ima neku zadivljujucu ''moc'',samo da naglasim da sam moc stavila pod znake navoda, nije bukvalno! Sto se tice Filipa Glasa, odlicna ideja, nisam cula puno njegovih kompozicija, ali ono sto sam cula je odlicno. On cesto koristi tehniku ostinata.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 06 Feb 2009, 23:46

a kako nisu pushtili u kosmos neshto od charliea parkera... npr ornithology...

oziman

Post by oziman » 06 Feb 2009, 23:47

Pitanje za Pipistrelo i Katarinu

Cortex je napisao:
Nemash na chenu da mi zavidish, upoznao sam mnogo njenih drugarica i sve do jedne su bile pune sebe do nepodnoshljivosti, sve se druzhe iz interesa, zajedno vode abrove u vezi svojih kolega zajedno plachu zbog istih profesora nakon svakog chasa i potom jedna drugoj vade ochi sledece nedelje...svet akademskih muzichara je jedan od najjadnijih i najperfidnijih na chijoj sam margini imao prilike da postojim imajuci uvid u sve perverzne detalje istog. Tolika ambicija, tolika frustracija, tolike suze i proklinjanje a opet prislina kurtoazija, licemerstvo, jedva ali jedva sam podnosio to iako direktno nije imalo veze samnom, ali indirektno, raskinuli smo jer je ona bila OPERSKA PEVACHICA, wooooow, razumesh??? Nisam mogao to vishe da trpim. Veruj mi druzhe, nema te operske pevachice koja je imala lak put i ostala normalna, nema. Sve su one iskomplexirane do maximuma, dok se probiju kandzhama i intrigama do "primadone" nekakve tamo opere, u njihovoj dushi nije ostala ni trunka ljudskosti kojom one trebaju meni da docharaju to umetnichko delo koje na sceni pokushavaju. Bitno je da se njihov glas chuje, bitno je da je scena shto pompeznija, bitno je da...ma zaboravi. Bio sam u samom sredishtu, jezgru tog sveta oko dve godine i smuchio mi se do granica koje niko ne mozhe da zamisli i nema vracanja vishe. Hiljadu puta cu pre da slusham nekog crnca koji svira saxofon u zadimljenom baru i sam ga je nauchio i svira iz srca i iz svoje tuge i zhivotnog iskustva nego neku iskomplexiranu osobu, ma koji instrument da svira a zavrshio je visoke shkole za to...sve ovo iznad vazhi ne samo za pevachice vec i za sve ostale, instrumentaliste.
Josh je moja devojka bila najbolja u klasi, shta bi bilo, kolika bi bila njena frustracija da nije??!?!?!
Rekao sam...nikada vishe sa profi muzicharkom.
Sem ako ne svira jazz na ulici
Da li vase ocigledno ignorisanje ovog misljenja znaci "NO COMMENT" ili "Cortex je u pravu" ?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 06 Feb 2009, 23:54

cortex je upravu

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 Feb 2009, 23:55

Bogami, nagazice ovaj Terminator mladu...
:mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Feb 2009, 00:04

sinisake wrote:Bogami, nagazice ovaj Terminator mladu...
:mrgreen:
Eto i kada se ja suzdrzim, Sinisake opali! :lol:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Feb 2009, 00:06

Well, somebody had to :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Feb 2009, 00:33

Vi ste carevi :lol:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 07 Feb 2009, 01:41

kako glup topic...

pipistrello

Post by pipistrello » 07 Feb 2009, 10:48

oziman wrote:Pitanje za Pipistrelo i Katarinu

Cortex je napisao:
Nemash na chenu da mi zavidish, upoznao sam mnogo njenih drugarica i sve do jedne su bile pune sebe do nepodnoshljivosti, sve se druzhe iz interesa, zajedno vode abrove u vezi svojih kolega zajedno plachu zbog istih profesora nakon svakog chasa i potom jedna drugoj vade ochi sledece nedelje...svet akademskih muzichara je jedan od najjadnijih i najperfidnijih na chijoj sam margini imao prilike da postojim imajuci uvid u sve perverzne detalje istog. Tolika ambicija, tolika frustracija, tolike suze i proklinjanje a opet prislina kurtoazija, licemerstvo, jedva ali jedva sam podnosio to iako direktno nije imalo veze samnom, ali indirektno, raskinuli smo jer je ona bila OPERSKA PEVACHICA, wooooow, razumesh??? Nisam mogao to vishe da trpim. Veruj mi druzhe, nema te operske pevachice koja je imala lak put i ostala normalna, nema. Sve su one iskomplexirane do maximuma, dok se probiju kandzhama i intrigama do "primadone" nekakve tamo opere, u njihovoj dushi nije ostala ni trunka ljudskosti kojom one trebaju meni da docharaju to umetnichko delo koje na sceni pokushavaju. Bitno je da se njihov glas chuje, bitno je da je scena shto pompeznija, bitno je da...ma zaboravi. Bio sam u samom sredishtu, jezgru tog sveta oko dve godine i smuchio mi se do granica koje niko ne mozhe da zamisli i nema vracanja vishe. Hiljadu puta cu pre da slusham nekog crnca koji svira saxofon u zadimljenom baru i sam ga je nauchio i svira iz srca i iz svoje tuge i zhivotnog iskustva nego neku iskomplexiranu osobu, ma koji instrument da svira a zavrshio je visoke shkole za to...sve ovo iznad vazhi ne samo za pevachice vec i za sve ostale, instrumentaliste.
Josh je moja devojka bila najbolja u klasi, shta bi bilo, kolika bi bila njena frustracija da nije??!?!?!
Rekao sam...nikada vishe sa profi muzicharkom.
Sem ako ne svira jazz na ulici
Da li vase ocigledno ignorisanje ovog misljenja znaci "NO COMMENT" ili "Cortex je u pravu" ?

Cortex je u pravu...bavim se tim poslom,završila sam srednju solo pevanje,ali nisam nastavila akademiju baš zbog takvih stvari.
Krug solo pevača je nešto najgore što može da ti se desi...oni su spremni da izgaze najboljeg prijatelja da bi ga pobedili...
Nije bitno o kakvoj trci se radi,oni žele da budu najbolji u svemu...
Takmiče se uglavnom u najglupljim mogućim stvarima kao što su čija je lepša haljina,ko je išao u solarijum najviše,ma šta god kažeš oni ce se takmičiti sa tobom.
npr.jednom prilikom sam spomenula u društvu solo pevača da sam,kad sam imala 3 godine,nastupala u nekoj novogodišnjoj emisiji kod Mande...veruj mi razgovor je tekao do te granice takmičenja,da je moja drugarica da bi ,,pobedila" u razgovoru, rekla-Ja kad sam se rodila,bila sam jedina beba u porodilištu koja peva...
došlo mi je da joj kažem ja kad sam bila fetus snimila sam vec dva albuma pesama,ali nisam...ispoštovala sam njenu rečenicu... shvatila sam da bilo šta da kažeš oni će se takmičiti...da kažeš eee što sam danas pojeo govno,oni će reći...eeee da znaš kakvo sam ja pojeo pre neki dan...
izvinjavam se na off-u,ali morala sam da odgovorim na ovo pitanje,dakle Cortex je savršeno opisao taj svet,a kako i nebi kad je bio u njemu :)

e sad i da odgovorim na pitanje-odabir kompozicije je ok,ali lično ne shvatam koja je fora...mislim kako mogu obrazovani ljudi da veruju u male zelene...to je isto kao kad bi nekog pitao...koje pesme da pošaljem deda mrazu...
šta god da postoji,ako uopšte postoji ili je nesposobno da primi našu poruku,ili je toliko daleko da dok naša poruka stigne do njih naša planeta će nestati...ili ti, mi ćemo se do tada sami uništiti.A i ne shvatam,zbog čega bi bilo super da postoji još jedna civilizacija u svemiru,pa mi smo dovoljni sami sebi...
zamisli kad bi stvarno imali još neka bića, kakvi bi tek onda bili ratovi i koliko bi onda bilo na ovom svetu gladne dece,dece koja žive u strahu,ljuuudi koji bi izgubili svoje domove,koliko bi tek onda patnje bilo... :deda: Dovoljni smo mi sami sebi

oziman

Post by oziman » 07 Feb 2009, 11:19

pipistrelo
Cortex je u pravu...bavim se tim poslom,završila sam srednju solo pevanje,ali nisam nastavila akademiju baš zbog takvih stvari.
Ja sam te razumeo da si na akademiji, a ovo me je sad zbunilo. Ipak smatram da ne mozemo tek tako generalizovati poput Cortexa. Ali cak i da je tako, meni je bas to simpaticno. Sva ta borba , nadmetanje i sujeta.

Sto se tice teme:
e sad i da odgovorim na pitanje-odabir kompozicije je ok,ali lično ne shvatam koja je fora...mislim kako mogu obrazovani ljudi da veruju u male zelene...to je isto kao kad bi nekog pitao...koje pesme da pošaljem deda mrazu...
šta god da postoji,ako uopšte postoji ili je nesposobno da primi našu poruku,ili je toliko daleko da dok naša poruka stigne do njih naša planeta će nestati...ili ti, mi ćemo se do tada sami uništiti.
Upravo je u tome magija. Jer za recimo 100 miliona godina ,pa cak i kada Sunce i Zemlja nestanu, jos uvek ce postojati Mocart i Kraljica noci, kao zapis na zlatnoj ploci.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Feb 2009, 11:22

Niko nije razmisljao o tome da ce tu plocu pronaci neka vrsta vanzemaljaca koji se hrane plemenitim metalima...

Post Reply