Imao sam jednu priliku i to sasvim slucajno da vas cujem uzivo. Bilo je u Beogradu u Kafe del mare (mislim da se tako zove) i nije bilo sa Balasevicem vec neki meni nepoznatim bendom. Svirka je bila odlicna, pratio sam svaki ton sa uzivanjem iako sam bio sa devojkom pa je na momente bilo i neprijatno kako sam je kulirao da ispostujem jake melodijske fraze i solaze

Da ne duzim previse, imam svakako puno postovanja za vas rad i interesuje me jedna jedina stvar u celoj prici
- Kakav je zivot session gitariste u Srbiji, Beogradu? Koliko projekta mesecno dobijate? Dali radite sta stignete (zbog novca) ili birate iskljucivo stil i ekipu koja vama odgovara ? (sobzirom da se to nazalost ne ceni previse kod nas i ne postoji market odnosno publika koja kupuje te diskove - citaj piraterija vlada

Pitam ovo jer sam napolju od svoje 16-e godine, zavrsio u Londonu na Guitar Institutu , zavrsio Berklee , predavo na Berkliju 2 godine za redom, a nada za povratkom kuci mi nikako ne umire - cak sta vise pun sam motiva i nade da svojim znanjem i iskustvom mogu mnogo da ucinim za muzicare i uopste scenu u Srbiji; ali nazalost uvek se sve vrti oko toga KAKO PREZIVETI?
Jer moram Ceci meci i ostalim folkerima da sviram turneje da bi mogao da imam samostalan zivot, ili postoji neka varijanta da se sviraju 3-4 svirke nedeljno za neku normalnu kintu (50 eura i vise po svirci).
U Americi imate mesta , mogucnosti i sistem je takav da sve ovo o cemu pricam dozvoljava, samo ovde recimo ja se borim sa Berklee profanima i legendama za Jazz gigove , i zbog ogromne konkurencije i ludilo muzicara vlasnici klubova, restorana cega god su u stanju da spuste cene i nekad muzicari sviraju i za 50$ pa i manje. Pricam konkretno za Boston gde je Berklee, New England i jezgro muzickih fanatika i edukacije, a i Njujork nije nista bolji po tom pitanju.
Da ne duzim previse kad bi morao na jedno pitanje sve da suzim ono bi glasilo - Koliko klubova/barova/mesta znate iz licnog iskustva koji su spremni da unajme kvalitetan bend koji ce svirati jednom ili vise puta nedeljno za solidnu kintu, i molio bih vas da mi navedete u celoj Srbiji ako je ikako moguce.
Za kraj da kazem da sam svestan situacije kako vlasnici kafica i klubova dovode dj-eve i plate ih 50-100 eura maks a znaju da ce im elektro muzika napuniti mesto i prodati pice i sve sto ide uz to; pa ih zato i nije bas briga za neki bend gde se ne bi skupilo ni 50 ljudi na svirci.
Hvala unapred i sve najbolje
Pozdrav
Pedjazz