Metal kod nas
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
- zolideathmetal
- Urednik
-
- zolideathmetal
- Urednik
-
mislim, i ja sam sad malo pregruba bila kad sam napisala ono
takodje, covek gradi na neki nacin svoju licnost i na osnovu oblacenja(ali to nije glavna stavka u ocenjivanju licnosti,sto vec napisah
)...pre svega htela sam samo da obratim paznju na mnoge kvazi metalce u mom gradu, koje kada vidis pomislis da slusaju ko zna sta, a u stvari se pozerisu na racun svoga izgleda a pritom pojma nemaju...poneki cak ni ne vole tu vrstu muzike kojom se predstavljaju pri oblacenju
po meni je to veoma tuzno videti(ponekad i mesno) jer sta ce ti zivot ako se ne oblacis kako zaista zelis i ne radis ono sto volis....

Najvise cenim opusteno obucene likove,bez bilo kakvog preterivanja...
A u svojoj okolini primecujem razvijanje thrash-a,death-a,heavy-ja...
(Vec pomenuti tribute-i Metallice,Slayera,Maidena,i tako dalje...)
Cast izuzecima koji pocese da prave svoje pesme,pa se vec mogu nazvati dobrim thrash/death bendom...
A u svojoj okolini primecujem razvijanje thrash-a,death-a,heavy-ja...
(Vec pomenuti tribute-i Metallice,Slayera,Maidena,i tako dalje...)
Cast izuzecima koji pocese da prave svoje pesme,pa se vec mogu nazvati dobrim thrash/death bendom...
- zolideathmetal
- Urednik
Ono sto mene zanima je zasto se neki bend kad vec svira obrade ne odluci da svira Disturbed, Killwitch Engage i slicno, ali kad ih svira da ih svira kako treba, a ne po jednu pesmu tipa Rose Of Sharyn ? Verovatno zato sto bubnjar ne zna da lupa duplu bass, gitarista ne moze da svira riff u tempu 220, basista se smanji posle cetvrtog takta, a pevac ni ne pokusava da otpeva... Mislim da nema buducnosti u tribute bendovima i treba sto vise insistirati na autorskim bendovima, jer samo tako moze kvalitet da dodje do izrazaja.
-
-
Kod nas u bosni, tacnije tuzli, najvise se slusa thrash i death, black skoro niko ne slusa. Sto se tice bendova, svi sviraju death metal. Ima jedino Bogamber od thrasha i jos jedan band koji je skoro poceo da svira. U Srbiji znam da ima retribution, kramp, averna,... I kod vas je uglavnom death metal. Thrash se najmanje svira, a trebao bi najvise, jbg.
Re:
bash tako letos mi dolazi komshija,a ja malo odvrnuo panteru bio nesh nostalgichan kuca on meni na prozor kazhe komsho to pantera,svaka chast! pitam ja njega pa otkud ti znash poshto chovek se oblachi "uobichajno" (cipele,pantalone,neka koshulja i fancy frizurica) kazhe on a pa slushao sam ja to josh 93' volim i sada slushati..dodje on par dana kasnie do mene da mu narezhem neki trash i heavy shto nie imao i zahvalio mi se mnogo..posle par dana otishao sam ja do njega kad izvadi on meni kutiju punu kaseta judas priesta,iron maidena,kreator-a,megadeth-a,pantere itd itd ja zino nikada ne bi rekao da on to slushaDarth Vercundus wrote:Sto se oblacenja tice, to ne znaci nista. Vecina ljudi koje znam (i ja sa njima) se oblace apsolutno neobavezno i krajnje obicno. Po izgledu nikad se ne bi reklo sta ljudi slusaju.

a sad metal kod nas..ako gledam sombor vidim da preovladava death i trash al to se menja jbg do pre par meseci su se lozhili na bodome skoro svi,tu je bio i cof,pa je bio death,kreator sada je na red doshao i behemoth..zhalosno mi je jedino shto ljudi kod nas to slushaju masivno tj neslushaju,ima krsha primera pitash ih shta slushaju,oni kazhu cof ja reko kakav ti je dusk and her embrace? neki od njih za tim stolom su me pogledali zachudjeno u stilu wtf shta ti je to al se brzo trgli rekli da da super je..dalje vishe nisam polemisao o muzici,shta sam hteo reci da kod nas neko dodje u majici neke grupe sutradan drugi chuje jednu pesmu nalozhi se qpi majicu,treci uzme isto pazari majicu zato shto je strava i tako josh puno puno njih "slusha" taj bend..ala sam se sada nakenjao

Re: Metal kod nas
Da, imamo mi kvalitetnih Black metal bendova tipa May Result, The Stone, etc, etc.....lepo je videti da se nasa scena razvija, ali kazu stariji da ovi novi bendovi ne moga ni da primisrisu staroj gardi npr. Dead Joker, Necrophobia, Bloodbath, Introitus, Mortuary, etc, etc.....
U Tuzli ima neverovatno kvalitetnih bendova kao sto su Agonize, ToxicDeath, Bogamber, Silent Kingdom......mozda zadnja dva nisu iz Tuzle, ali Agonize i ToxicDeath sigurno jesu......i za njih mogu samo da kazem....
......zaista mocni bendovi koji imaju sanse da se probiju ako nastave sa radom....
@dimmu, ti znas kakvi su Agonize, bio si valjda na svirci u Aut-u......a poslusaj i ToxicDeath obavezno.....prejebali su i Cannibale.....
U Tuzli ima neverovatno kvalitetnih bendova kao sto su Agonize, ToxicDeath, Bogamber, Silent Kingdom......mozda zadnja dva nisu iz Tuzle, ali Agonize i ToxicDeath sigurno jesu......i za njih mogu samo da kazem....

@dimmu, ti znas kakvi su Agonize, bio si valjda na svirci u Aut-u......a poslusaj i ToxicDeath obavezno.....prejebali su i Cannibale.....