duane:
zato sto imaju taj trubadurski trip koji ostali power likovi nemaju, dakle, upravo to sto se tebi nije svidelo.
-dosta pesama se trudi da zaista bude atmosfericno, eto na primer, bards song ima nekakvu fantasy srednjevekovnu progresiju i razlaganje, za razliku od vecine power likova koji samo izmesaju neke stvari iz par zanrova bez obracanja paznje na celinu. u bards songu ne mozes poreci da ta atmosfera nije prisutna, sto je po meni, uspeh za metal bend (kazem metal jer mi nije uspeh kad to uradi, ne znam, balkanika, jer oni to rade ceo zivot:) ).
-loze se na tolkina, to je naprzilo dosta ljudi sigurno. da prave identicnu muziku sa generickim temama, imali bi upola manje likova koji ih slusaju.
-cak i u dzdzdz pesmama se trude da naprave neki harmonijski i aranzmanski trip, pa tako kad krene da dzdzdz-ce, ti nemas utisak nesklada vec si u fazonu "hjo krece boj"
-ima tu jos stvari, eto, ja povracam od zmajeva (u muzici, ovako ih volim:) ), isto ko cira, pa sam ih slusao. mislim pre da ti, duane, imas neki nesvesni otpor, to pod jedan, a pod dva, cenis neke stvari kojih u gardijanima apsolutno nema, tipa trip ac/dc ili zz top. ocu da kazem da si presubjektivan:)
ja bi pre slusao gardijane (mada ih nisam slusao tipa deset godina, a ni tad ih nisam nesto SLUSAO, znao sam da odsviram dve i po pesme i dva teksta) nego ac/dc i isto ko i ti ne kontam kako neko slusa ac/dc:)
kontam, kao sto kontam da je svemir beskonacan, ali to moj mozak ne moze da pojmi, primi, osim kao gotovu informaciju:)