ALISTER

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
arrresss

ALISTER

Post by arrresss » 16 Jan 2011, 20:31

da li je iko cuo za srpski bend ALISTER?
da li iko zna sta je sa njima?

doyle777

Re: ALISTER

Post by doyle777 » 16 Jan 2011, 23:50

Ja sam cuo, meni se, licno, ne svidja njihova muzika. Bili su pre par meseci u Cacku, ulaz je bio 200 dindzi (nisam bio), koliko znam, bili su koncertno aktivni do pre par meseci (imali su taj Otrov Tour), ali u skorije vreme nista ne izbacuju na MySpace i sajt, tako da nisam siguran sta se s njima desava.

Sajt:
http://alistermetal.net/sr/index.html
MySpace:
http://www.myspace.com/alisterserbia

SonicX

Post by SonicX » 17 Jan 2011, 02:02

Alister je u stvari dosta poznat bend. Meni generalno oni nisu nista posebno, ali imaju mnogo dobru pesmu parted.

doyle777

Post by doyle777 » 17 Jan 2011, 02:10

Moje misljenje... Ko jos peva thrash/heavy metal na srpskom. Msm, totalno budjavo zvuce njihovi tekstovi, nekako mi sama muzika ne ide uz tekstove. A i muzika im nije nista specijalno i novo.

Ali evo... Koga zanima kako zvuce nek poslusaju:

Parted sam sad poslusao i ovo je solidno istog sam misljenja (pevac ima mnogo budjav glas i veoma los izgovor engleskog), mada svako ima svoj ukus...
[youtube]Ume6jiFf7qg&feature=related[/youtube]

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Jan 2011, 08:58

doyle777 wrote:Ko jos peva thrash/heavy metal na srpskom. Msm, totalno budjavo zvuce njihovi tekstovi, nekako mi sama muzika ne ide uz tekstove. A i muzika im nije nista specijalno i novo.
Ocekujes nesto specijalno i novo u pravcima starim 30-40 godina? Covece?! Osim toga, ovo sto si okacio (gavran) je klasican nafurani metal text, tako da ako imas neku zamerku, kapiram da isto mozes da zameris bilo kom metal bendu kod nas ili bilo gde. Tekstovi su smesni. To sto imas averziju prema srpskim bendovima, jbg, deal with it.

Mislim, ja nikad cuo nisam za ove, nit mi je do rasprave, ali ovo sto is napisao mi je bolo oci... Sta, mi u srbiji treba da radimo samo rock/metal/punk tekstove na engleskom jer srpski zvuci smesno... Ovakva muzika na srpskom bar zvuci autenticno, i ne utopi se u milion identicnih bendova na trulom zapadu...

ako je ton posta nadrkan, to je zato sto sam tek ustao, pa mozak jos ne funkcionise :) :ziveli:

doyle777

Post by doyle777 » 17 Jan 2011, 12:36

mislim_stvarno wrote:
doyle777 wrote:Ko jos peva thrash/heavy metal na srpskom. Msm, totalno budjavo zvuce njihovi tekstovi, nekako mi sama muzika ne ide uz tekstove. A i muzika im nije nista specijalno i novo.
Ocekujes nesto specijalno i novo u pravcima starim 30-40 godina? Covece?! Osim toga, ovo sto si okacio (gavran) je klasican nafurani metal text, tako da ako imas neku zamerku, kapiram da isto mozes da zameris bilo kom metal bendu kod nas ili bilo gde. Tekstovi su smesni. To sto imas averziju prema srpskim bendovima, jbg, deal with it.

Mislim, ja nikad cuo nisam za ove, nit mi je do rasprave, ali ovo sto is napisao mi je bolo oci... Sta, mi u srbiji treba da radimo samo rock/metal/punk tekstove na engleskom jer srpski zvuci smesno... Ovakva muzika na srpskom bar zvuci autenticno, i ne utopi se u milion identicnih bendova na trulom zapadu...

ako je ton posta nadrkan, to je zato sto sam tek ustao, pa mozak jos ne funkcionise :) :ziveli:
Prvo da odgovorim na poslednju recenicu... Ma opusteno, tu smo da iznesemo svoja misljenja.

Realno, tekst Gavrana je totalno budjav i nidje nema veze, ovo i kada bi preveo na english ne bi imalo smisla, definitivno im treba pomoc u pisanju tekstova. Sad da ih pitam da mi objasne svaki deo teksta i njegovo znacenje ne bi znali, jer su samo nabacivali reci kao Kurt Cobain, sto je i sam priznao (nemam nista protiv doticnog :mrgreen: ). U metalu to nije praksa, veliki thrash/heavy metal bendovi su u svom tekstu uvek imali neko znacenje, pa makar opisivali i neku epsku borbu izmedju patuljaka, orkova i ostalih elfova. Ovaj Alister mi zvuci kao nastavak Kraljevskog Apartmana... :povrac:

Ne treba da rade samo tekstove na engleskom, ali, do sad, nisam cuo da nijedan dobar thrash metal bend, koji peva na srpskom (najcesce jer je takav bend u sustini budjav sveukupno, ako znas neki dobar slobodno reci). Sto se tice punka, rocka i ostalih pravaca slicnim ovima, ima dosta dobrih bendova koji pevaju na srpskom. Evo par bendova koje ja volim da cujem, a pevaju na srpskom: EKV, Imperator, Osvajaci (nesto sa prva dva albuma i sa Vreline skoro sve), Negativ, Pero Defformero (ponesto), Strip (sa prvom pevacicom nekoliko pesama), Block Out, Deca Losih Muzicara, Dzukele, Bjesovi, Kompromis 69...

:ziveli:

EDIT: Zaboravio sam da odgovrim na jedno pitanje...
U pravu si da ne moze nista novo da se nadje u pravcima starim 30-40 godina, osim ako bend nije bas iskusan (kao npr. MegadetH, njihovi noviji albumi uopste ne zvuce kao nekada, ali ipak jos uvek zvuce kao thrash metal bend, a i pesme su im dobre). Zato sam ja uvek za to da svaki bend smislja svoj pravac i ne kopira nikoga.

Bluesko

Post by Bluesko » 17 Jan 2011, 15:45

veliko govno od benda 8)

doyle777

Post by doyle777 » 17 Jan 2011, 17:33

Bluesko wrote:veliko govno od benda 8)
:1: :ziveli:

Post Reply