Death / Brutal Death

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Void
kulen zmija

Re: Death / Brutal Death

Post by Void » 06 Mar 2012, 01:12

doyle777 wrote:Sabija!
:1:

...samo su malo usrali taj autotjun trip u početku, ali nea veze.

Randy

Post by Randy » 07 Aug 2012, 00:55

Ovaj ded metal,to je baš ono urbano.Ni previše ,ni premalo.Ono nije mi ko blek a nije ni ko progresiv,baš ono ovo... :bambi:

Dimo

Post by Dimo » 07 Aug 2012, 02:49

Mislim da od Schuldinera nema dalje :D

vukkk

Post by vukkk » 11 Aug 2012, 21:54

upravo sam preslusao novi album The Faceless, zove se inace Autotheism (da, leak-ovao je), proslo je 4 godine od poslednjeg albuma (planetary duality) i ovaj album je bas highly anticipated, prva pesma koja se pojavila bila je eiodolon reality pre malo vise od godinu dana, ali je tek u julu ove godine najavljeno da album izlazi u avgustu, ove godine. bilo je nekih promena u bendu i majkl je sada jedini originalni clan, vokalista je sada Geoffrey Ficco, bas svira Evan Brewer (ex-reflux, animosity) i drugi gitarista je wes hauch koji je prilicno nepoznat lik.

faceless je kao sto sam vec negde napisao poceo kao progressive/technical deathcore band, medjutim na drugom albumu osetila se drasticna promena i ovaj album je bio tech death album. ovog puta pravac se menja delimicno i faceless je sada vise prog death metal, ima mnogo vise klin vokala, koje preva michael keene. ova promena se oseca vec na pocetku albuma i meni posle prvog slusanja oseca se jak uticaj opeth-a (kod klin vokala), cak michael na nekim delovima podseca na mikaela :D u prve tri pesma je jako malo onih masturbatorskih delova koji su karakteristicni za drugi album, ali ih ipak ima, malo vise u drugom delu albuma, doduse, ali opet znatno manje u odnosu na drugi album. naravno prisutan je onaj faceless feel i oni karakteristicni voicingi koje koristi majkl i naravno bubnjevi su prepoznatljivi. u pesmama ima dosta orkestracija, klavirskih deonica i raznih semplova sto znatno doprinosi atmosferi u pesmama. mislim da su solaze na ovom albumu zanimljivije i ovog puta dosta zrelije zvuce, iako i dalje nisam siguran da li je wes ucestvovao u tome. na albumu je gostovao sexy sax man sergio flores, na trecoj pesmi je njegov solo :D ono sto me razocaralo je to sto se na albumu slabo primecuje prisustvo brewera (basiste) koji ima interesantan stil sviranja, ali to ne dolazi do izrazaja, ali daleko od toga da su bas deonice lose.

sto se tice zvuka neke stvari su me stvarno razocarale. ispostavilo se da su bubnjevi u stvari samo superior 2.0, sto mi nikako nije jasno. kao sto sam vec pomenuo bas nije toliko izrazen, a mislim da bi evan brewer doprineo zvuku benda da je imao vise prostora. ton gitare je prilicno tanak i cini mi se da u tom pogledu majkl nije bas napredovao, ali su sve gitarske deonice odsvirane hands down :D sve u svemu, sto se tice produkcije, album nije neslusljiv bas, ali neke stvari su mogle biti bolje. ali na kraju pesme su prilicno dobre pa mi produkcija nije toliko odvlacila paznju.

ovaj album pokazuje koliko je u stvari bend napredovao muzički, sto se tice songwritinga i sto se tice majklovog sviranja,... mislim da je album dosta dobar i da faceless ide u pravom smeru, muzicki :D ali naravno, predpostavljam da se nekim starim fanovima ovaj pravac nece bas svideti.

tl;dr dajte ovom albumu sansu, ovo je faceless improved u stvari

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 12 Aug 2012, 14:15

uzeo sam da skidam, ali sam već u startu razočaran jer sam mislio da će bar brewerov dolazak trigerovati nešto u kinovom mozgu da nauči kako se producira dobra tech ploča ili pak da prepusti taj posao nekom pravom producentu. zašto mi se Beyond Creation mnooogo više dopao od svih Facelessa? it's not that hard to guess.

@topic:

novi Blotted Science EP (Ron Jarzombek/Alex Webster/Hannes Grossmann)

[youtube]pvy0skCDQbA&feature=related[/youtube]

MetalFunk

Post by MetalFunk » 12 Aug 2012, 15:47

Uuuuuuu, Blotted Science razbiVa! Fala na linkovima :ziveli:

Edit, nisam slusao samo onu sa Sliter klipom :mrgreen:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 08 Mar 2013, 12:03

Tja, ova danasnja omladina. Kad bre stigne da se ovako navezba. :bambi: :D

Mogut

Post by Mogut » 18 Mar 2013, 21:54

Iskreno, ne sećam se da sam čuo ovako sterilan bubanj skoro.
Ceo snimak zvuči kao da je sve odsvirano na klavijaturama.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 19 Mar 2013, 02:54

хахаха добро запажање :ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 27 Mar 2013, 16:02

Duane wrote:to je fjužn a ne frustrirani metalci koji su odkrili dorsku skalu
нису фјужн металци фрустрирани, они су баш срећни спрдачи. што ме поцети!

Захваљујучи куму Квочкели имам добру прилику да свирам са екстра метал екипом (ако бог да среће, умећа и муда - Инстед оф а Кил) на првом Белгрејд Блид ту Детх фестивалу у Бигзу, одржава се 12. и 13. априла, ИОАК ће свирати 12. априла. Први пут кад сам их чуо сам се баш пријатно изненадио. Карта за 2 дана је 500 динара, за 1 дан је 300 динара. Тако да ће форумаши који желе вероватно имати прилику да виде Сталкера како упропашћује метал који је већ ужасна музика :mrgreen:

Image
https://soundcloud.com/insteadofakill/i ... divination

Ево анаунсмента:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 23 Jul 2013, 21:03

Gigan i album Quasi-Hallucinogenic Sonic Landscapes

Image

Ovo toliko slusam u poslednje vreme da kad izvrtim album dva puta posle ne znam sta dalje da slusam. Tesko, tehnicki, dosta efekata i sizofrenicno. :mrgreen: Ne mogu da se odlucim da li mi je ova produkcija genijalna ili najvece govedo. Kao da je mnogo instrumenata umiksovano u jedan kanal ili kao da ide nekoliko bendova istovremeno.

Snimili su treci album koji izlazi ove godine, zove se Multi-Dimensional Fractal Sorcery and Super Science

Image

Kad sam video covere, naslove pesama i albuma, onda i cuo muziku, to je bilo instant divinizovanje. :bambi:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Aug 2013, 13:56

IJU, pa na ovoj strani nema najvećeg Tech Death Metal albuma svih vremena :o

Image

vukkk

Post by vukkk » 10 Aug 2013, 14:08

fallujah. poceli kao prosecan detkor bend, ali je svirka na poslednja dva albuma tj. lp-u i ep-u dosta ozbiljnija. imaju neki decrepit birth vibe, sto je kul, ali nisu kopija nikako.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Aug 2013, 14:10

ok su ali ne vidim tu ništa eponalno :ziveli:

vukkk

Post by vukkk » 10 Aug 2013, 17:13

vidim sprema se i novi gorguts, izlazi 30. avgusta. izbacili ovu stvar:

Post Reply