TOP 5 Metal gitarista
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
Re: TOP 5 Metal gitarista
Smatran, od strane debila.
1.Paul Gilbert
2.Marty Friedman/Jason Becker
3.Steve Vai
4.Rusty Cooley/Chris Impellitteri/Mab
5.John Petrucci
2.Marty Friedman/Jason Becker
3.Steve Vai
4.Rusty Cooley/Chris Impellitteri/Mab
5.John Petrucci
- Vlajkovitch
Janick Gers, John Petrucci, Adrrian Smith,Roy Z, Chuck Shuldiner ako su samo 5orica u igri..
Hmmm prvi put vidim da je nekome Janick u vrhu 
Meni se ne svidja stil njegovog soliranja, previse staccato-a

Meni se ne svidja stil njegovog soliranja, previse staccato-a

- Vlajkovitch
ma bez nekog reda...Mislim da nije ni moguce niti bi trebalo uporedjivati bilo kog od njih(ne samo ovih koje sam ja naveo), svi su toliko razliciti i jedinstveni da se sve svodi na pitanje ukusa...ili ti se dopada ili ne..kvalitet nije sporan! al' kad vec pominjes ..friedman wrote:Hmmm prvi put vidim da je nekome Janick u vrhu
Meni se ne svidja stil njegovog soliranja, previse staccato-a![]()
Mislim da vrlo muzikalno solira, sola mu nisu tako organski proistekla is pesme kao npr.Smithu ali velika m**da ima covek!
bez nekog redosleda:
Adrian Smith
Dave Murray
Janick Gers
Kirk Hammet
Gitarista iz BG benda face off
(mada za moj ukus mnogo dz-dz bend moram da napomenem da lik odlicno svira pogotovu solaze, al nikad nije dovoljno pojacan, ritam i bas gitara su uvek jace i nikako se ne cuje njegov solo i zao mi je toga)
A inace ne slusam metal mnogo i Maidene licno ne smatram metalom jer oni ne spadaju ni u jednu kategoriju to su jednostavno maideni. Al eto posto se oni smatraju metalom...
Adrian Smith
Dave Murray
Janick Gers
Kirk Hammet
Gitarista iz BG benda face off

A inace ne slusam metal mnogo i Maidene licno ne smatram metalom jer oni ne spadaju ni u jednu kategoriju to su jednostavno maideni. Al eto posto se oni smatraju metalom...
Ne, ozbiljno, sto hejtujete Kirka?
moja lista (bez redosleda):
-Kirk Hammett
-Slash
-Janick Gers,Adrian Smith,Dave Murray
-Yngwie Malmsteen
-Ritchie Blackmore (kako niko nije pomenuo njega?)
-I Herman Lee sabija ali ne gotivim bas Dragonforce i ne znam nista od njih osim Through fire and flames...
-Kirk Hammett
-Slash
-Yngwie Malmsteen
-I Herman Lee sabija ali ne gotivim bas Dragonforce i ne znam nista od njih osim Through fire and flames...
Pazi ova dvojica nisu bas metal gitaristi, vise hard rock, inace ih ni ja nikako ne bih zaobisao.Kirkmet wrote:Ne, ozbiljno, sto hejtujete Kirka?
-Kirk Hammett
-Slash
-Yngwie Malmsteen
Tony Iommi covek koji je stvorio sta se moglo stvoriti...
a posle njega sva ta neizivljena momcadija koja bi radije da ih pamte po tome kako mogu da mrdaju prste nego po muzici...
a posle njega sva ta neizivljena momcadija koja bi radije da ih pamte po tome kako mogu da mrdaju prste nego po muzici...
Brate, no offense ali kenjas za medalju.Duane wrote:Tony Iommi covek koji je stvorio sta se moglo stvoriti...
- mislim_stvarno
Slazem sa friedman-om. Momak malo preteruje...
Iommi jeste legenda, i ja jesam veliki Iommi-ev fan (da kazem tako), ali reci da se sa njim sve zavrsava...
To je kao da kazes da se sa Fordom T zavrsava cela auto industrija i da su sve ostalo gluposti... Jednostavno je neozbiljno.
Plus sto ga ja ne bih svrstao u metalce, ali to je rasprava za neki drugi dan...
Iommi jeste legenda, i ja jesam veliki Iommi-ev fan (da kazem tako), ali reci da se sa njim sve zavrsava...
To je kao da kazes da se sa Fordom T zavrsava cela auto industrija i da su sve ostalo gluposti... Jednostavno je neozbiljno.
Plus sto ga ja ne bih svrstao u metalce, ali to je rasprava za neki drugi dan...
- Nyarlathotep
- MF veteran
ja bih ovaj post ovako editovao:
covek je gitarista prvog pravog hevi metal benda... zasto da ne bude ovde?Duane wrote:Tony Iommi covek koji je stvorio skoro sve sta se moglo stvoriti...
- Nyarlathotep
- MF veteran
Re:
Nyarlathotep wrote:Tony Iommi
Paul Masvidal
Dimebag
Buckethead
Adrian Smith
moja lista sa pocetka...

- mislim_stvarno
Ne slazem se sa tim da je sabbath metal bend. Oni su sebe nebrojeno puta definisali kao hard rock, nikad kao heavy metal.
Mozda se iz tadasnje perspektive moze raci da su heavy metal, kao sto ljudi govore i za zeppelin, ali mislim da ih ni tada niko tako nije klasifikovao.
Iz danashnje perspektive, kada se uporedi sa metal bendovima koji su prosli i koji su jos tu, oni su pravi hard.
Hichkokovi filmovi su bili mnogo strasniji u vreme kada su se pojavili nego danas, danas ce se malo ko uplasiti gledajuci nesto tako. Oni ostaju umetnost, ali strasni, tesko.
Tony Iommi je vise metal gitarista nego sto je sabbath metal bend. Covek jeste svirao metal ali tek sa albumom "Heaven & Hell", a to nije true Black Sabbath.
Mozda se iz tadasnje perspektive moze raci da su heavy metal, kao sto ljudi govore i za zeppelin, ali mislim da ih ni tada niko tako nije klasifikovao.
Iz danashnje perspektive, kada se uporedi sa metal bendovima koji su prosli i koji su jos tu, oni su pravi hard.
Hichkokovi filmovi su bili mnogo strasniji u vreme kada su se pojavili nego danas, danas ce se malo ko uplasiti gledajuci nesto tako. Oni ostaju umetnost, ali strasni, tesko.
Tony Iommi je vise metal gitarista nego sto je sabbath metal bend. Covek jeste svirao metal ali tek sa albumom "Heaven & Hell", a to nije true Black Sabbath.
neznam dal su top 5 ali su 5 mojih fav:
1. Eddie Van Halen
2. Paul Gilbert
3. S. Vai
4. Dimebag Darrell
5. Jeff Waters
dosta ima i riljaca koji su zapostavljeni ali po meni oni su kicma njihovih bendova i songwriteri npr. James Hetfield, Scott Ian.
1. Eddie Van Halen
2. Paul Gilbert
3. S. Vai
4. Dimebag Darrell
5. Jeff Waters
dosta ima i riljaca koji su zapostavljeni ali po meni oni su kicma njihovih bendova i songwriteri npr. James Hetfield, Scott Ian.