Buckethead

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Critical
PedoBear

Re: Buckethead

Post by Critical » 01 Sep 2008, 00:41

dweezil wrote:ovaj lik stvarno odlama, a i zvuk mu je pakao, onako bash massive.
Eeee iza toga sto lik odlama stoji da je ustajao (dok je vezbao) svaki dan u 5h kako bi postigao da vezba 12h dnevno (2h klavir,2h violinu,4h klasicnu gitaru i 4h el.gitaru),cika broderick :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Sep 2008, 00:49

Kakav bilde. Ili kralj? Shta vi mislite? Ja nemam mishljenje :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Sep 2008, 10:19

kako bi omladina rekla no lifer... xD sta ja znam, doce jednom cas u njegovom zivotu u koj ce da se pita... whata fuck was i doing getting up early at 5? ili was it all worthy?
eo bas ima neki intervju sa tockom, a on je po meni pored hendrixa, page ili jos tako te stare garde, most acomplished gitarista... a on opet kaze da nije zadovoljan s'tim sto je postigao i bas ono was it worthy sort a' thing?
ali covek koji ustaje u pet sati ujutru je definitivno ljudina koji je zrtvovao svoje detinjstvo i najbolje godine u ono sto on veruje i u ostvarenje svojie snova... xD

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Sep 2008, 10:30

Buckethead, Bill Laswell i Bootsy Collins sarađuju u projektu "Praxis". Jedna od meni najboljih kompozicija na kojoj su radili zajedno je "Animal Behaviour":

Buckethead i Les Claypol su zajedno sarađivali na "Colonel Claypool's Bucket of Bernie Brains". Tad je nastala šaljivo-biografska pesma "Buckethead":

But when he takes a pallid mask and he glues it to his face
It gives him the temerity to join the human race
Standing up like great Ulysses with guitar in his hand
Pledging to deflate the cynical that plague the glory land
Buckethead

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Sep 2008, 10:39

Jedna od meni najboljih kompozicija
Au, eufemizma, to je ''kompozicija'' koliko i neki neuspeliji jam session. :mrgreen:

Salim se, lep je kraj.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 01 Sep 2008, 11:31

Jao bre ljudi ne znam...ali bolje devojku pod ruku i u prirodu ili bar na vazduh nego ceo dan u zagushljivoj prostoriji vezhbati!

Mada, ima i ona druga: Vezhbaj sine ceo dan a kada postanesh rockstar sa 39 godina tada cesh iskusiti groopey ljubav.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Sep 2008, 11:33

Pa, prika, evo ovaj je prvi hit napraviJo sa 38, tako da:
http://en.wikipedia.org/wiki/Elvir_Lakovi%C4%87_Laka

A nije ni ustajao u pet, siguran sam. :lol:

E sad, kako stoji sa grupi djevojkama, nisam siguran... :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 01 Sep 2008, 16:03

da,da,da,da... neverovatan je on gitarista, i ja ga obozavam!
ali najvece blago njegovog talenta se krije upravo u tome sto on, iako je sreder, jebeno neverovatan kompozitor, fenomenalan experimentator i definitivno nije vezan za samo gitaru.

poslusajte samo PRAXIS! bilo sta od njih, mada sada su nakon 10 godina izdali album koji je definitivno slabili od svih prethodnih. jedan od najsumanitijih prog hibrida, prosto neverovatno za opisati: svevisnji Bill Laswell, jebeni John Zorn, stara vucibatina of Bootsya Collinsa, Brain (ex Primus), DJ Logic i Buckethead.sve sto ste ikada zamislili ukrsteno u uklopljeno, ovo je 10x neocekivanije.

A obozavam i one njegove predivne sline sa albuma Electric Tears i Coma.
Istina, neke stvari me malo zamore predrkanim i nepotrebnim srederskim izivljavanjima, ali sve to ostaje u senci ostalih neverovatnih ostvarenja.

naravno, sa Death Cube K i jos par neverovatnih projekata Buckethead je pokazao da i medju srederima ima neverovatnih izuzetaka. Covek se odrekao ne samo lozackih cock solaza, vec i same gitare kao instrumenta. Barata sintovima, efektima, semplerim i ritam masinama, ne bas tako kao i gitarom, ali dovoljno dobro da ga prime medju najzajebanije avangardne krugove danasnjice.

Covek koji je svirao Gunsima na turneji i covek koji svira minimalne dronove sa mnogo bozanstvene buke bez ijedne odsvirane temice u jednoj osobi.
Neverovatan je. Definitivno medju najzanimljivijim facama danasnjice.

moj post na topiku o omiljenim gitaristima govori dovoljno (u moje ime):
Jimmy Page
Jimi Hendrix
Tony Iommy
Tom Morello
John McLaughlin
Buckethead
Dimebag Darrell
Dave Fiuczynski

friedman

Post by friedman » 01 Sep 2008, 16:15

Svaka cast, covece, svaka cast! :D
Bas si me obradovao kad saznah da ima jos neko da misli onjemu IDENTICNO kao ja. :D
Slazem se sa svakim slovom, svakim znakom interpunkcije u tvom postu! :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Sep 2008, 16:18

To je, uzgred, jedan od vrlo retkih gitarista za kojeg sam ja čuo preko književnosti. Viljem Gibson, je li, niko manji, je u "Idoru" nazvao jedan bar "Death Cube K", jer je pomenuti album dobio na slušanje od Billa Laswella...

Ostalo je istorija. :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 02 Sep 2008, 15:00

Ljudi ja sam obrisao ono sto ste spamovali i otkljucao temu.
Ako bude opet nekog spama tema ce biti zakljucana i vise nema otkljucavanja.
Ako opet isti ljudi pocnu sa spamom dobice cestitku od admina.
Toliko od mene a vi sad kako vam volja.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Sep 2008, 17:29

ja se izvinjavam za spam, nisam znao da vam toliko smeta...

a sad da neispadne da je i ova poruka spam... o bucketheadu xD

moram priznati da me odusevio, stvarno ima finih kompozicija, mislio sam da je on jos samo jedan u moru dobrih tehnicara, ali sam se prevario, pored toga sto ume da spaljuje solaze ume da ubode i lepu kompoziciju, a sto me jos vise odusevilo je to sto je saradjivao sa vigom mortensenom na njegovom albumu at all... i by the way cisto da se pomene da je bio na audiciji da bi upao u peperse i za njega rekose ti mocni funkeri da je on odlican gitarista i da ih je odusevio, a i kao covek...al nazalost, iako odusevljeni ipak su se odlucili za nekog ko je vise okrenut funku...

blaze

Post by blaze » 11 Sep 2008, 23:24

Najjachi je car ne znam sta da kazem. Do jaja imidz a muzika mu je jos bolja.

Bluesko

Post by Bluesko » 10 Jul 2009, 21:15

Slusajuci par sporijih stvari od doticnog Kofice, mogu reci da se i te kako dvoumim da l da ga stavim u shredere... Ajd Jordan,ajd shreding u Whitewash,Soothsayer i tako to..... ali stvari poput I love my parents,Wishing well,Padmasana.... Brateeeeeeeeeeeee.... U njemu ima malo GIlmura,malo Hendrixa,malo Satrianija... Neprejebiv u odnosu na slicne shredere.... Mlogooooooooooooooooooooooo dobar :D :mrgreen: :ziveli:

friedman

Post by friedman » 10 Jul 2009, 21:45

Po mom mišljenju, čovek je za klasu ispred svih šredera.

Post Reply