THRASH - old school or no school!

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Critical
PedoBear

Re: THRASH - old school or no school!

Post by Critical » 11 Nov 2008, 17:01

Ne zelim da uvredim ikoga ko slusha panteru...a vidim da je svi slushate...ali jednostavno nisam Pantera fan..
Ma covece nemam ja nista protiv tebe ,niti si me uvredio sto ne slusas panteru samo ono oni su rasisti i juznjaci ti je malo glup argument (ako je argument uopste :D).
Okej ovo sto kazes,negde ti fali muzikalnosti u dime-ovom zvuku itd. ,hvala bogu pa nismo svi i isti i ne volimo svi isto :D

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 11 Nov 2008, 17:04

Joxoleon:D wrote:2005 na koncertu kao uvod u holy wars je rekao "This song is dedicated to the fighting spirit of Serbian People"...:D
tekst te pesme uopste nema pozitivnu konotaciju:
brother will kill brother spill the blood across the land.

nema nista istinitije od toga.
drugim recim je rekao glupi Srbi.
:mrgreen:
Joxoleon:D wrote: Sad DImebag nije tako losh gitarista...Cak ima fenomenalnu tehniku...Ali ima velikih rupa u njegovoj muzikalnosti koji mi jednostavno smetaju....
OK ako tebi nesto smeta - legitimno je.
a Dime ne da nije bio los gitarista, ili da ima fenomenalnu tehniku, Dime je jedan od tvoraca najvecih rifova u univerzumu i definitivno jedna od najuticajnijih metal gitarista ikad.

ja volim stari Megadeth, ali Pantera je do kraja ostala Pantera, nije izgubila ostricu. Megadeth su se utopili u more samoplagijatorstva i kopiranja svojih rifova. Sve sto su stariji, to su gori. Ova danasnja govna ne mogu da podnesem, iako pola zivota obozavam Rust, So Far, Countdown, Peace Sells...

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 11 Nov 2008, 17:39

Joxoleon:D wrote: Daj mi jednu Pantera pesmu koja mozhe da se poredi sa Holy Wars-om...
Sve je to stvar ukusa. Sta mene briga sto Megadeth ima zajebanije solaze od Pantere, kad kod mene te solaze ne izazivaju ama bas nikakve emocije. O tome se radi, a ne o tome koji je mol, dur ili sta ti ja znam vec (ja sam bubnjar :D ).
Nyarlathotep wrote:Pantera je do kraja ostala Pantera.
Da, samo sto na pocetku nije bila Pantera. ;)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 11 Nov 2008, 17:41

Sta mene briga sto Megadeth ima zajebanije solaze od Pantere, kad kod mene te solaze ne izazivaju ama bas nikakve emocije. O tome se radi, a ne o tome koji je mol, dur ili sta ti ja znam vec (ja sam bubnjar ).
Potpisujem :D mada ja ne pricam o megadeth-u vec uopsteno :D (btw,ja nisam bubnjar,ahhahah:D:D)

Joxoleon:D

Post by Joxoleon:D » 11 Nov 2008, 18:04

Nyarlathotep wrote:
Joxoleon:D wrote:2005 na koncertu kao uvod u holy wars je rekao "This song is dedicated to the fighting spirit of Serbian People"...:D
tekst te pesme uopste nema pozitivnu konotaciju:
brother will kill brother spill the blood across the land.

nema nista istinitije od toga.
drugim recim je rekao glupi Srbi.
:mrgreen:
Joxoleon:D wrote:
To se misli na bombardovanje 99 godine...
I nema uopshte takvu poruku...

A shto se tiche Dimebagovog uticaja na metal...
Ne slazhem se uopshte...
Jer muzika koju je pantera svirala 90ih i thrash uopshte .... sva ta muzika je nastala pocetkom 80ih...
Oni su chisto doneli neki svoj dodir na zhanr koji vec postoji ali nisu imali nikakav uticaj na metal u globalu...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Nov 2008, 18:17

Ako dime nije bio muzikalan, ko jeste? On je bio kao... Hendriks metal muzike... Sta god da odsvira (a svirao je nenadjebivo) vidis da prozivi... Ne znam, nikad dosad nisam sreo nikog ko o njemu ima tako negativno misljenje, i o panteri uopste. A sto se Anselmovog vokala tice, pogledaj npr Moskvu '92 (ima delova na youtube) i videces da Phil prilicno dobro peva i uzivo, iako naravno ponekad ima problema sa dahom (verovatno zbog skakanja po sceni)

dweezil

Post by dweezil » 11 Nov 2008, 19:04

Pantera respect. :D dodushe stvarno ih je tesko staviti samo u jedan zanr, pa nek bude onda pure heavy metal.
A sto se tice thrash metala ipak prvo sto pomislim su Anthrax, Exodus i taj zvuk. :mrgreen:
Dimebag Darrel R.I.P. jedan od najvecih gitarista ikad, ne da ne moze da se poredi sa Mustain-om nego je to sasvim van diskusije.
Pantera je def band koja je redefinisala metal muziku.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 11 Nov 2008, 19:42

ја бих предложио да мало погледате назив теме...
олд скул...
ви причате о мегадету и пантери...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 11 Nov 2008, 19:43

Pa valjda su i oni old skul :D :D

Perennial

Post by Perennial » 11 Nov 2008, 19:54

jeste Dime je bio car...ponekad :D ( zavrsetak u Floods je nesto najlepse sto sam u zivotu cuo) ali face it people njegovoj popularnosti i panterinoj uopste je znatno doprinela i njegova smrt (tako je isto sa cliffom bartonom..pa zar covek treba da umre pa onda da se dublje fokusiramo na njegov lik i delo? pih... ) a panterini albumi su bili tolko nekontinualni da nikad nisam preslusao jedan do kraja..znaci jedna,dve kul pesme pa onda 1,2 lose i sve tako (naravno mislim na period od kauboja iz pakla pa nadalje) e zato tu je POWER METAL - mozda najbolji album koji su izdali al mislim da za taj album nije culo bar 80% ovih kvazi pantera fanova a i oni su usrali motku odrekli su se svog remek dela... a za najbolju i reprezentativnu thrash personu bih izabrao definitivno dubokopostovanog gospodina Mustejna...on je po mom misljenju kompletan muzicar, textopisac, shoumen, ima svoj stav, inteligentan je, pametan...ma moj zivotni uzor!!! (eto morao sam i ovo da napomenem :D )

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 11 Nov 2008, 20:13

Critical wrote:Pa valjda su i oni old skul :D :D
тешко...

friedman

Post by friedman » 11 Nov 2008, 20:31

Pa Megadeth jeste old skul, naravno mislim na stare albume. A Pantera jes dobar bend, ali old skul nije. :)

dweezil

Post by dweezil » 11 Nov 2008, 21:02

sto se tice stare shkole
dweezil wrote:... sto se tice thrash metala ipak prvo sto pomislim su Anthrax, Exodus i taj zvuk. :mrgreen:
nije mi namera bila da omalovazam Megadeth, oni su odlican band, a sto se tice popularnosti Panthere posle smrti Dimebaga, oni su vec bili legende mnogo pre toga.

Joxoleon:D

Post by Joxoleon:D » 11 Nov 2008, 21:04

Niko nije poredio Mustaine sa DImebag-om nego Friedmana....
I Pantera nije old skul...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Nov 2008, 21:08

Meni je Anselmo 18 puta carskiji pevach od Rob-a Halford-a, na primer, mozhda najbolji vokal ikada u metalu, meni je on bolji i od Bruce Dickinson-a 10 puta s tim shto Pantera nije pichila fazon iz Power Metal albuma celu karijeru kao shto Maiden-i rade, jbg, kako je APSOLUTNI CAR ZVANI Dimebag pravio sve vishe i vishe heavy riff-ove tako je i Anselmo prestao da peva onako kako sam ja najvishe njega voleo...
Sredina je Cowboys from hell koji je toliko prejeben album da boljeg u metal muzici nema.

Post Reply