Metalcore

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Void
kulen zmija

Re: Metalcore

Post by Void » 09 Aug 2012, 22:38

баш написах горе, ја сам са Ајбаниииизом РГ370 ишао до Ха са 12-56 без икаквих проблема :)

мада капирам да би онај Зек Вајлд сет легао за Ха, као будали шаман.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Aug 2012, 23:03

ja sam set 10-56 gurao u h, ali problem su bile nemotane zice, ko spagete, u pocetku nema teorije da ne odes jedno 5 tonova iznad kad uzmes da bendujes :mrgreen: ni ove motane mi nisu bile po volji, previse mekane, mada sam mogao da zivim sa tim, ali opet, ja sam sivonja koji i taj zw set 10-60 svirao u e :hide: mislim da to ni Zakkarije ne radi, bilo je to bolno iskustvo koje necu vise ponavljati :mrgreen: :lol:

da ne offujem toliko evo:

mnogo mi se svidja refren, nije previse gej

Jonny Hendrix

Post by Jonny Hendrix » 09 Aug 2012, 23:07

Vojde moj dragi vi'm ja da si ti co'ek skolovan i pismen i muzicki i ne muzicki..... pazi mozda ima tema mozda nema tema. ... ali pazi ovo:
-ako baja ima ispeglanu kosu i dva pramena bele zube izbeljivacem oprane rupicaste farmerke/lone on je GEJ!
-ako u pesmi metalcore benda naletis na klin oni su GEJ!
-a u stvari gej termin je kol'ko se ja razumem vezan za homoseksualizam !!!! Mozda TO gej sto ti spominjes misleci na klin vokale to ja zovem mlitavost ili tako nesto .... brate kapiram kad kazu izgleda kao gej ... to je drugo ali reci nesto je sasvim drugacije.... ovo prvo sam parafrazirao na Bullet for my valentine's lead singera MET TAKA ili METAKA ^^
Znas ono kad ga vidis brate kosa mu negovanija od moje, ispeglana ocesljana a ja pustio kosu i perem svakog cetvrtka koprivom od 2L kojoj istek'o rok trajanja dok oni koriste sajose, mudose i izigravaju lepotane.Ono jedne farmerke nosim i ni sam nznm kako sam nasao pare da kupim ajbaneza.....sad mi zao one bakice sto je cekala red ispred poste ahahahahh
Elem iskreno meni se drop C zgadio kad sam video NICKELBACKOVE pesme POST GRUNGE koji je "najcesce" u E standardu da sviraju KAUBOJI I INDIJANCI rock !!! planiram da skinem one sajle da stavim na gitaru pa da picim neki tru hardkor metalkor .... cim nadjem basadziju, malo cu se derem na mikrofon mozda ispadne pesmica.

http://www.youtube.com/watch?v=lS_zQTJuRaE
EVO JEDAN ON TOPIC ^^ E i da kako se skida rdja sa bridge -a na ibanezu bila je ta tema negde to me nervira uzasno i 'de mogu nabavim JEBENI PICKGUARD za IBANEZ HSH config. magneta nebitna boja samo da je nov ono ovaj sam izgulio ni sam nznm kako ?!? o.O

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 09 Aug 2012, 23:22

ранди склањај ОБСКРДР са топика - зарад научне тачности и објективности, а и да те сталкер не види јер у супротном:
Spoiler:
Image

Randy

Post by Randy » 09 Aug 2012, 23:31

Nesporazum je u pitanju.Čoek je nabrojao šta sadrži metalkor.Ja lepo stavio Obskr da vidu ljudi da toga ima i u mjetalu a da im gatz™.

Void
kulen zmija

Post by Void » 09 Aug 2012, 23:35

какав хаос од поста хахаха :mrgreen:

пази, ја термин "геј" користим за гомилу ствари које ми се не свиђају, најчешће или то или "феги". Не морају да буду нужно неке феминизиране ствари, мени су рецимо реперске панталоне, када су више десетина бројева шире и спуштене драстично испод нивоа дупета - геј, или рецимо трибал тетоваже су ми геј....дакле не нужно те "женскасте ствари", већ оно што је између субјективно лошег и смешног, да тако кажем.

онтопик:
[youtube]iWsYyHDmQfU&feature=related[/youtube]

офтопик (аген): Јел' само мене овај нови/стари певач подсећа некако на Данила из Консекрејшна, или ја трипујем јаја :hmm:

@mislim_stvarno, чини ми се да је са 10-60 у Е тензија превелика :mrgreen:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 09 Aug 2012, 23:56

каква мала разлика између тако два супротна појма: "феги" и "ферги". но добро.
ова ћирилица ми враћа самопоуздање и амплификује инспирацију: интелектуалци форума нашега, прикључуем вам се!
а сада, онтопик
воиде, сада слушам све одавде, ај кент хелп бат ноутис, да ли су д Фејсбуклес можда маа..лкице металкор, поред тог установљеног смрт-метал флејвора?

Void
kulen zmija

Post by Void » 10 Aug 2012, 00:01

вероватно си написао (можда и несвесно) неку интерну шалу, пошто те ја ништа не разумем.

Dushan S

Post by Dushan S » 10 Aug 2012, 00:05

Nekako je najprigodnije pomenuti na ovoj temi...Metal je jedini muzički žanr u kome je deo fanova i kritike odlučio da treba da se povuče crta i da se većina drugačijeg i novog obeleži kao nepodobno, kao "nije pravi metal". Tu spadaju i ove razni gej pridevi, osuđivanje svega melodičnog kod ekstremnijeg metala, pametovanje oko "komercijalnosti" bendova (i neprekidna pogrešna upotreba izraza "komercijalno" godinama unazad), pljuvanje na svaki stil koji je trenutno moderan kod klinaca itd itd.

Džudas Prist imaju gej pevača, "Turbo Lover" album, klin vokale a i klin gitare s vremena na vreme, ne znam kako su i dalje pravi hevi metal, čudna su to rezonovanja.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Aug 2012, 00:08

Void wrote:вероватно си написао (можда и несвесно) неку интерну шалу, пошто те ја ништа не разумем.
д фејслес, тхе фацелесс
металкор/техникал дет метал

?

Void
kulen zmija

Post by Void » 10 Aug 2012, 00:16

дет-метал.

можда касније (са више клин вокала) почнем да их сврставам у нешто друго.

Randy

Post by Randy » 10 Aug 2012, 00:42

Dushan S wrote:Nekako je najprigodnije pomenuti na ovoj temi...Metal je jedini muzički žanr u kome je deo fanova i kritike odlučio da treba da se povuče crta i da se većina drugačijeg i novog obeleži kao nepodobno, kao "nije pravi metal". Tu spadaju i ove razni gej pridevi, osuđivanje svega melodičnog kod ekstremnijeg metala, pametovanje oko "komercijalnosti" bendova (i neprekidna pogrešna upotreba izraza "komercijalno" godinama unazad), pljuvanje na svaki stil koji je trenutno moderan kod klinaca itd itd.

Džudas Prist imaju gej pevača, "Turbo Lover" album, klin vokale a i klin gitare s vremena na vreme, ne znam kako su i dalje pravi hevi metal, čudna su to rezonovanja.
To je taj osećaj trvnosti ,il ih imaju il ih nemaju.Jednostavno tako :bambi: a i Pristi su pre 20 godina ranije to radili dok kor još nije bilo definisan ,nemoguće je to tako upoređivati.

Dushan S

Post by Dushan S » 10 Aug 2012, 01:03

Randy wrote:
Dushan S wrote:Nekako je najprigodnije pomenuti na ovoj temi...Metal je jedini muzički žanr u kome je deo fanova i kritike odlučio da treba da se povuče crta i da se većina drugačijeg i novog obeleži kao nepodobno, kao "nije pravi metal". Tu spadaju i ove razni gej pridevi, osuđivanje svega melodičnog kod ekstremnijeg metala, pametovanje oko "komercijalnosti" bendova (i neprekidna pogrešna upotreba izraza "komercijalno" godinama unazad), pljuvanje na svaki stil koji je trenutno moderan kod klinaca itd itd.

To je taj osećaj trvnosti ,il ih imaju il ih nemaju.Jednostavno tako :bambi: a i Pristi su pre 20 godina ranije to radili dok kor još nije bilo definisan ,nemoguće je to tako upoređivati.
Prist su u više navrata menjali svoj i svoj imidž i svoj muzički stil - i to debelo, radikalno. Cela njihova prava metal faza se u stvari svodi na par godina početkom osamdesetih a onda kasnije na Painkiller album, i to je to. Pre toga su svirali neki hard rok, u međupauzi bili američke megazvezde sa (doduše vrlo dobrim) šalala ajmo svi ruke gore pesmicama. Jednostavno, tada je vreme bilo takvo da ako se neko ušminka, ili doda neku foru, neki produkcijski element, no big deal. Ili su dobre pesme ili nisu dobre pesme. Čistunstvo je bilo ostavljeno za par zaluđenih ljubitelja treš metala koji su prestali da slušaju metaliku nakon trećeg albuma, a koje niko nije shvatao ozbiljno. Elem, da su muzički fanovi i van metala nekada bili takvi kao danas, muzika se uopšte ne bi slobodno razvijala. Skoro svi veliki rok bendovi i pojedinci, od Stonsa do Kvina, od Bouvija pa eto i do Džudasa, su menjali svoju muziku u skladu sa vremenom. Prosto je nezamislivo da neko kaže npr za Bouvija "prodao" se, zato što je promenio imidž ili uveo nove muzičke elemente u muziku. Samo u metalu eto, u poslednjih petnaestak godina, (u stvari realno, nakon propasti američke hard rok scene zbog Nirvane i ostale ekipe), sede pametnjakovići, gledaju sitna crevca i pametuju o tome šta je pravi metal. Kad stvari dođu dotle da npr neki klinci sviraju muziku od koje uši krvare koliko je agresivna, a postoji ekipa branitelja pravovernog metala kojima smeta kakvu frizuru ima gitarista, mislim da nešto nije ozbiljno u redu. Komentarišem ovde jer je pomenuto to "Gej", jedan od primećujem, omiljenih prideva za pljuvanje navodno nepodobnih novih metal bendova koji nisu trv metal, šta god to značilo.

Void
kulen zmija

Post by Void » 10 Aug 2012, 01:18

неко зна да оде у екстрем са звуком а да има клин вокале и да то звучи кул, као реееецимо први албум Дивајн Хересија, лик има претерано моћан глас, што клин, што граул. Зна језиво да диже клинчугом у рефрену, а зна и да дода тај HC моменат свему када екипа запржи зику на +200bpm.

Пример безвезног комбиновања ствари је група Булет Фор Мај Велентајн, хтели су да узму један део бруталности који пролази код масе и један део рок-поп трипа који пролази код масе. Они јесу "прошли" код једног дела масе, што јес' јес', али је то апсолутно безмудна музика која у ствари више смрди него мирише.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 10 Aug 2012, 01:19

at Dušan U je... al ga zakomplikova, brateee. Vama intelektualcima ne treba dat da ulazite u glupe teme. :mrgreen:

Post Reply