THRASH - old school or no school!

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Trooper
Urednik

Re: THRASH - old school or no school!

Post by Trooper » 11 Nov 2008, 21:12

Evo npr 'Walk'... neprejebivo odsvirana i otpevana pesma... I na prvi rif mozes prepoznati o cemu se radi... To prosecan bend ne moze da uradi, jbg

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 11 Nov 2008, 21:27

Perennial wrote:jeste Dime je bio car...ponekad :D ( zavrsetak u Floods je nesto najlepse sto sam u zivotu cuo) ali face it people njegovoj popularnosti i panterinoj uopste je znatno doprinela i njegova smrt (tako je isto sa cliffom bartonom..pa zar covek treba da umre pa onda da se dublje fokusiramo na njegov lik i delo? pih... ) a panterini albumi su bili tolko nekontinualni da nikad nisam preslusao jedan do kraja..znaci jedna,dve kul pesme pa onda 1,2 lose i sve tako (naravno mislim na period od kauboja iz pakla pa nadalje) e zato tu je POWER METAL - mozda najbolji album koji su izdali al mislim da za taj album nije culo bar 80% ovih kvazi pantera fanova a i oni su usrali motku odrekli su se svog remek dela... a za najbolju i reprezentativnu thrash personu bih izabrao definitivno dubokopostovanog gospodina Mustejna...on je po mom misljenju kompletan muzicar, textopisac, shoumen, ima svoj stav, inteligentan je, pametan...ma moj zivotni uzor!!! (eto morao sam i ovo da napomenem :D )
ja sam doziveo i kao fan docekao sve Panterine albume od Vulgar Display of Power na ovamo. znaci, daleko i pre nego sto sam sanjao da ce Dime nesretnik biti ubijen.
Powermetal je simpatican album, koji jeste donekle najava nekog novog zvuka, medjutim, upravo na njemu postoje dve-tri dobre psemice, dok su ostali kasniji albumi remek-dela. a taj dubokopostovani gospodin Mustaine vec nekih 15 godina nema ama bas nikakve veze sa thrash metalom, valjda si to zakljucio. naravno, ja volim i sve Megadeth albume zaklucno sa Youthanasiom, za koji smatram da je poslednji originalni veliki Megadeth album, iako svakako nije najbolji. isto sam tako Megadeht otpratio od tog perioda, paralelno sa Panterom.

sad mi objasni molim te kako sam se nalozio na Panteru od kako je Dime roknut. ja sam tada vec odavno i zaboravio na Megadeth i Panteru, koje sam druge stvari slusao. :mrgreen:
po tvom stavu moze se pretpostaviti da ja duze slusam Panteru no sto ti imas godina. :roll: :mrgreen:
nema ljutnje, samo govorimo o utiscima.

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 11 Nov 2008, 21:48

Joxoleon:D wrote:Pantera je post thrash...
Znachi to ti je thrash sa nekim novijim primesama...Ja ih n bi stavio u thrash uopshte ali jesu thrash...A to groove metal, ja bi pre reko da to ne postoji...xD
A power... daleko od toga da su power metal...ko god da je reko to...xD

Svejedno...
Megadeth- Svi albumi ali cak i united abominations...znachi sve valja odslushati...:D

Metallica- And juistice for all nije bahs pravi thrash ali dobro...tu je vishe heavy.... Naravno prva tri svaka cast..ali odavno prevazishao taj nivo slushanja...:P

Slayer- samo show no mercy.... uglavnom ih ne volim....

Testament.... ne znam albume...nemam diskografiju...

Pantera ne volim toliko...suvishe su oni juzhnjachki seljaci....pravi redneck rasisti amerikanci ...i Dimebag je pecenjen kao gitarista jer njegov ton je meni odvratan...Strashne riffove je pravio ali ajde kad pogledamo solazhe mogao je bar da prebaci poziciju magneta...

Svejedno Megadeth FTW....:D

E sad si se u jaja israo druze ali U JAJA

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 11 Nov 2008, 21:51

Aj sad da ne citiram svakog ponaosob...
Pantera mozda nije imala uticaj na metal (u sta sumnjam), ali je definitivno imala uticaj na metalcore.
Anselmo jeste uzivo useravao neke koncerte, ali to je bilo kada je vec duboko zagazio u problem sa drogom.
Po meni - najbolji metal pevac, neverovatno veliki raspon glasa.
Ne znam bas koliko su postali popularni nakom Dime-ove smrti, ja sam ih slusao i pre toga.
Kad bi me neko pitao sta je to metal, definitivno bih mu pustio da cuje Panteru.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 11 Nov 2008, 21:55

Orgasmatron wrote: E sad si se u jaja israo druze ali U JAJA
samo tako. :mrgreen:

da ne pominjemo da NE POSTOJI METAL BEND sa rifovima poput Panterinih. nikada, ni pre, ni posle njih. alfa i omega metal gruva i nebeskih muda.
isto kao sto ne postoji dobar metal bend dans, a da im ovi nisu uzori.... napr. Meshuggah...

a Megadeth, po meni, nisu snimili ni ispodprosecan album od Cryptic Writings na ovamo, sve sama govna - iako obozavam matore albume.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 11 Nov 2008, 23:08

sto se tice popularnosti Panthere posle smrti Dimebaga, oni su vec bili legende mnogo pre toga.
Upravo tako. Kod Metalike, mog dobrog drugara, je isti slucaj.

Mustejna...on je po mom misljenju kompletan muzicar, textopisac, shoumen, ima svoj stav, inteligentan je, pametan...ma moj zivotni uzor!!!
Iskompleksirani polu-informisani narkoman. Da se razumemo, meni Megadeth spada u top 3 listu za omiljeni bend i Mastejn je velicina u muzici, ali kao covek je sasvim druga prica.

Meni je Anselmo 18 puta carskiji pevach od Rob-a Halford-a, na primer, mozhda najbolji vokal ikada u metalu, meni je on bolji i od Bruce Dickinson-a 10 puta s tim shto Pantera nije pichila fazon iz Power Metal albuma celu karijeru kao shto Maiden-i rade, jbg, kako je APSOLUTNI CAR ZVANI Dimebag pravio sve vishe i vishe heavy riff-ove tako je i Anselmo prestao da peva onako kako sam ja najvishe njega voleo...

Ti cuti, ne kapiras ko je Halford i kakva je on velicina, posto Priest nisi ni slusao :) :wink:

Pantera je PANTERA samo zato sto im je doslo iz dupeta u glavu i zato sto su napravili nesto novo albumom Cowboys. Ne bi se 'leba najeli da su nastavili sa kopiranjem nekih bendova.

a Megadeth, po meni, nisu snimili ni ispodprosecan album od Cryptic Writings na ovamo, sve sama govna - iako obozavam matore albume.
A sta fali Risk-u na primer? Ne volis pop metal :D ?

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 11 Nov 2008, 23:56

ne volim.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Nov 2008, 00:10

sub_zer0 wrote:
Meni je Anselmo 18 puta carskiji pevach od Rob-a Halford-a, na primer, mozhda najbolji vokal ikada u metalu, meni je on bolji i od Bruce Dickinson-a 10 puta s tim shto Pantera nije pichila fazon iz Power Metal albuma celu karijeru kao shto Maiden-i rade, jbg, kako je APSOLUTNI CAR ZVANI Dimebag pravio sve vishe i vishe heavy riff-ove tako je i Anselmo prestao da peva onako kako sam ja najvishe njega voleo...

Ti cuti, ne kapiras ko je Halford i kakva je on velicina, posto Priest nisi ni slusao :) :wink:
Slushao sam dobri druzhe, i i dalje stojim iza svoje izjave. Anselmo car metal pevanja.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 12 Nov 2008, 00:30

можда цар хард кор певања...
метал певања? не.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 12 Nov 2008, 02:25

bogami, koliko ja mogu da zakljucim, prilicno je car i metal pevanja:)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Nov 2008, 09:26

Шмајсер wrote:можда цар хард кор певања...
метал певања? не.
a sta je to hard core pevanje?
hard core je tooooliko sirok pojam, sa toliko podpravaca da se ne moze generalizovati nikako.
Shelter, Jingo De Lunch, Gorilla Biscuits, Into Another, Quicksand... reci mi koji ima veze sa Filovim pevanjem?

Anselmo nema veze sa hard korom, nikakve veze, ni jedan njegov bend (Pantera, Down, Superjoint Ritual) se ne oslanja na hard kor muziku ili ideologiju. nema dodirne tacke. a i hard kore je vise skup andergraund muzickih scena, nego neki odredjeni muzicki zanr.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 12 Nov 2008, 09:50

рекао сам певање. наравно да ни један његов бенд није хард кор.
јебига по мом мишљењу његов начин певања је типичан хц.
кад неко каже метал певање, ја ту подразумевам граул и обично певање типа многих хеви и пауер бендова.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Nov 2008, 09:54

a sta je tipican HC?
hocu reci, HC ne postoji kao muzicki zanr, vec kao scena i filozofija svirke. toliko dijametralno razlicitih bendova se svodi pod HC, a 80% njih nemaju pevanje ni nalik Anselmovom.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 12 Nov 2008, 10:41

па оно то је неки мој субјективни осећај за филинг...
али да је анселмо најбољи метал вокал...
претеривање...
као кад кажеш да је прогресив најбољи правац у металу...

то је можда и до мене јер никад нисам волео ни металику ни пантеру ни мегадет...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 12 Nov 2008, 10:59

то је можда и до мене јер никад нисам волео ни металику ни пантеру ни мегадет...
Pa nije mozda,to je sigurno do tebe :D

Post Reply