Nightwish

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Kole man

Re: Nightwish

Post by Kole man » 10 Nov 2008, 19:18

Meni je nightwish jako jako losh bend.Zatupljuje ljude za muziku.Niko ne zna da svira,samo pevac/ica kao izvlaci ceo bend.I takvih bendova ima pun ***** i gade mi se vise. P.S. primecujem da slusam sve kvalitetnije i kvalitetnije stvari od kad sviram i dijagnoza i za mene je profesionalna deformacija :(

sixstring

Post by sixstring » 10 Nov 2008, 19:30

to je tvoje mišljenje i poštujem to što kažeš,ali,
bi li te mrzelo da poslušaš bilo koji noviji album,poput Once ili DPP?
I analiziraš harmonije i način na koji je sve uklopljeno,gitara,bass,bubanj,klavijature,pa pevanja i naravno orkestar iza?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Nov 2008, 19:38

slazem se. mislim, ne gotivim najtvis nesto, ali ni kurt kobejn nije znao da svira, pa je napravio svasta. znaci, zasto meriti ko koliko zna da svira, ako je sve to fino uklopljeno? kao drugo, sta znaci 'ne zna da svira', to mozes da kazes samo ako poznajes doticne likove, a ne verujem da ih poznajes. mozda znaju do jaja da sviraju, ali jednostavno im to ne stima u njihovoj vrsti muzike i prezentacije, ne koriste ceo izdrk arsenal u kompozicijama. mislim, ovo te stvarno pitam, nije mi jasno kako to mislis, jer ja ne vidim da neko u najtvisu gresi, guta note, nema ciste tonove, ispada iz ritma ili tome slicno.

ChildOfBodom

Post by ChildOfBodom » 12 Nov 2008, 19:22

dobri su oni umjetnici sluso sam par pjesama od njih,extra su.samo sto znaju nekad previse biti simfonicni

Danielt

Post by Danielt » 15 Nov 2008, 19:26

obozavam nightwish
sto se tice promene pevacice pa u pocetku nisam to prihvatao kao moguce ali ono kad odslusas malo nove pesme i nije tako lose msm dok je tarja bila tu svaka pesma je bila hit!!! a sad ono od 20 pesama 12 su strava

sixstring

Post by sixstring » 16 Nov 2008, 03:18

može se tako reći,mada meni sad sve njihove pesme zvuče ''toplije'',anete tube amp,tarja solid state! :D

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 16 Nov 2008, 05:47

Ma i dalje su vrlo isforsiran bend. A ruku na srce nisu nikakvi muzichari, oduzmi im producenta i digitalnu produkciju koja i od Jelene Karleushe moze da napravi muzichara pa vidite shta ostaje od njih, to shto uzivo pokriju isto shto sviraju na snimku pa jbg, forsirana vezba, nema to dushu nema tu neku toplinu nema nishta od toga, jednostavno muzika za zene i ljude chijem senzibilitetu ne odgovaraju Chuck Schuldeiner i ekipa :gitara1:

sixstring

Post by sixstring » 16 Nov 2008, 12:54

e vid sad to...
1.nisam žena,op ček da proverim,1,2,3,svi na broju,dal' rade (slika Scarlet Johanson,u razuzdanoj pozi),op op,radi odlično
2.fan sam extremnog metala baš,znači,što bi ja sad smarao šta sve volim i koliko znam,zar interesje to ikog?
3.ee ovo će bude veći odgovor
Imaju oni i toplinu u muzici i navežbanost,neće tebe studio spastiti koliko god para da imaš,ako ne znaš da pevaš ne znaš i kraj,ili sviraš,eventualno dovešće nekog drugog i...
ne možeš da porediš babe i žabe...extremni metal i ovaj njihov symph wtf pravac/zvuk,stoji da extermni metal nikada neće imati harmoničnost NW-a ili slično,eto od komercijalnih bendova Dimmu,svašta pokušava al nije to to,Cynic koji mi je Fav bend,nema tu harmosku širinu,ima veću složenost al ne i širinu. Mnogo je teže shvatiti ''nama metalcima'' tu harmoniju nego melodičnu ritmičku složenost i vajb koji to nosi.
To ti dođe samo i shvatiš,ako imaš prilike da čuješ češće takvu muziku.
Imali su para za symph orketar evo već na dva albuma,i to zato što su zaslužili svojim idejama,jbg oni imaju taj ''rock star essence'' koji nedostaje mnogim bendovima...
sve te komercijalne rock/metal bendove poput NW,Nickelback,Slipknot,treba poslušati pažlivo i naučiti dosta,jer ako obratiš pažnju u takvim bendovima ima mnogo više pro sviračkih i produkcijskih ''fora'' i tehnika nego kod većine drugih bendova,čak i onih koji su na sviračkom višem nivou.
Stvar je u shvatanju pesme i tome da se radi za pesmu,ne za muzičara koji će biti posle ''joj kako je odsvirao onaj prelaz,kakav slolo i sl.'' I to se vidi po stavu benda ko je za šta,i koliko već posle drugog albuma će te naći i imaće neko ko će da investira ako vidi da bend ''radi za pesmu'' i uporan je i što je najvažnije radi ono što se njima sviđa! A NW ima sve te elemente,plus harizmatična ekipa ne samo muzičara već i roudija,jbt da li zanš da fanovi znaju skoro sva njihova imena i upućeni su u njihovu karijeru,NW je bend sa velikom pričom i ogromnim radom i posvećenosti,to nema svaki extra mega metal technical wtf...

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 16 Nov 2008, 15:14

Zapravo kad vec svi svrshvate na taj symphonic zvuk Haggard je bend za slushati a ne ovi isforsirani Finci, pod 2 kakvu oni toplinu imaju to mi nije jasno, pokushao sam ono da slusham i zaista nisam nashao nikakvu tachku vezanu sa tim pojmom, jednostavno muzika za nalozene metalchice i nije bitno da li si ti zena fizichki nego u dushi :mrgreen:

sixstring

Post by sixstring » 16 Nov 2008, 15:28

imaju i drugi načini ubeđivanja

:palica: 8)

baš si bre namćor,
a i ja vala,
et,kad već pomenu Haggard,meni to npr,ono solidan bend,al ništa posebno...
Nemaju oni kvalitet popularnog benda ko NW,mrzi me da nabrajam šta bi mogli da promene,al opet ko sam da njima nešto pričam ili ikom ovde...
ovo sve služi za ubijanje dosade,ko ovaj post i uopše ovi ''bend'' postovi... svi su,eto,za dangubu namenjeni,i generalno zabavu so...da nastavim :)
Ti bro očigledno ne možeš čuti njihovu konstrukciju pesama i to je šteta,jer može se baš naučiti dosta,a kad već reče da su isforsirani...neće muzička industrija forsirati nekog ko ne vredi i nema tržišni potencijal,to stoji,ali prva stvar je vredi li tržišno,a da bi to postigao moraš da radiš kao lud,Haggard je jedno te isto X4 ne inovantan i dooosaaadaan bend. .

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 16 Nov 2008, 16:42

sixstring wrote:
Haggard je jedno te isto X4 ne inovantan i dooosaaadaan bend.
i posle ja ne mogu da chujem konstrukciju pesama NW-a???? Naprotiv, ja vishe u zadnje vreme slusham muziku kao muzichar a ne kao neki duduk i bash na to obracam paznju, jbg, it's shit for me

sixstring

Post by sixstring » 16 Nov 2008, 17:16

dmn you got me there :cry:
et do moga šta da kažem...
kere ti izlizalo muu))$)% dabogda :P
ja odoh da slušam Pestilence - Spheres,e aj sad aaaahaaa ko je sad kool 8)

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 16 Nov 2008, 18:20

Probaj Morbid Angel - Angel Of Disease :D

sixstring

Post by sixstring » 16 Nov 2008, 19:08

e šta bi sa njima ima li koncerta sad u decembru?? dolaze li
jes da odoh u off topic al jbg

Doolio
Macho man-celavi batica