Sta je metal?
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
Ima te veze što se neki metalci promovišu kao satanisti, pa su pojam metal i satanizam povezani greškom. A pentagram je znak satanizma, kao što svi već znaju. Lično meni prija kad vidim taj znak, i volim ga, zato što predstavlja buntovništvo i pobunu protiv onog što je nekome normalno, a Bog i Satana ionako ne postoje.
Nego čega je?
Satanisti svugde stavljaju taj znak kao svoj znak, pa čak i Church of Satan, koji je taj znak i izmislio. Zapravo, izmislio je Anton LaVey, ako se ne varam, al ajd. Zapravo ne mislim na pentagram konkretno nego na onaj prošireni pentagram sa đavolskom glavom and stuff. A tu nam je i baphomet.
Satanisti svugde stavljaju taj znak kao svoj znak, pa čak i Church of Satan, koji je taj znak i izmislio. Zapravo, izmislio je Anton LaVey, ako se ne varam, al ajd. Zapravo ne mislim na pentagram konkretno nego na onaj prošireni pentagram sa đavolskom glavom and stuff. A tu nam je i baphomet.
- Scream Bloody Gore
- Scream Bloody Gore
Evo ti pa se obrazuj... http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagram pošto si neke stvari izgleda malo propustio a neke pobrkao. Isto tako ni obrnuti krst nema nikakve veze sa satanizmom al to je već druga priča.
I da... satanista nikada neće reći da je satanista... just for the record.
I da... satanista nikada neće reći da je satanista... just for the record.
- zolideathmetal
- Urednik
"Christians once more commonly used the pentagram to represent the five wounds of Jesus."
"Probably due to misinterpretation of symbols used by ceremonial magicians, it later became associated with Satanism and subsequently rejected by most of Christianity sometime in the twentieth century."
nisam ni ja znao
ali mene ni ne zanima X)
"Probably due to misinterpretation of symbols used by ceremonial magicians, it later became associated with Satanism and subsequently rejected by most of Christianity sometime in the twentieth century."
nisam ni ja znao

Priznajem, pogrešio sam, koriste ga satanisti, ali nisu izmislili pentagram. Ali ono za LaVey-a važi.
A ono za sataniste zavisi. Pošto satanizam nije neka velika vera kojoj svi satanisti pripadaju, tako ni ne postoje neka određena pravila. Satanizam je izdeljen u mnogo kultova. Recimo, neki tvrde da su maloletnici slobodni, i oni ne moraju da se izjašnjavaju kao satanisti, dok punoletni MORAJU. Takođe ima i onih koji se ne izjašnjavaju. A možda ima i onih koji moraju da se izjašnjavaju, to već ne znam. A i kultovi se skroz razlikuju. Dok neki žrtvoju koje koga i masovno orgijaju, drugi idu u astralne hramove pričaju sa Luciferom and stuff. Ali to je već OGROMAN offtopic.
A što se tiče obrnutog krsta, zavisi opet od kulta. To više pretstavlja anti-hrišćanstvo nego satanizam. Inače Satyr iz Satyricona nosi obrnut krst, dok Frost nosi pentagram (ili obrnuto?). A znam da je neki lik, Jovan valjda, razapet naglavačke da nebi bio razapet isto kao i Isus.
A možda pretstavlja još nešto, to već ne znam, a neću ni da zalazim u to.
A ono za sataniste zavisi. Pošto satanizam nije neka velika vera kojoj svi satanisti pripadaju, tako ni ne postoje neka određena pravila. Satanizam je izdeljen u mnogo kultova. Recimo, neki tvrde da su maloletnici slobodni, i oni ne moraju da se izjašnjavaju kao satanisti, dok punoletni MORAJU. Takođe ima i onih koji se ne izjašnjavaju. A možda ima i onih koji moraju da se izjašnjavaju, to već ne znam. A i kultovi se skroz razlikuju. Dok neki žrtvoju koje koga i masovno orgijaju, drugi idu u astralne hramove pričaju sa Luciferom and stuff. Ali to je već OGROMAN offtopic.
A što se tiče obrnutog krsta, zavisi opet od kulta. To više pretstavlja anti-hrišćanstvo nego satanizam. Inače Satyr iz Satyricona nosi obrnut krst, dok Frost nosi pentagram (ili obrnuto?). A znam da je neki lik, Jovan valjda, razapet naglavačke da nebi bio razapet isto kao i Isus.
A možda pretstavlja još nešto, to već ne znam, a neću ni da zalazim u to.
- KnightOfDoom
- Site Admin
- Srdjan_wtf
Metal je supstancija koja se sastoji od atoma metalnih hemijskih elemenata koji nisu povezani sa drugim atomima.
Za metalne elemente uzimaju se hemijski elementi koji u čistom obliku pokazuju fizičke i hemijske osobine metala. Te osobine su:
* dobra električna provodljivost
* dobra toplotna provodljivost
* dosta velike sklonosti za građenje hemijskih jedinjenja sa baznim osobinama nego sa kiselim.
Metali i njihove legure imaju odlične mehaničke osobine zbog čega se koriste za izgradnju mašina i alata, a takođe i kao i materiali u građevinarstvu.
Velika većina u periodnom sistemu su metali. Po mestu na kome se nalaze u periodnom sistemu dele se na:
* alkalne metale kao što su: litijum, natrijum, kalijum...
* zemljane alkalne metale kao što su: berilijum, kalcijum, magnezijum ...
* slabe metale kao što su: aluminijum, kalaj, antimon ...
* prelazne metale kao što su: zlato, bakar, nikl, platina...
* aktinoide i lantanoide kao što su: uranijum, radijum, plutonijum i ostali.

Za metalne elemente uzimaju se hemijski elementi koji u čistom obliku pokazuju fizičke i hemijske osobine metala. Te osobine su:
* dobra električna provodljivost
* dobra toplotna provodljivost
* dosta velike sklonosti za građenje hemijskih jedinjenja sa baznim osobinama nego sa kiselim.
Metali i njihove legure imaju odlične mehaničke osobine zbog čega se koriste za izgradnju mašina i alata, a takođe i kao i materiali u građevinarstvu.
Velika većina u periodnom sistemu su metali. Po mestu na kome se nalaze u periodnom sistemu dele se na:
* alkalne metale kao što su: litijum, natrijum, kalijum...

- zolideathmetal
- Urednik
Kada se vec covek razume bar da ga pitam nesto ,a u koju grupu od ovih metala spada THRASH metal* alkalne metale kao što su: litijum, natrijum, kalijum...

- zolideathmetal
- Urednik