THRASH - old school or no school!

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Шмајсер
Хинт-Лорд

Re: THRASH - old school or no school!

Post by Шмајсер » 12 Nov 2008, 11:39

кад се каже олд скул треш мени су у глави Exodus, Tankard, Kreator, Sodom, Destruction, Assassin, D.R.I., Testament, Cranium...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Nov 2008, 11:44

a stara Metallica nije thrash?
Rust in Peace od Megadeth nije thrash?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 12 Nov 2008, 12:06

баш о томе се и ради...
Nyarlathotep wrote:a stara Metallica nije thrash?
овакви бендови по мени не заслужују да се зову ни олд скул ни треш...
моје мишљење наравно...

Kole man

Post by Kole man » 12 Nov 2008, 13:49

Шмајсер wrote:баш о томе се и ради...
Nyarlathotep wrote:a stara Metallica nije thrash?
овакви бендови по мени не заслужују да се зову ни олд скул ни треш...
моје мишљење наравно...
Brate koliko ja znam oni su jedni od prvih thrashera tako da mi nije jasno sto bi ih prozivali

Perennial

Post by Perennial » 12 Nov 2008, 14:14

Nyarlathotep wrote:ja sam doziveo i kao fan docekao sve Panterine albume od Vulgar Display of Power na ovamo. znaci, daleko i pre nego sto sam sanjao da ce Dime nesretnik biti ubijen.
Powermetal je simpatican album, koji jeste donekle najava nekog novog zvuka, medjutim, upravo na njemu postoje dve-tri dobre psemice, dok su ostali kasniji albumi remek-dela. a taj dubokopostovani gospodin Mustaine vec nekih 15 godina nema ama bas nikakve veze sa thrash metalom, valjda si to zakljucio. naravno, ja volim i sve Megadeth albume zaklucno sa Youthanasiom, za koji smatram da je poslednji originalni veliki Megadeth album, iako svakako nije najbolji. isto sam tako Megadeht otpratio od tog perioda, paralelno sa Panterom.

sad mi objasni molim te kako sam se nalozio na Panteru od kako je Dime roknut. ja sam tada vec odavno i zaboravio na Megadeth i Panteru, koje sam druge stvari slusao. :mrgreen:
po tvom stavu moze se pretpostaviti da ja duze slusam Panteru no sto ti imas godina. :roll: :mrgreen:
nema ljutnje, samo govorimo o utiscima.
naravno nisam mislio na sve slusaoce cast izuzecima :D a to da megadeth vec 15 god nema veze sa thrashom tacno je ali ja kao gitarista poshtujem sve njihove albume i EP Hidden Treasures (sem Riska kojeg nisam slusao kazu ljudi da je los... :lol: ) i ne znam sta im je palo na pamet da naprave radikalnu izmenu zvuka znaci da uspore tempo pesama, prave lakse, zaraznije kompozicije sa naglaskom na refrenima (opet nije ni to lose uradjeno ali sigurno je da to vise nije bio thrash).... neki kazu da su pratili metaliku? zbog toga mi je jedino žao.. al poslednja dva albuma su vrlo dobra gledano sa cisto instrumentalne strane...jedva cekam sledeci album...pa sta moze da krene po zlu kada je tu chris broderick??

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 12 Nov 2008, 16:53

Ja sam naglasio da mi je Anselmo car metal pevanja u Power Metal, Cowboys From Hell fazi. To shta je on i kako otpevao na ta dva albuma ZA MENE je vrh metal pevanja. A sad ko se ne slazhe, njegova stvar...

Ljudi a shta je sa Mekong Delta? Carski bend ako mene pitate. Angel Dust je ok, ne mogu da se setim imaju jedan album razvalio me je. Coroner ima neke ok pesme, eeee kad sam slushao thrash ne mogu da se setim bre bendova!

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 12 Nov 2008, 17:02

Nyarlathotep wrote:a sta je tipican HC?
hocu reci, HC ne postoji kao muzicki zanr, vec kao scena i filozofija svirke. toliko dijametralno razlicitih bendova se svodi pod HC, a 80% njih nemaju pevanje ni nalik Anselmovom.
hm, postoji hardkor pank i uvek u govoru ljudi to skracuju na hardkor, tako da ja recimo tacno znam na kakvo pevanje je on mislio i na koji pravac. recimo, exploited, kao klasicni predstavnik. a postoji i hardkor kao pridev koji se upotrebljava u tom smislu koji si ti opisao. ako idemo blize metalu, docicemo do metalkora na primer.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 12 Nov 2008, 20:01

Cortex wrote:Ja sam naglasio da mi je Anselmo car metal pevanja u Power Metal, Cowboys From Hell fazi. To shta je on i kako otpevao na ta dva albuma ZA MENE je vrh metal pevanja. A sad ko se ne slazhe, njegova stvar...

Ljudi a shta je sa Mekong Delta? Carski bend ako mene pitate. Angel Dust je ok, ne mogu da se setim imaju jedan album razvalio me je. Coroner ima neke ok pesme, eeee kad sam slushao thrash ne mogu da se setim bre bendova!
меконг делта и коронер су краљеви. технички а опет треш...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Nov 2008, 21:55

Doolio wrote:
Nyarlathotep wrote:a sta je tipican HC?
hocu reci, HC ne postoji kao muzicki zanr, vec kao scena i filozofija svirke. toliko dijametralno razlicitih bendova se svodi pod HC, a 80% njih nemaju pevanje ni nalik Anselmovom.
hm, postoji hardkor pank i uvek u govoru ljudi to skracuju na hardkor, tako da ja recimo tacno znam na kakvo pevanje je on mislio i na koji pravac. recimo, exploited, kao klasicni predstavnik. a postoji i hardkor kao pridev koji se upotrebljava u tom smislu koji si ti opisao. ako idemo blize metalu, docicemo do metalkora na primer.
da ali imas screamo, krisne, old school, NYC new school. detroit, noisecore, metal core, emo, 10000 podvrsta i fazona.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 12 Nov 2008, 22:42

to jeste, al nekako kad neko kaze hc, meni uvek na pamet padne tako nesto, valjda zato sto je matoro i to.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Nov 2008, 01:26

Doolio wrote:to jeste, al nekako kad neko kaze hc, meni uvek na pamet padne tako nesto, valjda zato sto je matoro i to.

iskren da budem, kad kazes hc - mene najlepse misli odvuku do Bad Brainsa. koliko ja obozavam taj bend.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 13 Nov 2008, 01:33

pa eto, oni jesu malo vise miksovali i bili kompleksniji, ali to mu opet dodje taj neki rad:)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Nov 2008, 02:00

Hellstar - Nosferatu (jel sam vec kenjao o njima?)

Nuclear Assault mi je ok, Forbidden takodje, ali kako se ranije nisam setio svog omiljenog:

BELIEVER !!!!!! Kakav, ali kakav bend, kakva je samo shteta shto nisu poznatiji bili, vrh thrash metala, recite mi da ste ih izvalili. Recite.

sixstring

Post by sixstring » 13 Nov 2008, 02:27

i moj band je treš
u mnogim pogledim :lol:
joj što mi extra spam
ahm!
odma bre da vidite čujete!!!
odma sada odma!!
:p

evo neću više odoh spavaaaam
spamovah celi forum
primio sam se ko nesreća

Critical
PedoBear

Post by Critical » 13 Nov 2008, 11:17

sixstring wrote:i moj band je treš
u mnogim pogledim :lol:
joj što mi extra spam
ahm!
odma bre da vidite čujete!!!
odma sada odma!!
:p

evo neću više odoh spavaaaam
spamovah celi forum
primio sam se ko nesreća
Ma samo ti spamuj ,idem ja za tobom i brisem (ne boj se nista :D )
Kad preteras sa spamom dodje admin i kaze BAN :mrgreen:

Post Reply