Metalcore
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
Re: Metalcore
primer ti nema veze sa mozgom, aj probaj opet.
Pobogu znam. Valjda je jasno, što sam i napisao, da je mene samo asociralo, pa ajd iz dosade da upotrebim to ka inZpiraciju da udarim na tu temu koji post.Doolio wrote:Брате Дуле, сад и ти натежеш око тривијалности... Без улажења у тему, а на основу ''геј'' зачкољице - брате, то је сленговски преопширан атрибут/прилог чије значење зависи од контекста и често нема везе са својим ''књижевним'' кореном. Чак може и да буде чисто дескриптивно, без негативне конотације (е, добра ти је та геј торбица). ''продао си ми геј бојлер'', ''које геј патике'', ''баш си испо геј јуче што си отишо'', ''који сам геј, заборавио сам да уплатим интернет'', ''дај бре, то је геј разлог да се посвађате'' итд, све су ово потпуно различити, а валидни контексти за сленг употребу термина...
Znam ja to, samo se postavlja pitanje percepcije, kad svako od nas daje primer, to je uvek nešto očigledno, a u praksi je to nekad teško oceniti. DiCaprio je verovatno zbog Titanika svojevremeno stvarao jedan utisak i bio ljubimac devojčica. Pa je sad neko mogao da kaže da mu je on Gej i da je samo pozer iako je zapravo čovek oduvek bio jako talentovan glumac.Е сад, дет сед, прича о ''мудима''... И јесте и то мало неопипљиво, али је концепт прилично јасан. Ево примера - ''Да Шон Конери крене да снима геј порниће са црнцима и да се фемка док прича и носи хаљину и пише књиге са насловима попут ''разум и осећајност три - женска перспектива'' и то не због пара или публицитета него зато што воли, био би мање безмуд од рецимо оног лика из Твајлајта, па све да тај лик рукама задави подивљалог бивола и јавно појебе четрдесет порнићарки заредом, учлани се у Шовинистичку странку и крене да пије керозин уместо чаја у пет''. Јасно је о чему се ту ради иако би математичко-логичка анализа свега реченог можда давала нека парадоксална очитавања...
Zapravo i tu se slažemo pošto znam da su neki bendovi tako formirani - ali zapravo, imam utisak da je više bendova na koje se bacalo drvlje i kamenje kako su mtv komerc zapravo samo imali sreće da postanu uspešni.Морам да напоменем и да, иако постоје (и ту се не слажем са Душаном) бендови који су формирани искључиво због зараде, па ако не успе, не успе, та граница није толико јасна колико би неки слушаоци (махом металци хе хе:) ) волели да мисле.
Ovo ti je dobar primer, pošto je Metalika bend koji su fanovi osuđivali zbog promena, kako su komerc, a onda oni zapravo na silu snimaju Death Magnetic kako bi bili "iskreni" i "vratili se korenima".Дакле, Џејмс Хетфилд је професионални музичар иако не свира туђе ствари и слично. Исто тако, тај Хетфилд би најрадије свирао кантри, али не ради то јер треба да зарађује паре. И да крене да свира кантри, одједном би постао још мање тру него што је тренутно, што је мало парадоксално јер би човек тада заправо био сто посто тру. То је мало другачија перспектива од нас форум вариора који махом имамо друге, јелте, професије, а музику смо слободни рабит како нам воља.
Hahaha, pa jesto to tačno, ali jednostavno nekad imam utisak da je nemoguće drugačije jasno izložiti šta neko misli. Inače bi svaka izjava morala da ima disclaimer, na šta bi to ličilo. A i možda i ti sad to preterano naglašavaš, malopre sam baš i ja pominjao da ne kažem da to što pričam važi za svaki bend, ali da pričam o određenoj tendenciji koja me ume nervirati.Е, па то је та гејост о којој се прича и која јесте валидна и не може се све бесомучно релативизирати. Иако се у начелу слажем са Дулетом јако, ЈАКО често, просто мислим брате да понекад претерујеш у ставу и одведеш га у крајност чисто да би мејковао а поинт.

A Cico, jebiga, u mJetalu imas taj neki faktor... nezgodno za opisati. Kao npr u rep/ hip-hop muzici, fanovima je bitan taj licni aspekt izvodjaca. Imas tupaka koji je dilovao od malih nogu, thug life i sve to, i verujes mu u ono o cemu repuje. Dok imas marcela koji meni kao pojava lol, koji ima prilicno solidne i tekstove i flow, al koji ce meni uvek biti lol batica jer se tu peva o getou i ne znam cemu, dok je on hipster in real life (jebiga, ne bukvalno rej-ban-marauder hipster, nego ono, knjizevnost, takvo ponasanje i sve). Naravno, metal sad ima prilicno siroke teme, ne ocekujem ja od metal benda da sad van bine ide i ubija zmajeve i siluje princeze, ali isto tako ne ocekujem ni da izbace signature lak za kosu. Recimo da je to neki tip kulta licnosti, al nezgodno je odvojiti muziku od osobe koja je pravi.
Al da ne ispadnem sad ogranicen, naravno da necu prestati da slusam neki bend jer su kao osobe smaraci. Ali nikad ih necu ceniti isto kao bendove koji veruju u ono sto rade
-
Doolio cesto koristi camugarske paje™ da bi povukao paralele koje ne postoje. True story.Cicmila!! wrote:primer ti nema veze sa mozgom, aj probaj opet.
Колико видим, има и оних који нису имали проблема да укапирају те ''непостојеће паралеле''. А о пракси ''не слажем се па ћу бити малициозан'' не вреди трошити речи, укључио сам се овде да дискутујем са људима који дискутују, тако ће и остати.
Да, ово је више него тачно, та тенденција често нервира и мене. Међутим, мора човек константно да вага те ствари, добро каже Ниче, ако гледаш дуго у амбис и амбис гледа у тебе. У преводу, понекад ми се деси да изрелативизирам нешто превише јер сам у сред ноубл квеста или да тврдоглаво одем у другу крајност, што не ваља. Па чисто реко да изинтервенишем да не одеш у ''безмудност не постоји и све је релативно'':)određenoj tendenciji koja me ume nervirati.
Трупер:
У метал музици је тај култ личности понекад непотребан баласт, а понекад не. У неком социјалном хип хопу је сама личност (баш она која иде у продавницу, не онстејџ персона) јако битна због саме поенте и тематике. У металу је у неким правцима то битно, а у неким није. И онда мислим да настаје збун кад се та тенденција пренесе на те правце где то није битно. Нпр. офстејџ персона је апсолутно небитна за неки повер бенд. Али капирам да је доста битна за неки рефлексивни или социјални бенд. И онда ако примениш култ личности на тај неки повер бенд, деси се курцшлус јер ти ликови не јуре змајеве, а врло могуће и да су доста гики, аутистични и шта све не, а све то је прилично далеко од њихових текстова, наступа, свирке итд.
По мени, тај култ личности није невалидна категорија, али не треба је рачунати свуда.
ajd da makar pevaju o silovanju princeza, ni to ne rade. ako ces tako, sto ne slusas oda gg allin? muzika sama nije nesto brutalna, tekstovi su prebrutalni, on je bio brutalniji od svojih tekstova. bas je tru lik. ali ajde da skapiram da i nema taj neki metal zvuk koji vi cupavci trazite.theTrooper wrote:za dulijove izjave
A Cico, jebiga, u mJetalu imas taj neki faktor... nezgodno za opisati. Kao npr u rep/ hip-hop muzici, fanovima je bitan taj licni aspekt izvodjaca. Imas tupaka koji je dilovao od malih nogu, thug life i sve to, i verujes mu u ono o cemu repuje. Dok imas marcela koji meni kao pojava lol, koji ima prilicno solidne i tekstove i flow, al koji ce meni uvek biti lol batica jer se tu peva o getou i ne znam cemu, dok je on hipster in real life (jebiga, ne bukvalno rej-ban-marauder hipster, nego ono, knjizevnost, takvo ponasanje i sve). Naravno, metal sad ima prilicno siroke teme, ne ocekujem ja od metal benda da sad van bine ide i ubija zmajeve i siluje princeze, ali isto tako ne ocekujem ni da izbace signature lak za kosu. Recimo da je to neki tip kulta licnosti, al nezgodno je odvojiti muziku od osobe koja je pravi.
Al da ne ispadnem sad ogranicen, naravno da necu prestati da slusam neki bend jer su kao osobe smaraci. Ali nikad ih necu ceniti isto kao bendove koji veruju u ono sto rade
sta cemo sa grindcore? opis u og postu apsolutno odgovara opisu grindcore-a (sem za klinn vokale). da cujem, sto niko od vas ne slusa grindcore? nije dovoljno fantasy streberski ili sta?
@ doolio: kazes mi da sam neozbiljna jer nisam skapirala tvoje poredjenjei, pa ipak promenis post da razjasnis sta si hteo da kazes? izvini ali ispao si sada nikakav sagovornik, iskreno. i ja sam dosla da diskutujem sa ljudima koji diskutuju.
da se vratim na tvoj post na koji sam vec bila odgovorila, ne pricam o slengu UOPSTE, procitaj moj post opet.
Milice, ponavlja se opet ona epizoda op preprošlog leta, kacmo bili u Paraliji i dobila si treći dan... Iskuliraj. Ili da probamo opet ONU TERAPIJU 

Bluesko wrote:Milice, ponavlja se opet ona epizoda op preprošlog leta, kacmo bili u Paraliji i dobila si treći dan... Iskuliraj. Ili da probamo opet ONU TERAPIJU

?
Нисам ништа разјашњавао, само сам одговарао накнадно на оно што су Дуле и Трупер написали. Пост изнад твог је намењен килу.
Код твог поста ми је засметао тон, ја знам тачно шта сам хтео да кажем, ако то можда тебе збуњује, може се рећи да или мени фали јасније изражавање или теби перцепција, али да пример нема везе са мозгом, извини, али ја то не могу да скапирам пријатељски, поготово што знам шта сам написао и зашто. Сленг као концепт сам убацио као пропратни елемент и он није имао везе са поентом поста. Твој пост сам разумео савршено и одговорио сам ти онако како ја мислим о томе. Дакле, сматрам да је та негејост битна у било чему (па и у тим бурецима, отуд пример са њима). Такође, ''геј'' у сленгу значи МНОГО ствари, а понекад и све од тога одједном (отуд помињање сленга), а често нема везе са, да кажем, олкул сленгом (где је геј значило нешто емотивно, рефлексивно и томе слично).
Метал као такав се не разликује од било које друге равни постојања и негејост је у њему битна као и у свему другом. Ствар је у томе што се та метал негејост манифестује често врло карикатурално (за то су криви сами металци, што бендови, што слушаоци) и онда делује издебилисано.
Дакле, ако те је нешто збунило, пинпоинтујеш шта те збунило, ако мислиш да пример не функционише, објасни зашто, у супротном, ја не могу да схватим твој пост као нешто што није трол, поготово након мог ангажмана да ти презентујем како мислим да ствари стоје, а зато што си сама питала.
Нисам ништа разјашњавао, само сам одговарао накнадно на оно што су Дуле и Трупер написали. Пост изнад твог је намењен килу.
Код твог поста ми је засметао тон, ја знам тачно шта сам хтео да кажем, ако то можда тебе збуњује, може се рећи да или мени фали јасније изражавање или теби перцепција, али да пример нема везе са мозгом, извини, али ја то не могу да скапирам пријатељски, поготово што знам шта сам написао и зашто. Сленг као концепт сам убацио као пропратни елемент и он није имао везе са поентом поста. Твој пост сам разумео савршено и одговорио сам ти онако како ја мислим о томе. Дакле, сматрам да је та негејост битна у било чему (па и у тим бурецима, отуд пример са њима). Такође, ''геј'' у сленгу значи МНОГО ствари, а понекад и све од тога одједном (отуд помињање сленга), а често нема везе са, да кажем, олкул сленгом (где је геј значило нешто емотивно, рефлексивно и томе слично).
Метал као такав се не разликује од било које друге равни постојања и негејост је у њему битна као и у свему другом. Ствар је у томе што се та метал негејост манифестује често врло карикатурално (за то су криви сами металци, што бендови, што слушаоци) и онда делује издебилисано.
Дакле, ако те је нешто збунило, пинпоинтујеш шта те збунило, ако мислиш да пример не функционише, објасни зашто, у супротном, ја не могу да схватим твој пост као нешто што није трол, поготово након мог ангажмана да ти презентујем како мислим да ствари стоје, а зато што си сама питала.
И овде долази онај мој пример ко кец на десет (за који си ти, је ли, рекла да нема везе с мозгом), где покушавам да ти представим да та негејост није мачизам, шовинизам или стрејтнес. Може бенд (чак и метал бенд) да пева и о удварању принцезама које их не јебу два посто, то може да се ради гејно или негејно. А онда на ту карику долази и сленг, јер у том сленгу ''геј'' не означава сексуалну, па ни социјалну (емотивност, рањивост, рефлексивност, екстравертност) категорију.ajd da makar pevaju o silovanju princeza
Last edited by Doolio on 10 Aug 2012, 19:53, edited 1 time in total.
A jebiga, grajnd, det i sto ne slusam zato sto mi je sranje muzika. Kazem, taj trVnes nije presudna stvar kod nekog benda, ali mozae da utice na neki nacin.
E, a da, BFMV mi ima neki trip da kad ih vidim na lajv snimku, kontam samo da je svima u glavi 'jeeej, tinejdz sisici u bekstejdzu'. Msm jebiga, kontam da je to svima na pameti u nekom trenutku, al kod njih mi deluje da samo na to misle.
Jbg, nikad necu kontati kako neko moze onoliko da brine o izgledu na sceni, i da toliko fejluje
E, a da, BFMV mi ima neki trip da kad ih vidim na lajv snimku, kontam samo da je svima u glavi 'jeeej, tinejdz sisici u bekstejdzu'. Msm jebiga, kontam da je to svima na pameti u nekom trenutku, al kod njih mi deluje da samo na to misle.
Jbg, nikad necu kontati kako neko moze onoliko da brine o izgledu na sceni, i da toliko fejluje
лол Цицмила, 'де ћеш виљушком на тенк, хаха
металци генерално не трпе "позерај", и то је тај чру фактор у свему. Нико неће добити очекивани хајперски ниво поштовања од неких "хар'кор" металаца ако је од рођења буржуј и трпа то свуда, а свира о неправедности класних разлика у граду, држави штагод.
металци генерално не трпе "позерај", и то је тај чру фактор у свему. Нико неће добити очекивани хајперски ниво поштовања од неких "хар'кор" металаца ако је од рођења буржуј и трпа то свуда, а свира о неправедности класних разлика у граду, држави штагод.
Interesantno. Vidiš, Marčelo je zapravo jedini domaći reper koji ima ikakav suštinski stvaran sadržaj i koji može da se shvati iole ozbiljno. I dobro da znam je da je završiti fakultet hipsterski. Dakle, eto, tu je problem oko te percepcije nečega.theTrooper wrote:za dulijove izjave
Možda ti pričaš o nekim drugim Stonsima. Ovi koje sam ja slušao su umeli da budu disko kad je to bilo popularno, da budu malo pop i uglancani kad je to bilo moderno osamdesetih, pa da opet postaju rokeri devedesetih. Na primer.dusane po meni stounse ne mozes da pominjes kao primer benda koji se menja jer je njima trebalo 30 godina da promene zvuk.
To je zapravo validno kao princip, samo, da se ne ponavljam sad od početka, parametri oko toga da li je nešto pozeraj su nekad takvi da zapravo sve biva izvrnuto naopako. Imaš bend koji otprilike sedi sa stilistom i pažljivo planira svoj stage appearance i imidž da bi izgledao trv ili situaciju da bend snima "iskren" album koji je potpuno neiskreno planiran da izgleda iskreno fanovima koji zanovetaju o toj istoj iskrenosti.металци генерално не трпе "позерај", и то је тај чру фактор у свему.
Хм, овде правиш рачун без крчмара, лепо се нађемо на пиву и ја ти опишем како се Марчело понаша на журкама, како мува рибе, ЗАШТО прави такве песме, зашто се понаша тако како се понаша и онда нема места анализи, субјективности јер је то све црно на бело из прве руке. Другим речима, ниси скапирао поенту онога што је он истицао и заменио си тезе, не знам зашто кад си паметан лик (конкретно мислим хипстерско завршавање факултета). За сада ћеш морати да ми верујеш на реч да то што Марчело има факултете и књиге није исто што и имати факултете и књиге пер се, ако ме капираш. Ја нпр. тачно знам на шта је он мислио кад је помињао те књиге и факултете и хипстерство.Interesantno. Vidiš, Marčelo je zapravo jedini domaći reper koji ima ikakav suštinski stvaran sadržaj i koji može da se shvati iole ozbiljno. I dobro da znam je da je završiti fakultet hipsterski. Dakle, eto, tu je problem oko te percepcije nečega.
До тада, оно што је овде рецимо интересантно за овај разговор је то колико је заправо та фејкност и гејост битна у Марчеловом случају. За мене је апсолутно најбитнија за неког ко се бави том музиком и том тематиком. Неко ће рећи ''песме су пријатне, човек није неписмен, волим да чујем''.
Pa jel pričamo o tome kakav je čovek Marčelo, David Bowie, Đoka Pavlović ili o tome kako ta njegova ličnost izgleda kroz njegovo delo? Jer postoje dva personalitija, neko može da ti bude ok dok je bini i dok je u tom identitetu nekog ko izvodi tu svoju muziku i saopštava nešto, ali kad siđe sa stejdža može da bude ***** od čoveka. Nisu retki takvi slučajevi, jel. Jesi li siguran da si ti objektivan, ili gledaš njegovu muziku kroz prizmu toga da ga znaš privatno? Ja sa muzičke i tekstualne strane ne mogu da mu nađem mnogo mane u onom što priča.Doolio wrote:Хм, овде правиш рачун без крчмара, лепо се нађемо на пиву и ја ти опишем како се Марчело понаша на журкама, како мува рибе, ЗАШТО прави такве песме, зашто се понаша тако како се понаша и онда нема места анализи, субјективности јер је то све црно на бело из прве руке. Другим речима, ниси скапирао поенту онога што је он истицао и заменио си тезе, не знам зашто кад си паметан лик (конкретно мислим хипстерско завршавање факултета). За сада ћеш морати да ми верујеш на реч да то што Марчело има факултете и књиге није исто што и имати факултете и књиге пер се, ако ме капираш. Ја нпр. тачно знам на шта је он мислио кад је помињао те књиге и факултете и хипстерство.Interesantno. Vidiš, Marčelo je zapravo jedini domaći reper koji ima ikakav suštinski stvaran sadržaj i koji može da se shvati iole ozbiljno. I dobro da znam je da je završiti fakultet hipsterski. Dakle, eto, tu je problem oko te percepcije nečega.
До тада, оно што је овде рецимо интересантно за овај разговор је то колико је заправо та фејкност и гејост битна у Марчеловом случају. За мене је апсолутно најбитнија за неког ко се бави том музиком и том тематиком. Неко ће рећи ''песме су пријатне, човек није неписмен, волим да чујем''.