Nightwish

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
sixstring

Re: Nightwish

Post by sixstring » 16 Nov 2008, 19:22

:lol: :lol:
:cekic:
:banana3:

joj total off
poz te Scooby! Doolio

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Nov 2008, 19:27

e, pozdravi i ti njega, ako mu treba txt neka vice:)

da ne offiramo previse:

nikad nesto nisam voleo najtvis, naivan mi je malo taj power trip, pogotovo jos ovako razvodnjen, mada je cinjenica da je to stvarno, aj da tako kazem, lepa muzika. ja licno od tezih gitarskih zanrova ocekujem vise neko jebanje keve i agresiju, tako da retko moze da me pomeri neki bend tipa najtvis, ali slusao sam ja neke njihove albume i drzao ih na plejlisti, al sad ne mogu recimo.

sixstring

Post by sixstring » 16 Nov 2008, 20:38

kontam kontam
Do the evolution ;)
ja sebe polako lečim od daj ba bas samo krcca
al ono ajoj pogubih se ko tenk u vijetnamskoj šumi
jjhsfjhsdfhjsdfjh :veverica:

Danielt

Post by Danielt » 17 Nov 2008, 02:18

sixstring wrote:e vid sad to...
1.nisam žena,op ček da proverim,1,2,3,svi na broju,dal' rade (slika Scarlet Johanson,u razuzdanoj pozi),op op,radi odlično
2.fan sam extremnog metala baš,znači,što bi ja sad smarao šta sve volim i koliko znam,zar interesje to ikog?
3.ee ovo će bude veći odgovor
Imaju oni i toplinu u muzici i navežbanost,neće tebe studio spastiti koliko god para da imaš,ako ne znaš da pevaš ne znaš i kraj,ili sviraš,eventualno dovešće nekog drugog i...
ne možeš da porediš babe i žabe...extremni metal i ovaj njihov symph wtf pravac/zvuk,stoji da extermni metal nikada neće imati harmoničnost NW-a ili slično,eto od komercijalnih bendova Dimmu,svašta pokušava al nije to to,Cynic koji mi je Fav bend,nema tu harmosku širinu,ima veću složenost al ne i širinu. Mnogo je teže shvatiti ''nama metalcima'' tu harmoniju nego melodičnu ritmičku složenost i vajb koji to nosi.
To ti dođe samo i shvatiš,ako imaš prilike da čuješ češće takvu muziku.
Imali su para za symph orketar evo već na dva albuma,i to zato što su zaslužili svojim idejama,jbg oni imaju taj ''rock star essence'' koji nedostaje mnogim bendovima...
sve te komercijalne rock/metal bendove poput NW,Nickelback,Slipknot,treba poslušati pažlivo i naučiti dosta,jer ako obratiš pažnju u takvim bendovima ima mnogo više pro sviračkih i produkcijskih ''fora'' i tehnika nego kod većine drugih bendova,čak i onih koji su na sviračkom višem nivou.
Stvar je u shvatanju pesme i tome da se radi za pesmu,ne za muzičara koji će biti posle ''joj kako je odsvirao onaj prelaz,kakav slolo i sl.'' I to se vidi po stavu benda ko je za šta,i koliko već posle drugog albuma će te naći i imaće neko ko će da investira ako vidi da bend ''radi za pesmu'' i uporan je i što je najvažnije radi ono što se njima sviđa! A NW ima sve te elemente,plus harizmatična ekipa ne samo muzičara već i roudija,jbt da li zanš da fanovi znaju skoro sva njihova imena i upućeni su u njihovu karijeru,NW je bend sa velikom pričom i ogromnim radom i posvećenosti,to nema svaki extra mega metal technical wtf...
:bow:
svaka cast respect
imas uho za ziku
btw nightwish mu dodje neki symphonic metal/gotic metal pojma nemam ni ja nesto novo

Danielt

Post by Danielt » 17 Nov 2008, 02:21

Orgasmatron wrote:Zapravo kad vec svi svrshvate na taj symphonic zvuk Haggard je bend za slushati a ne ovi isforsirani Finci, pod 2 kakvu oni toplinu imaju to mi nije jasno, pokushao sam ono da slusham i zaista nisam nashao nikakvu tachku vezanu sa tim pojmom, jednostavno muzika za nalozene metalchice i nije bitno da li si ti zena fizichki nego u dushi :mrgreen:
ako nista bar procitak textove ali pazljivo ih citaj

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 17 Nov 2008, 10:27

A textovi su im kao i u svakom power metal shit bendu o nekim idiotskim finsko/sveskandinavskim folklor tripovima, prochitao, been there done that, besmisleno, chak shta vishe textovi Rhapsody-a imaju vishe smisla

sixstring

Post by sixstring » 17 Nov 2008, 10:48

@Danijelt,hoću pročitaću ih!

@Org. here we go again...
c c c,em ništa za koncert ne informisa,zanči ostaje googlanje...
imaš o tekstovima neki post ranije da ne prepričavam

Danielt

Post by Danielt » 17 Nov 2008, 17:09

Orgasmatron wrote:A textovi su im kao i u svakom power metal shit bendu o nekim idiotskim finsko/sveskandinavskim folklor tripovima, prochitao, been there done that, besmisleno, chak shta vishe textovi Rhapsody-a imaju vishe smisla
haha mislim da gresis njihovi tekstovi imaju znacenje ali je pesnicki skriveno i uobliceno tako da samo pukim citanjem njihovih tekstova bez pokusaja da trazis nesto izmedju redova nemozes ni shvatiti o cemu se radi i shvatiti neko dublje znacenje
ustvari to i jeste muzika i njen smisao

sixstring

Post by sixstring » 17 Nov 2008, 17:25

joj ja debil :cekic:
ja mislio ti mene savetovao za haggard txt,koje jesam pročitao za Awaking the centuries,daleko od toga da je loše,ali opet fali onih 5-15% koje čine NW tako popularnim

Kole man

Post by Kole man » 17 Nov 2008, 22:35

Danielt wrote:
Orgasmatron wrote:A textovi su im kao i u svakom power metal shit bendu o nekim idiotskim finsko/sveskandinavskim folklor tripovima, prochitao, been there done that, besmisleno, chak shta vishe textovi Rhapsody-a imaju vishe smisla
haha mislim da gresis njihovi tekstovi imaju znacenje ali je pesnicki skriveno i uobliceno tako da samo pukim citanjem njihovih tekstova bez pokusaja da trazis nesto izmedju redova nemozes ni shvatiti o cemu se radi i shvatiti neko dublje znacenje
ustvari to i jeste muzika i njen smisao
da samo sto nightwish nema skriveno znacenje u tekstovima :)

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 17 Nov 2008, 23:14

Textovi nightwisha imaju sublimalne poruke????? Pa vishe toga ima u textovima Motley Crue-a nego u njihovim!!! Ma uzalud je ova rasprava, ne vredi

sixstring

Post by sixstring » 18 Nov 2008, 01:05

jes vala...

Danielt

Post by Danielt » 18 Nov 2008, 20:50

istina nevredi ovo raspravljati sljudima koji su toliko povrsni da shvataju samo kad im kazes idi tamo radi to i to i nista vise

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 18 Nov 2008, 21:43

Zapravo besmislena je rasprava sa ljudima koji u svojoj mashti vide stvari kojih u stvarnom svetu nema ali ajde sad

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Nov 2008, 23:19

Danielt wrote:istina nevredi ovo raspravljati sljudima koji su toliko povrsni da shvataju samo kad im kazes idi tamo radi to i to i nista vise
AU choveche, stvarno bi trebao da povedes racuna o pravopisu...

Post Reply