Linkin park u Srbiji

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

vbraca
vrabac

Linkin park u Srbiji

Post by vbraca » 22 Sep 2007, 22:41

Sta mislite o Linkin park-u????

Historik
MF veteran

Post by Historik » 22 Sep 2007, 22:51

Pozerstina...Te MTV grupe su upropastile r'n'r totalnom komercijalizacijom, mesanjem i experimentisanjem sa drugim zanrovima. To je samo moje misljenje, jer ja volim izvorni r'n'r nastao iz bluza, hard rock i metal...Puno ljudi ih gotivi, klinke narocito... :D

Bluesman

Post by Bluesman » 22 Sep 2007, 23:31

Zasto osecam da ce ova tema biti obrisana ili u pljuvaonici...

Sta mislim o njima? NE volim ih. Jednostavno ne svidjaju mi se. Samo mi smeta kada me neko ubedjuje da su bolji od Sabata i Zeppelina i otsalih takvih grupa. Ali u svakom slucaju bolje je i linkin park nego grand i city. Mada njih vecinom slusa MTV "populacija" koja i nema veze sa domacom tugom.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Sep 2007, 00:06

Pa nemojte bas da budete toliko strogi i iskljucivi. Ispade da od sedamdesetih na ovamo samo treba da se formiraju Sabbath i Zeppelin tribute bandovi, sto ne moze da bude dobro. Novi ljudi, nove ideje, novi mainstream...

I koliko mene secanje sluzi, jos pedesetih su rock'n'roll pevaci od prodaje jednog singla kupovali king size hacijende sa bazencinama... Pa sta je to nego komercijalizacija? Sta sad, svi oni su to radili samo iz ljubavi, ali eto, omaklo se, pa se zaradila i neka kinta? Nemojte ljudi tako. Lako je danas da se klanjamo Stonsima kao "klasici", ali oni su kad su startovali bili najobicniji mainstream sa ugovorom koji ih je obavezivao da izbace 2 LP-a godisnje. To nije kreativan posao, to je utovar lopatom. Sta mislite, kako su Led Zeppelin kupili sopstveni jumbo-jet? Tako sto su sedeli u podrumu i svojski se trudili da sacuvaju iskonski rock'n'roll? Ni mojoj deci ne bih mogao da prodam tu pricu.

Linkin Park sam jedva upamtio, uglavnom su mi licili na neki bend kome takodje nisam mogao da upamtim ime, sve u svemu meni su dosadni do bola, ali to sam samo ja. Tako da ne misli neko da ja njih nesto branim i da sam fanovski zaslepljen. Samo mislim da pre nego sto pocne da se odvaja "zito od kukolja" i istinski rock od laznog, mora malo da se prouci "istorija". A "istorija" kaze da je rock uglavnom pozeraj. Nego eto, meni ne smeta da priznam da volim taj pozeraj.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Sep 2007, 00:15

"Kemp" stav, Kris? Respect.

Sećam se kada su svi počeli da pričaju o Linkin' Parku - pre jedno godinu-dve, ne sećam se. Onda sam tražio na sve strane da čujem neku njihovu "glavnu" pesmu i nisam je našao.

"Glavna" pesma, to vam je ono kad vas neko pita "E, šta je to Metalika" i vi mu pustite "One" ili "Enter Sandman". Onda taj isti pita "A šta je to R.E.M.?" a vi mu pustite "Losing My Religion".

A Linkin' Park nisu imali tako nešto, koliko mi se čini?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Sep 2007, 01:01

Ma imaju oni par pesmica koje su koliko-toliko poznatije... al nista preterano zanimljivo

Nije da ih hejtujem, al ih ne volim... niti poznajem nekog ko ih voli :)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 23 Sep 2007, 14:33

Moze biti da sam iskljuciv, ali ja sam se istinski zacudio kada sam video da je ova tema postavljena pod "Rock".

Necu reci nista vise.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 23 Sep 2007, 14:37

I ja glasam za premeštanje teme.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Sep 2007, 15:54

Biće da u najpogrešnijoj temi iznosim ovaj apel, jer zaista ne nalazim da su Linkin Park interesantna pojava u muzici...

Ako se bavite muzikom, onda morate da imate širinu kreativne osobe. Ovakvi pogledi više liče na stav nekog političkog komesara iz proleterske brigade:

"Zbog svog odstupanja od izvornih ideja i zvuka rock muzike, upozoravaju se članovi vokalno-instrumentalnog sastava Linkin Park da se očekuje da na prvom sledećem partijskom sastanku izreknu samokritiku, ili da vrate partijske knjižice, i da njihova imena budu izbrisana, kao da nikad nisu ni bili članovi partije. U ovim teškim danima moramo biti složni, ne možemo tolerisati nikakva zastranjivanja! Smrt fašizmu, sloboda narodu!"

Da, pravim zafrkanciju, i ne bez razloga. Eto kad je baš toliko bitno, da čujem gde bi trebalo da stoji ova tema? Ja ne volim da mislim o žanrovima, ali ako se baš potrudim da se nekako ukalupim, ja na forumu ne nalazim adekvatnu sekciju za ovu temu. Možda pod ostalo?

Za mene je muzika uvek bila samo dobra ili loša. Ako je loša, može da bude žanrovski klasifikovana precizno do bola, i opet mi to ništa ne znači. Koji je zapravo kvalitet to što je neka muzika potpuno žanrovsko-stilski čista? Pa zar to onda nije glupi manirizam?

Kad je Miles Davis uradio instrumentalnu obradu pesme "Time After Time" mnogo se diglo prašine, baš su mu se mnogi istovarili po glavi sa pričom kako se prodao, i kako to nije pravi jazz. A Miles, kao car kakav jeste bio, rekao im je da je to vrlo zanimljiv stav, budući da je polovina onoga što zovemo danas jazz standardi predstavlja samo nepregledni niz obrada brodvejskih hitića i šlagera. Svi znaju ko je Miles Davis, a ako se ova generacija i seća ovih kritičara i branitelja "čistog" jazza, sledeća ih se sigurno neće sećati. Koliko god da to može šokantno da zvuči, Miles je rekao da ne kupuje jazz ploče jer su monotone i depresivne. Toliko o tome koliko je bitno da se slepo korača po utabanim žanrovskim stazama.

Rok muzika postoji gotovo 50 godina, zaista bi bilo strašno da za tih 40 i kusur godina niko nije makar malo odstupio od šablona.

Pa da mi mislimo da li valja to što sviraju Linkin Park, a ne da li je to po JUS-u. Ja mislim da ne valja, a baš me briga u kojoj pregradi i pod kojim serijskim brojem se to vodi.

Inače, i Black Sabbath su mi neizrecivo dosadni, ne baš kao Linkin Park, ali su dosadni. Zaista nemam nameru da vagam njihove "revolucionarne zasluge" i "partizanske spomenice", ja kad njih danas čujem, smorim se strašno. Izvinjavam se ako sam ovom izjavom povredio nečije emocije, nisam nikoga hteo da provociram, samo iznosim svoj stav.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 23 Sep 2007, 16:20

Iskreno, ja bas i ne verujem u strogu klasifikaciju muzickih zanrova. Cuo sam da kazu za Aerosmith da je Hard Rock bend, a da Riblja Corba svira Heavy Metal :shock:

Mislim, svi poznati svetski bendovi su se proslavili zato sto imaju "nesto svoje", ali su takodje zadrzali ono sto ih vezuje za muziku za koju su se "deklarisali" da je sviraju.
Linkin Park sam "otpisao" kao rock bend zato sto nemaju u svojoj muzici nista sto ih vezuje za rock, imaju samo to "nesto svoje", a ni to mi se ne cini dovoljno jako i prepoznatljivo.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 23 Sep 2007, 19:48

Hvala vam za vasa misljenja!!!!!!Meni se oni svidjaju,ali nisu neki muzicari(nijedna jedina pesma nema solo) :lol: :lol:

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 23 Sep 2007, 20:46

Rocket Roll wrote: A Linkin' Park nisu imali tako nešto, koliko mi se čini?
Secam se kao da je juce bilo :)
Odjednom se pojavili, napravili BOOM i jos uvek se dobro drze, pada polako propadaju...
Ta pesma se nalazila na prvom njihovom albumu pod nazivom Hybrid Theory. Ime pesme je One Step Closer.
Puno ljudi pljuje po njih, nikada ih nisam mrzeo, muzika mi je totalno ok. Heavy je pomalo, ima catchy refren, navezbano, zategnuto...

Jedino lose sto sam cuo o njima (a da ima i dokaza) je na jednom site-u, gde je jedan lik uzeo 3 njihove pesme i usporio/ubrzao ih, sastavio u jedan, i na kraju ispada da je aranzman totalno isti za te 3 pesme, koje se nalaze na 3 razlicita albuma.
To je malo sramotno, ali inace nemam nista protiv njih :)

Cudno je da vise znam o njima nego o Black Sabbath ili Led Zeppelin...njih recimo nisam nikada seo da slusam, a Hybrid Theory imam negde kuci :)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 23 Sep 2007, 21:08

vbraca wrote:....ali nisu neki muzicari(nijedna jedina pesma nema solo) :lol: :lol:
To sto njihove pesme nemaju solo ne znaci da nisu neki muzicari ,ali ako cemo tako onda je Metallica na svom St.Anger albumu pokazala koliko je nemuzikalna,htedoh reci da to da li pesma ima solo ili ne ne govori nista o tome koliko je neko dobar muzicar.

But ,back to the topic, moje licno misljenje je da clanovi linkin-a imaju neki svoj bolesni trip koji meni nikako ne odgovara.
A o njihovim muz . sposobnostima ,pa da kazem ovako ,tvrdim da svako (bukvalno svako) sa ovog foruma moze da napravi totalno muzicki vrednovano istu pesmu kao i oni ,dok neki odavde mogu da im drze casove :D

Odjava

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 23 Sep 2007, 21:19

Meni nije jasan naslov teme. Jel oni to kao dolaze u Srbiju ili?
Inace ne mislim nista o njima...

Bodomovac

Post by Bodomovac » 24 Sep 2007, 00:35

Imam prilično nisko mišljenje o njima, ali ako je njima dobro tako, i meni je.

Post Reply