uneXpect

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
KnightOfDoom
Site Admin

uneXpect

Post by KnightOfDoom » 30 Jul 2008, 23:56

Unexpect je avant-garde metal bend koji je nastao 1996-te godine u Kanadi.
Mislim da njihovu muziku ili ne podnosite ili obozavate do imbecilnosti :) . Muzika je mesavina svega i svacega: black, death (dopisi po zelji) metala , klasike, elektro i noise tripova, dzeza ... svega..samo fali turbo folk :D
Ni vokali nisu izuzetak, mozete cuti sve od nenormalnih growlova, preko divnih zenskih vokala do hora.
Bend je prvi album (Utopia) snimio i izdao sam 1999 godine. Album je postigao lep uspeh s' obzirom da nije bilo nikakve reklame i distrubucije (osim reklame koju su pravili sebi na internetu).

Albumi

Utopia (1999)
wE, Invaders EP (2003)
In a Flesh Aquarium (2006) (preporucio bih da nabavite ovaj album prvo)

Clanovi

Syriak – vokal i gitara
Artagoth – vokal i gitara
ChaotH – bass
Exod – klavijature
Leïlindel – vokal
Landryx – bubnjevi
Blaise Borboën-Léonard – violina

Image

http://www.unexpect.com/
http://www.myspace.com/unexpect

Cortex
The Necromancer

Re: uneXpect

Post by Cortex » 31 Jul 2008, 01:04

Ovaj bend sam otkrio pre nekih godinu dana kroz album In A Flesh Aquarium koji sam skinuo kao avangarde/technical/experimental metal album. To je bilo u vreme kada sam josh uvek pratio alternativnu metal scenu i nekako u vreme kada sam skoro totalno preshao na Jazz/Fusion.

Bend je nenormalan, apsolutno. :D Ciganska muzika, cirkuska muzika, death metal unishtavanja, nema chega nema. Nije to prvi bend takav koji sam chuo, setimo se samo kultnog Sleepytime Gorilla Museum :) i drugih. Veoma zanimljivi ludaci, basista je boles', ali opet, muzika ovog benda smori vrlo brzo zbog otlikih komplikacija i postane samo jedan od onih bendova koji pushtate da komshijama nabacite nervni slom :)

U svakom sluchaju, lepo je Knight Of Doom shto si ih pomenuo, i naravno, i moja preporuka ostalima da bar isprobaju ovaj neobichan bend.

A moja preporuka tebi KOD je da pochujesh, ako dosad nisi, Between The Burried And Me i album "Colors". Komlikacije su na nivou, nema ciganske muzike dodushe :D ali u pitanju je odlichan moderni death metal album sa raznim drugim izletima, mene je album odushevio. Ako ti se dopao Unexpect i ovo ce sigurno, s tim shto naravno ne treba ochekivati isti nivo debilnosti. :D

KnightOfDoom
Site Admin

Re: uneXpect

Post by KnightOfDoom » 31 Jul 2008, 01:08

E super, potrazicu da "kupim" :D

Post Reply