Buckethead

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

friedman

Buckethead

Post by friedman » 30 Aug 2008, 02:40

Ovako, opcinjen njegovom muzikalnoscu, inovativnoscu i kreativnoscu nisam se uspeo suzdrzati a da ne otvorim temu.
Lik je prosto i jednostavno receno genije.
Buckethead je nazalost poznat sirom sveta kao "neki tamo shredder (uf kako mrzim tu rec) sa KFCkofom na glavi".
Cenim da ga tako moze opisati samo neko ko se nije susreo sa njegovim radovima vec je odgledao 10sec klipa na YT-u gde pomenuti cova neverovatno brzo solira. Istina je, covek je brz, ma prebrz, ali nije neizivljeni konj koji jedva ceka da pokaze na TV-u kako se navezbao.
Pravo ime mu je Brian Carroll i prilozena slika je jedina poznata gde je Buckethead bucketless. :D
Kao mali, casove je uzimao od svima nam poznatog Paul Gilbert-a i na svu srecu, nije porastao u puku kopiju svog ucitelja.
U svom bogatom opusu albuma radio je sa sjanim muzicarima poput Les Claypool-a, Bill Laswell-a pa cak i sa glumcem Viggo Mortensenom! :D

Kasno je a ja bi stvarno pisao o njemu ali mi se spava. :)

Za kraj, preporucio bi' albume: Colma, Electric Tears, Giant Robot, Bucketheadland (1 i 2), Peppers Ghost, Population Override. Ni ja jos nisam stigao da preslusam sve sto sam uspeo nabaviti od njega. :D

Evo i pomenute slike:

Image

Eh da, kome trebaju albumi neka mi se javi na PP, da ga uputim tamo gde sam ja kupio CD-ove. :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Re: Buckethead

Post by Cortex » 30 Aug 2008, 10:10

Colma je odlichan album. Sve ostalo mi je tolika gomila izdrkavanja da ja to jednostavno ne mogu da podnesem. Izvini. :)

Mislim, nadje se po koja smislena kompozicija, ali meni nisu interesantne vecina...

Shta reci... ako ti se toliko dopada, cepaj sine moj, uzhivaj, ne slushaj mene starca Fochoa! Image

:mrgreen:

friedman

Post by friedman » 30 Aug 2008, 12:34

Cortex wrote:Colma je odlichan album. Sve ostalo mi je tolika gomila izdrkavanja da ja to jednostavno ne mogu da podnesem. Izvini. :)
Ma sta mi se bre izvinjavas, ne osecam se ja uvredjenim ili tako nesto. :)
Tu sam da pokusam da ti koliko toliko promenim misljenje. :D :lol:
Cortex wrote:Mislim, nadje se po koja smislena kompozicija, ali meni nisu interesantne vecina...
Da li si npr. poslusao Population Override? Klasican bluz opustajuci album... Electric tears? Album vrlo slican Colma-i. Giant Robot? Vise metalski album sa dosta dobrih rifova, solaza itd...
Sve u svemu, ja bi' ti preporucio da poslusas neke njegove albume, ako vec nisi. :) A i moze se desiti da ti on jednostavno ne lezi uhu, e tu ja nista ne mogu. :)

Pozdrav, i evo poslusaj jednu pesmicu za kraj: Binge and grab

m@T@

Post by m@T@ » 30 Aug 2008, 20:58

ja sam cuo albume Electric Tears, Peppers Ghost i odusevljen sam . isto kao i friedman sam ocaran njegovom muzikalnoscu :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Aug 2008, 00:37

ja sam cuo da je za neke tappinge koristio i po 8-10 prstiju(svojih, na rukama)... covek je tehnikalija zesca, ali ovako mi se njegov stil i kompozicije nesvidjaju, mada mu se mora odati rispekt za izdrzljivost, mislim covek je pola zivota proveo sa kofom na glavi, a da nije sundjer bob...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2008, 02:10

mada mu se mora odati rispekt za izdrzljivost, mislim covek je pola zivota proveo sa kofom na glavi, a da nije sundjer bob...
:rlol: :rlol: :rlol:

Kad sam ga prvi put slusao, blagodareci YT, pomislio sam:
"Inteligentni sreder? Cepa k'o lud, ali 'oce i da ostavi umetnicki dojam? 'Ajde i to cudo da cujemo." :mrgreen:

Evo slusam ovaj album koji ste pomenuli (Colma), lepa je to muzika, taman za rekonvalescente.

O albumu i njegovom nazivu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Colma_(album)

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 12:03

neam pojma ja kad slusham Bucketheada stalno imam osecaj da ce konacno nesto da se desi u pesmi ali obicno tako ostane do kraja, neznam meni je nekako nedorechen, a i ne svidjaju mi se aranzhmani, kao da je snimao na 4 kanal, i mngo mu je nekako fuzzy zvuk. A i ne volim te neke psiho fore, kofa na glavi, maska Michaela Myersa. Uvek bi pre slusao recimo Beer for Dolphins.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Aug 2008, 13:58

...ili vlatka stefanovskog...

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 14:02

pa njega ne, a ni Tochka, 8) al ajd da ne skrecem sa teme. Anyway to je samo moje misljenje, mislim ima Buckethead lepih momenata ali opet da bih nesto stalno slusao ipak mora da mi se dopadne.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2008, 14:12

pa njega ne, a ni Tochka, 8) al ajd da ne skrecem sa teme. Anyway to je samo moje misljenje, mislim ima Buckethead lepih momenata ali opet da bih nesto stalno slusao ipak mora da mi se dopadne...
...u celini i celosti, je li? :wink:

@U dweezil, sad si najebo (pa Tocak je genija za gitaru&muziku, to je aksiom valjda!), kad ovi hard-rokeri procitaju sta si napisao, nece da valja, osetices forumski bes... :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 15:43

ma moze da bude genije kolko hoce, he aint my cup of tea!! Uostalom tema je Buckethead, kolko sam provalio onaj beli Les Paul sto svira je bariton gitara.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Aug 2008, 15:48

Sta je to ''bariton gitara''?
Pise da ta gitara ima bariotne neck, a evo sad upravo trazim sta je to...

dweezil

Post by dweezil » 31 Aug 2008, 17:32

pa ima duzhu skalu, najcese su telad bariton, al ima i drugijeh modela, ma duza skala i onako malo drugaciji feel. :twisted: Bajo Sexto i te fore, cooder, mochvare luisijane, woodooo ...

Sephiroth

Post by Sephiroth » 31 Aug 2008, 23:12

http://www.youtube.com/watch?v=xkpZ645z ... re=related

Odgovor na Bucketehead taping :lol: heh.

Buckethead sjajan gitarista,,,mnogo lickova koristi kao Paul Gilbert0 8)

dweezil

Post by dweezil » 01 Sep 2008, 00:03

ovaj lik stvarno odlama, a i zvuk mu je pakao, onako bash massive.

Post Reply