Lik je prosto i jednostavno receno genije.
Buckethead je nazalost poznat sirom sveta kao "neki tamo shredder (uf kako mrzim tu rec) sa KFCkofom na glavi".
Cenim da ga tako moze opisati samo neko ko se nije susreo sa njegovim radovima vec je odgledao 10sec klipa na YT-u gde pomenuti cova neverovatno brzo solira. Istina je, covek je brz, ma prebrz, ali nije neizivljeni konj koji jedva ceka da pokaze na TV-u kako se navezbao.
Pravo ime mu je Brian Carroll i prilozena slika je jedina poznata gde je Buckethead bucketless.

Kao mali, casove je uzimao od svima nam poznatog Paul Gilbert-a i na svu srecu, nije porastao u puku kopiju svog ucitelja.
U svom bogatom opusu albuma radio je sa sjanim muzicarima poput Les Claypool-a, Bill Laswell-a pa cak i sa glumcem Viggo Mortensenom!

Kasno je a ja bi stvarno pisao o njemu ali mi se spava.

Za kraj, preporucio bi' albume: Colma, Electric Tears, Giant Robot, Bucketheadland (1 i 2), Peppers Ghost, Population Override. Ni ja jos nisam stigao da preslusam sve sto sam uspeo nabaviti od njega.

Evo i pomenute slike:

Eh da, kome trebaju albumi neka mi se javi na PP, da ga uputim tamo gde sam ja kupio CD-ove.