Poslednji put sam ga slushao pre nekog, duzheg, vremena pa ne mogu da se setim utisaka bash najbolje, ali ukratko, koliko mi ostahu u glavi, smetalo mi je to shto su pesme nekako aranzhmanski nepovezane, tipa ide neko cepanje totalno i onda odjednom sentish neki na 30 bpm. Ok, to jeste jedan od glavnih elemenata Opeth-ove muzike i po tome su manje-vishe prepoznatljivi u smislu da tako neshto i ochekujemo, ali nije mi se dopalo to na ovom albumu, i to nije uopshte. Takodje, sama svirka, pogotovo akustichni delovi, mi deluje kao totalno izdrkavanje na momente, lishena mi je lepote, ne znam kako da objasnim, dok su na ranijim albumima takvi pasazhi bili izdrkani(i sam Mikael kazhe da on veze nema koje akorde svira, pri chemu je veoma slichan meni

) ali opet smisleni i sa izvesnom dozom stila koji mi je prijao, na novom albumu mi to ne prija i to je to. Sledi, zvuk i stil novog gitariste mi se nimalo ne dopada. Stari je bio car, i pored toga shto se zna ko je gazda benda i kreator zvuka.
Ne znam...novi album je kao nekakav nastavak proshlog zvuchno, mislim...svi elementi su tu i na proshlom albumu, pogotovo oni koje sam gore "napljuvao" ali je proshli po meni daleko zaokruzheniji i bolji, ma zreliji jednostavno.
Novi album mi je nekako povratak na trazhenje svog zvuka, a mislio sam da je Opeth nashao taj zvuk na Ghost albumu i da ce ga se drzhati i u buduce. Opet, onaj ko bude reagovao na ovo sa "pa brate oni ga se i drzhi, Watershed je skroz taj fazon samo su malo josh experimentisali dovoljno da ne bude kopija albuma" ja cu opet reci NE, experimentisali su previshe, i ta finoca, ta savrshenost koja krasi, i prema starim hard-core fanovima i prema novim, najbolji Opeth-ov album(pretposlednji jel?) je izgubljena.
No nebitno, u pitanju je strashan bend za koji mislim da nije rekao svoju poslednju rech, obradovace oni nas ponovo.
P.S. Ubedljivo najbolji growl ikada, najsmisleniji, najrazgovetniji, ima pevach Opeth-a. TO je moje mishljenje.