Technical Punk

Moderator: Trooper

Blingo

Re: Technical Punk

Post by Blingo » 14 Sep 2008, 16:48

dweezil wrote: komercijalnim kvaziinelektualnim muzickim MTV proseravanjem u sta se posle izrodilo.
Živa istina...

Ne osporavam muzički kvalitet,ali mi je sve ovo ko ABBA na speed-u.Derrick,nemoj je uvrediti,ali ja ove nikako ne mgu da shvatim ozbiljno...

Znam da će mi na ovom zameriti i mnogi ljudi koji i ne slušaju ovaj punk podžanr,ali ja ni Bad Religion ne mogu da shvatim preterano ozbiljno i ako su,verovatno,oni najzaslužniji za neku masovnu popularizaciju Kalifornijskog punka.

Ima tu energije,žestine i himničnih refrena,ali mi je,opet,to sve nekako mlitavo...Mada,možda su za ovakav moj stav delom krivi i Američki teenage filmovi? :?

dweezil

Post by dweezil » 14 Sep 2008, 18:46

a meni se generalno svidja taj zvuk, a mogao je da spomene i NOFX. Aj necu se vise mesham u diskusiju pozzzz :D

Blingo

Post by Blingo » 14 Sep 2008, 20:43

Što da se ne mešaš?! :D
Fala bogu pa je,osim mene,Derricka i Laze Rokera, još neko svratio na ovaj deo foruma a pritom ima i šta da kaže! :D

Pozdrav! 8)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 14 Sep 2008, 22:26

A šta znači "ne možeš da shvatiš ozbiljno"? Mislim, momci sviraju jako dobro, tekstovi su odlični (ko je čitao tekstove, zna), aranžmani nisu komercijala poput Blink 182, Plus 44, SUM 41...., ne vrte se na MTV-u, nemaju fancy spotove... Šta ti više treba?

To je ono o čemu pričam - PUNK je evoluirao, a mnogi odbijaju da se pomire sa time. Istina je da se ovaj konkretan podžanr (technical punk) dosta odmakao od izvorne namene i suštine samog PUNK-a, ali je to i dalje PUNK. To bi bilo kao kada bi neko rekao da, recimo, Nickelback nije pravi rock bend zato što ne zvuči ni kao Whitesnake, ni kao Deep Purple, ni kao bilo koji drugi rock bend koji je svoj vrhunac imao tada kada su ga, ovi koji tvrde da je to "jedini pravi rock", slušali.

NOFX je daleko od A Wilhelm Scream-a ili Lagwagon-a u svakom pogledu - i žanrovskom i sviračko-tehničkom...

dweezil

Post by dweezil » 14 Sep 2008, 22:32

Derrick wrote: NOFX je daleko od A Wilhelm Scream-a ili Lagwagon-a u svakom pogledu - i žanrovskom i sviračko-tehničkom...
mislim da preterujes al ok, nebitno.... by the way Nickelback su stvarno uzasni ...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 14 Sep 2008, 23:01

dweezil wrote:
Derrick wrote: NOFX je daleko od A Wilhelm Scream-a ili Lagwagon-a u svakom pogledu - i žanrovskom i sviračko-tehničkom...
mislim da preterujes al ok, nebitno

Zašto preterujem? Pa nisam ja to rekao, već Fat Mike lično u jednom intervjuu s kraja 90-ih (davno sam ga čitao - pre 4-5 godina) koji se ticao bendova koji izdaju albume za Fat Wreckchords - rekao je nešto tipa "...as for Lagwagon, they're music is far more technical than ours...". Takođe, ako si ikada slušao "Trashed" album, ili "Blaze" ili neke pesme sa "Let's Talk About Leftovers", onda bi trebalo da ti bude valjda jasno da su svirački ispred NOFX-a - ritmika, brze gitarske solaže, bubnjevi su daleko komplikovaniji nego NOFX pogotovo na prvim albumima...... Dakle, to nema veze sa time koji ti se bend od ta dva više sviđa, ali kao što si i rekao, da li je uopšte bitno ko je tehnički bolji. :wink: NOFX sigurno nije technical punk u poređenju sa bendovima koje sam navodio u prvom post-u. Mislim uporedi ih sa, recimo, This Is A Standoff i biće ti sve jasno... :)

http://www.myspace.com/thisisastandoff

Meni se muzika Nickelback-a, pogotovo pesme "Flat on The Floor" i "Believe It Or Not", mnogo sviđa. Baš je izrazito žestoka.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 15 Sep 2008, 07:11

ja mislim da su ovde u pitanju babe i zabe, takodje, mislim da je derik u pravu za ono sto prica. treba da odvojite neke stvari. obrazlozicu kasnije, sad idem da spavam:)

Kole man

Post by Kole man » 04 Nov 2008, 22:42

Moram da se zahvalim onom ko je pokrenuo ovu temu,nalozio me je na technical punk thanks :)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 17 Feb 2009, 11:21

Evo da osvežim temu još jednim technical punk bendom. U pitanju je škotski (ako se ne varam, a mrzi me da pogledam :mrgreen: ) bend PMX koji svira neki melodični punk, međutim dosta pesama su baš, BAŠ u technical fazonu. Pesma koju sam upload-ovo'o je izrazito technical i ubeđem sam da se ovakvih ritmičkih "fazona" ne bi postideo ni neki bolji i poznatiji progressive rock bend (tipa Tool ili Dream Theater). :wink:

Evo link ka pesmi Attention To Detail:

http://www.mediafire.com/?ccwdnyzimdz

Što se mene tiče, sjajan technical punk!

:)

zipe

Post by zipe » 18 Feb 2009, 18:05

ovo dobro zvuci

ExR

Post by ExR » 23 Feb 2009, 13:40

Nije losh ovaj band sto je Derrick okacio, ali mislim da su ipak malo preterali i da zbog toga ipak to nije to. Ne mora da bude toliko toga ugurano da bi to zvucalo tehnicki komplikovano. Ne svidjaju mi se ni ove Metal solaze u strofama, super je to ali to nije za strofu.
Kada bi malo uprostili svirku mislim da bi mnogo lepse zvucalo a i dalje bi bilo tehnicki komplikovano.
Jbg, ja tako mislim, ukusi su razliciti.
Takodje i ovaj vokal nekako ne mogu da svarim :D

zipe

Post by zipe » 23 Feb 2009, 13:48

meni se stvar (muzicko/tehnicki) totalno svidja, gotivim tu kompleksnost, ali ono sto mi se ne svidja, pa manje vise vise vokal nego tekst pesme...
jebiga ja u panku volim da cujem neke druge teme , i ne samo teme nego nacin obrade tih tema. ja kuci radim solo neki progresivniji pank, pa kada budem snimio neku stvar i ako budem imao muda okacicu je :)

zipe

Post by zipe » 24 Feb 2009, 12:14

a sta kazete za Propagandhi? oni mogu da spadnu pod ovu kategoriju (poslednja dva albuma)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 24 Feb 2009, 13:36

zipe wrote:a sta kazete za Propagandhi? oni mogu da spadnu pod ovu kategoriju (poslednja dva albuma)
Pa, sada nisu baš tech. punk, ali neke pesme sa, recimo, Potemkin City Limits albuma se mogu podvesti pod ovaj pravac, međutim idalje to nije na nivou jednog A Wilhelm Scream-a ili This Is A Standoff-a (ne u muzičkom, već u striktno tehničkom pogledu).

eraserhead

Post by eraserhead » 25 Feb 2009, 08:50

Nisam baš mnogo ispratio ovu temu, ali pretpostavljam o čemu se radi. Dakle, moj prijatelj Ljuba iz benda Red Union, često citira Joe Strummera. "Čovek ako nešto radi i ako u tome ne postaje bolji, onda je on glup!"

Ja bih se samo nadovezao da džabe trošite vreme. Ni čovečanstva ne bi bilo da nije bilo evolucije. To je noramlno! Ajde onda da razmatramo zašto su slonovi sivi i smeđi, a ne ružičasti. :D

Ende

Post Reply