Pa ovako, Green Day je meni bio (verovatno i jos jeste mada ih ne slusam toliko) omiljen bend. Njihov prvi album bio je "Full" punk/rock, taj album pratio je i drugi a vec u trecem albumu su se "prodali" kako kazu underground pankeri. Mada taj album je takodje fenomenalan. Na dalje su ostajali u tom nekom punk/rock fazonu ali su sve sve vise i vise blizili roku sve do '95 kada nisu izdali album Insomniac koji je bio ponovo neki punk/rock. 3 Akorda cela pesma i rokaj, to mi se svidelo
Nakon toga izdali su Warning album koja je ponovo bila velika prodaja. Onda naravno za poznati album American Idiot koji je po meni najgori album njihov ikada
Emo textovi, tmurni spotovi, jednostavna muzika. Ima naravno i nekih dobrih pesama ali je sve na istu foru. Kao Punk Opera neka je ceo album
Sada prave novi album koji izlazi 15. Maja (Naravno pratim sva dogadjanja ovog benda

) i zvace se "21st Century Breakdown" i izvodi se u 3 Cina (ne znam tacno imena cinova ali ima ih 3 xD) cuo sam jednu pesmu zove se "Know Your Enemy" i na njihovom MySpace-u (
www.myspace.com/greenday) ima samo kratak Preview od 90 sekundi

Sve u svemu pesma mi se mnogo svidja i mislim da ce ovaj album biti najbolji

Ali su presli sada vec na neki rock.
Iskreno, meni ne smeta vazno da je dobra muzika, zar ne?
Pozdrav!