Slucajno tek danas nabasah na ovo (google hvala ti). Da krenem unazad malo, gledajuci repertoar jednog jazz kluba u Beogradu, primetih da ponekada nastpa
Manouche Trio. Pa da li je iko cuo za to, cuo njh ili cuo bilo sta o tome.
Sledece, kada ste krenuli sa preporukama, savetujem da na youtube pogledate mladog: Joscho Stephan (namerno nisam padezirao ime

).
I najzad da dodjemo do Civijashevog pitanja. Ja se trudim da to sviram. Vec godinu dana posedujem Saga Gitane Oval Hole gitaru, gomilu silk & steel zica, wegen trzalica, cak mi je kroz ruke prosla i po koja Aria mm gitara. Trenutno nas dvojica sviramo, probe su uglavnom jednom nedeljno, ali bojim se da zbog mnogobrojinih obaveza smo to smanjili. Relativno uvezban repertoar od 18 pesama, ali definitno to nije jos za pokazivanje ikome osim onima koji nas bezrezervno vole (mama, slusaj kako super sviram

).
Ja sam se posle 20 godina sviranja Blues-a, definito zagrejao za Gitane Jazz, i bojim se da ce me to drzati nadalje.
Ako ikoga zanimaju neki detalji tipa: kako u srbiji naci nesto od opreme, rad sam da prenesem svoje iskustvo. Na zalost, trenutno sam u takvoj tranziciji drzanja ruke i trzalice da proklinjem dan kada sam cuo za Stephanel Grappelija (90-tih je cak i gostovao u Beogradu), pa preko njega za Djanga, a onda slucajno dobio nekoliko pesama Gipsy Boys-a. Tako da trenutno ono sto sviram meni zvuci uzasno, ali polako sam uspeo da podignem ruku

.
Dakle upisi da postoje dva (dobro, jedan mlad i jedan mator) coveka koji se kao trude da to sviraju.
Cisto da vidite koliko ozbiljno zelimo, evo repertoara:
All of Me
Belleville
Blues en Mineur
Bossa Dorado
Django's Tiger
Honeysuckle Rose
Lady Be Good
Les Yeux Noirs
Minor Swing
Monk Theme
Seul Ce Soir