Koliko se svira jazz u Beogradu

Moderators: dejankuki, Trooper

Post Reply
Александар
Posts: 2
Joined: 16 Jan 2010, 20:25

Koliko se svira jazz u Beogradu

Post by Александар » 19 Apr 2013, 23:04

Zdravo svima! Kao shto i naslov kazhe, zanima me koliko se svira jazz u Beogradu, ima li dosta jazz muzichara, rade li se jam-sessioni i sl? Pozdrav iz Makedonije!

User avatar
fattwang
Posts: 1063
Joined: 23 Apr 2011, 08:32

Re: Koliko se svira jazz u Beogradu

Post by fattwang » 20 Apr 2013, 06:16

Александар wrote:Zdravo svima! Kao shto i naslov kazhe, zanima me koliko se svira jazz u Beogradu, ima li dosta jazz muzichara, rade li se jam-sessioni i sl? Pozdrav iz Makedonije!
Dok postoji Big Band Radio Televizije Srbije biće i jazz-a u Beogradu. To je baza iz koje se formiraju mnogi ad-hoc sastavi koji sviraju po Bg klubovima. Naravno postiji i dosta "nezavisnih" džezera. Džez odsek muzičke škole "Stanković" svake godine nam podari nove mlade muzićare.
Svako veće, a naročito vikendom može se otići na neku džez svirku. Vidi na sajtu http://www.jazzin.rs/
Big Band RTS često drži koncerte u sali "Kolarčeve zadužbine". Krajem godine održava se internacionalni "Beogradski jazz festival".

User avatar
Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola
Posts: 331
Joined: 17 Aug 2009, 08:55
Location: Soliter
Contact:

Re: Koliko se svira jazz u Beogradu

Post by Cicmila!! » 26 May 2013, 13:11

kao jedan od "nezavisnih" jazzer-a, mogu ti reci da je trziste dosta malo. zavisi koji instrument sviras, ali verovao ili ne ja sa klarinetom ne uspevam da nadjem trio. jam sessioni se odrzavaju po nekim klubovima jednom nedeljno u principu. masa klubova se isto tako pozatvaralo u zadnjih par godina. vecina jazzera u beogradu su dosta dosta stariji i vec imaju svoje sviracke ekipe u koje je tesko upasti. iskreno smatram da je bolje trziste za jazz u Nisu.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest