Коначно сам узео микрофон о коме сам одавно размишљао, Electro Voice N/D 767.
Имао сам прилике раније да га на кратко користим, али то је микрофон на који се ретко наиђе, и нисам имао прилике да га баш темељно поредим са разним другим микрофонима. Онда се у последње време случајно десило да сам могао да га чујем упоредо са Shure SM 58 и Shure 58 Beta, и ту сам дефинитивно одлучио шта купујем. У суботу сам имао баш доста времена на располагању, и баш сам на миру могао да га поново упоредим са поменута 2 модела. У суштини нисам видео неке страшно упадљиве разлике између Electro Voice N/D 767 и Shure 58 Beta, за неку нијансу је продорнији Electro Voice, али није то ништа што би било апсолутно одлучујуће. У поређењу са Shure SM 58 по мом мишљењу, и узевши у обзир мој глас, ценим да је Electro Voice N/D 767 далеко бољи избор. Једноставно је некако... детаљнији. Ако то има смисла да се каже тако. Сваки шуш у нижем регистру се чује разговетно, и генерално тонови имају лепу дефиницију. Истовремено је и микрофон који не прашта грешке, дакле мора и певање да буде ваљано, јер се СВЕ чује. Доста је строго усмерен, тако да треба да обратим пажњу у ком тренутку спуштам поглед на гитару да не би глас "нестао", али за сада ми то није претерани проблем, и видим да сам у ових пар сати ухватио фазон, тако да чисто сумњам да то може убудуће да ми прави компликације. Моје ћерке су пробале да певају заједно испред микрофона, и због овакве усмерености то не даје сјајне резултате, чује се како треба она која стоји у средини, а ове 2 са стране доста, доста слабије. Свакако га и нисам купио зарад тога

Микрофон користим последњих пар дана, и за сада сам потпуно одушевљен. Пар сати у студију, пар сати код куће... Па да, није то довољно времена да може да се напише нешто што би било веома информативно за некога ко размишља о куповини. Свакако је бољи микрофон од свих које сам до сада користио, а свестан сам да није најбоља куповина на планети. Кад узмем у обзир како ради и колико кошта само могу да будем презадовољан. Будући да певам пратеће вокале чисто сумњам да ће ми икад требати било шта боље од овог микрофона. Свакако могу накнадно, кад будем имао далеко обимније искуство са овим микрофоном, да допишем неке додатне информације.