Uh, pa mislim da ga malkice preteraste oko cena tih kablova...
Ja sam pazario odličan zvučnjački kabl Belden 2x2,5 kvadrata, platio sam oko 10-12 evra 10m, što je uglavnom dovoljno. Onda sam kod onog čika-Tome pazario Neutrik konektore za nekih 6-7 evra par i to su fenomenalni konektori, znači odličan, mogu reći profi zvučnjački kabl je u vrh glave 20 evra u diy varijanti, mada mi nešto u glavi stoji cena od 2000 din, ali nema veze. Puta dva, dakle 40 evra.
Stalke sam kupio metalne, neke koji ovdašnji trgovci donose iz Thomann-a i platio sam ih 50-60 evra par. Pazim ih koliko mogu, čak sam ih i pozajmljivao i iznamljivao i već četiri godine rade bez problema. Bitno samo da su čvrsti i stabilni, da nema plastičnih šrafova i navrtnja, i ako normalno paziš i čuvaš, to je ok. Jesu malo teži, ali su mnogo jeftiniji od aluminijumskih. Realno, ako već nosiš stotinak kila opreme, da l će se osetiti razlika u težini stalaka od neka 3-4 kila?
E dobar XLR kabl od 10m, npr Clotz, košta 20 evra, to jeste. I ne vredi da se pravi, treba ti i lemilica i malo veštine i ne isplati se za jedan kabl. Možda je kraći npr. 6 m, što je dovoljno za one-man-bendove, 15-16 evra.
Dobar stalak za mik je 20 evra. Npr. athletic ili neki proel ili slično, radi i uz dosta maltretiranja.
Ali, opet sve ukupno to je 120-140 evra max. Nije malo, ali podnošljivo. Ako nešto možeš od toga da pozajmiš od kolega, pazariš jedno po jedno, pa sa svakom sl. tezgom se dopunjuješ. Tako sam ja nekako otprilike radio...