Odlicno, skoro za potpis!Ako posmatramo poeziju, tu bi svakako Cane trebao pre da nadje svoje mesto uz Milana
Šta mislite o Van Gogh-u?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Šta mislite o Van Gogh-u?
Citiracu sa izmenama post gosn dulijoa sa neke druge teme:AllHopeIsGone wrote:Na primer, Ceca prodaje vise od Van Gogh-a i u ovom slucaju, trenutno to zaista znaci da je ona kvalitetnija.zato sto jeste kvalitetnija.
od kada 'vise prodaje' znaci 'kvalitetnija'? jel to nesto promenjeno u recniku srpskog jezika? niko me nije obavestio:(
poslednji album im je abominacija, a prodao je najvise albuma, sto dokazuje koliko cifre govore o kvalitetu muzike, a to je: malo.
meni se 4-5 njihovih pesama zaista svidja, i rispektujem ih, al ako oni oce da se komercijalizuju, laktaju itd, ne znam sto to toliko vama smeta. oni su jedini uspesan rok bend u srbiji danas. to govori nesto. kako je rekao neki nacista ili amerikanac: cilj opravdava sredstva.
meni se 4-5 njihovih pesama zaista svidja, i rispektujem ih, al ako oni oce da se komercijalizuju, laktaju itd, ne znam sto to toliko vama smeta. oni su jedini uspesan rok bend u srbiji danas. to govori nesto. kako je rekao neki nacista ili amerikanac: cilj opravdava sredstva.
ko govori uopšte o kvalitetu muzike? poezija i muzika su najblaže rečeno prosek, ali je produkcija i marketing odrađen kvalitetno a to je najbitinije u ovoj priči koja se zove muzički biznis. a u biznisu glavno merilo je profit, koliko si tiraža prodao, koliko zaradio.Stalker wrote:poslednji album im je abominacija, a prodao je najvise albuma, sto dokazuje koliko cifre govore o kvalitetu muzike, a to je: malo.
kao što rekoh, stvar je u tome šta želiš, da zaradiš pare i budeš poznat, ili da si neko mudo neshvaćeni autor i umetnik. ako je ovo prvo, onda se zna šta publika traži i šta je spremna da plati a to je napucano pakovanje, senzacija, jake boje i kostimi, fleševi, spotovi... sve ono što im nedostaje u njihovim svakodnevnim životima. loši, isprazni i frazerski tekstovi? koga zabole, ko se još udubljuje u smisao stihova, bitno je da titra pred očima. možeš da napišeš vrhunski tekst, suvu poeziju, ako nema pakovanja džaba ti je.
Đule i VG, su odavno prestali da budu umetnici/muzičari, sada je to brend, muzička roba koja se nudi ih na medijskom tržištu uz jak marketing. u tom smislu, potpuno je izlišno više Đuleta kritikovati kao pesnika i muzičara. može da se kritikuje kao manje iil više uspešan preduzetnik.
- AllHopeIsGone
Izvadio si iz kontekstacccira wrote:Citiracu sa izmenama post gosn dulijoa sa neke druge teme:AllHopeIsGone wrote:Na primer, Ceca prodaje vise od Van Gogh-a i u ovom slucaju, trenutno to zaista znaci da je ona kvalitetnija.zato sto jeste kvalitetnija.od kada 'vise prodaje' znaci 'kvalitetnija'? jel to nesto promenjeno u recniku srpskog jezika? niko me nije obavestio:(
- AllHopeIsGone
Problem je u tome sto on sam (a i vecina medija) insistira da je Djulac vanserijski poeta i kompozitorkide wrote: potpuno je izlišno više Đuleta kritikovati kao pesnika i muzičara. može da se kritikuje kao manje iil više uspešan preduzetnik.
A nije, i to poprilicno
Oce piski nece piski?AllHopeIsGone wrote:Pa moze relativno da dokaze kvalitet.
Kvalitetnija tebiAllHopeIsGone wrote:Ceca prodaje vise od Van Gogh-a a uz to je kvalitetnija
Mediji su cudo....
Imaju dobar marketing,i josh bolju zvaku...
To danas prodaje, a ne "kvalitet".
Ipak smo mi (banana) zemlja Srbija.....
Imaju dobar marketing,i josh bolju zvaku...
To danas prodaje, a ne "kvalitet".
Ipak smo mi (banana) zemlja Srbija.....
al jeste, sve sto postane uspesno postane brend, tu si u pravu
ako govorimo o industriji zabave, nismo ništa trulija banana nego USA ili UK, čak smo smešni u odnosu koliko oni prodaju "kvalitet" za bubrege.Melnar_89 wrote:Ipak smo mi (banana) zemlja Srbija.....
nemoj mi reći da su Britni, Rihana, bling bling hiphop, ili novi hit-singl U2 vrhunski kvalitet poezije i kompozicije. ajmo biti malo realni, i fer prema majci Srbiji.
da, ali tu ima jedan fazon, a to je da se van gog fura kao neki urbani rok bend koji kao ima nesto da kaze. rihana je u fazonu jea jea pev pev, isto tako i britni i pussycat dolls i to je super i treba da postoji, nece svi da slusaju muziku na isti nacin. a ako je van gog neki kao dublji smisleni bend koji ima neku spiku, kao sto se prezentuje da jeste, onda ga valjda i treba posmatrati tako. ja ne vidim da je ovde neko kritikovao rihanu, ona super radi to sto radi. prvo da ustanovimo de sta kako, pa onda da pricamo.
- AllHopeIsGone
Pojam "relativnost" ne znaci "mozda", mada ga svi tako koriste. Relativnost ukljucuje i poredjenje stvari. Na primer, Van Gogh je relativno sranje, ako se uzme u obzir jos i Ceca..al' je relativno dobar ako se uzme u obzir E-Playcccira wrote:Oce piski nece piski?AllHopeIsGone wrote:Pa moze relativno da dokaze kvalitet.
a, eto, meni su i ceca i e-play kvalitetniji od van goga i to bez nekih emotivnih tripova ili zajebancije. izgleda da su jos neke stvari relativne sunce mu poljubim zarko!
AllHopeIsGone wrote:Problem je u tome sto on sam (a i vecina medija) insistira da je Djulac vanserijski poeta i kompozitor![]()
A nije, i to poprilicno
problem, fazon, za koga? tebe, njega, mene, većinu likova sa ovog foruma koji su svesni da je Đule dečko prosek i kao kompozitor i kao pesnik? ali je svakako natprosečan kao predzetnik što potvrđuje činjenica da je desetine hiljada fanova skinulo album sa MTS-a, plaćalo cenu karte za koncerte, itd. to je u krajnjem skoru najbitnije, a to što mi vidimo njegov realan kvalitet, samo pričamo u vetar.Doolio wrote:da, ali tu ima jedan fazon, a to je da se van gog fura kao neki urbani rok bend koji kao ima nesto da kaze.
publiku ne zanima realnost, već iluzija lepote, pameti, mudrosti itd. ako im se neko predstavlja kao takav, ako ima takav imidž, to je dovoljno da se proda. videli smo to 100 puta, i najgori kriminalac i ubica ako se pojavi na TV uglađen skockan u odelu, publika će reći vidi fin čovek, gospodin (setimo se Arkana sa imidžom biznismen/političar). obrnuto, može neko da govori suvu istinu, mudrost i pravdu, ali ako je odrpan i neugledan, malo ko će mu poverovati (setimo se Ducija Simonovića). dakle, imidž je najvažniji.
kide wrote:i najgori kriminalac i ubica ako se pojavi na TV uglađen skockan u odelu, publika će reći vidi fin čovek, gospodin (setimo se Arkana sa imidžom biznismen/političar). obrnuto, može neko da govori suvu istinu, mudrost i pravdu, ali ako je odrpan i neugledan, malo ko će mu poverovati (setimo se Ducija Simonovića). dakle, imidž je najvažniji.
dobra poenta