Page ILI Blackmore

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Oroku

Post by Oroku » 12 Oct 2007, 12:19

Eleonora wrote:Obojica su vrhunski gitaristi, s tim sto Pejdž svira na Džipsonu, dok Blekmur svira na Fenderu. To je velika razlika. Zna se da je Fender čistija gitara i manje laže, a Džipson ima masniji ton. Bez obzira, i same gitare su im vrhunske (Džipson les pol i Fender stratokaster).

Po nekom mom sudu, mislim da su obojica toliko dobri da ih ne treba upoređivati. Eto toliko za moj prvi postić!
Koliko znam,Page je samo na koncertima svirao na Gipsonu,a u studiju je svirao Telecaster.Ali dobro mozda gresim
Moj glas ide Page-u.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 12 Oct 2007, 14:12

Ne grešiš, baš je tako, studio - Telecaster, koncert - Les Paul.

@Eleonora
Gibson se čita kako se i piše... uopšte ne znam otkud se to kod nas toliko ukorenilo da ga svi čitaju Džipson.

Bluesman

Post by Bluesman » 12 Oct 2007, 16:56

I ja sam tako cuo za tele i les pola...Samo ne vidim sto bi to radio? Stideo se kako izgleda sa teleom?

Eleonora

Post by Eleonora » 12 Oct 2007, 23:59

Kristijan wrote: @Eleonora
Gibson se čita kako se i piše... uopšte ne znam otkud se to kod nas toliko ukorenilo da ga svi čitaju Džipson.
Sad sam videla ovaj post.
U mom kraju se TO zove Džipson, kao što Remo plastiku zovemo remove kože... itd.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Oct 2007, 15:28

Whatever makes you happy :D

Izvinjavam se za OT:
Ja sam "malo" alergičan na to, jer me asocira na likove koji su osmdesetih pokušavali da mi prodaju veslo umesto gitare (tada nisi mogao da odeš u prodavnicu i da kupiš ozbiljan instrument, a ako ne ideš sam napolje, onda u preprodaji kupuješ to od svakojakih likova). Svi do jednog su bili "odlični prijatelji" sa Borom, Bajagom, Štulićem, Dadom... i po njihovoj priči svi oni su bili daleko jači likovi i bolji gitaristi, basisti, whatever... od ovih poznatih imena, ali su ovi imali više sreće... I svi ti preprodavci (magle) su govorili Džipson... Dakle nemoj to lično da shvatiš, ja imam neke loše asocijacije kada to čujem.

Jedan od njih je tvrdio kako prodaje original 335, koji inače treba da ima na glavi mother of pearl inlay nalik kruni. E sad, ovo nije bio inlay, nego je preko cele površine glave zalepljena lažnjak ploča, to samo može dase zove mother of toilet seat, pa je napravljen šablon i sve je prefarbano crnom bojom, samo je neofarban ostao taj oblik nalik kruni. Dakle "original"... I taj car je neprekidno ponavljao Džipson... sasvim dovoljno da dete od 15 godina navuče trajne traume :D

Keef

Post by Keef » 23 Oct 2007, 03:00

Da li je Mel Džipson dobio oskara za "Braveheart"?

:lol:

Keef

Post by Keef » 24 Oct 2007, 01:51

Da ne bude baš potpuni off, a da se nisam izjasnio.

Subjektivno Blackmore, a objektivno naravno....Blackmore

Chips

Post by Chips » 29 Nov 2007, 16:45

Mislim da su njih dvojica bili izuzetni gitaristi i da ih je tesko uporediti,al moj glas ide Page-u ,zbog cega,ne znam al mi se vise dopadao i vise volim da ga slusam!!!

Critical
PedoBear

Post by Critical » 29 Nov 2007, 17:32

Mislim da su njih dvojica bili izuzetni gitaristi...........
Bili,daleko bilo, :lol:

Blackmore-ov rad pratim i mogu samo da kazem da mi se sada cak mozda vise svidja nego dok je trajala Deep /Rainbow era :lol:

Chips

Post by Chips » 29 Nov 2007, 17:35

Mislim u njihovo najbolje vreme!!! :!: :D :D

Jimmy Henderson

Re: Page ILI Blackmore

Post by Jimmy Henderson » 20 Dec 2007, 22:54

Volim i Page - a i Blackomre-a.
Obojica su bili moji heroji mladosti. Kako li je samo bilo tesko doci u ono vreme do njihovih plejki.........
ali Page je moj heroj. zbog Zeppelina. Na njima sam odrastao , na njima sam se tugovao , na njima sam se veselio.
Odlicno poznam Alaister-a Crowley-a i njegove radove. Sva sreca da se nisam petljao sa njegovim vezbama.
Crowley je imao strasno opajk smisao za humor. onaj sa premalo hermetickog i spiritualnog iskustva moze upasti
u probleme radeci njegove prakticne vezbe. a i osoba mora biti psihicki iznimno jaka i stabilna. Ta , Crowley je
smatran za najveceg hermetickpg maga koji je ikad postojao. tako kazu. Jeste li videli na youtube onaj kratki intervju
sa Page-om ? a jeste li mu videli oci ? zakleo bih se da Page strasno puno meditira i prakticira odredjene vezbe.
Naravno , moj izbor je - Jimmy Page ! Ta, imam sve sta se moglo u nasim uvetima nabaviti od Zeppelina i od Page-a.
I vinilni i CD.
pozdrav !

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 20 Dec 2007, 22:56

uh , nije Blackomre , vec Blackmore :oops:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 21 Dec 2007, 00:26

Dzimi Pejdz, naravno!
Blackmore jeste uticajan gitarista i svirao je u velikim bendovima (Rainbow, DP), ali Page je daleko kreativniji, bolji, iskreniji, originalniji, uticajniji i mastovitiji, jednom recju mnoogo zajebaniji gitarista od Blackmora. neuporedivo. Blackmore ima svoj neki fazon, i mnogi ljudi ga bas gotive, i ja sam kao klinac vise voleo Blackmora (i dan danas voolim prve Rainbow albume sa DIOm). Medjutim, tokom poslenjih 10tak godina, Page mi je neuporedivo bolji. danas, Page mi stoji uz rame sa Hendrixom i McLaughlinom, a Blackmore je daleko ispod na listi.

ah, Crowley, de nas nadje, Rocket i ja bi mogli do ragnaroka sa tobom o Zlatnoj Zori, OTOu... iako smatram da je Crowley daleko zanimljiviji kao pesnik i misllac nego kao okultista, jer OTO prezirem zbog toj vojnickog fazona, nema tu slobode ni malo, iako samo njoj prde... mada, najvece face iz savremene underground muzicke scene su zajebani igraci u OTOu, John Zorn i Bill Laswell su 11. stepen OTOa.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Dec 2007, 00:44

Nyarlathotep wrote:...iako smatram da je Crowley daleko zanimljiviji kao pesnik i misllac nego kao okultista...
Word. Nije čudo da okultno pre svega zanima kreativne ljude - Zorn i Laswell na stranu, ali veliki deo umetnika moderne Evrope (od Johana Valentina Andree do Junga, Jejtsa, Džojsa, Jozefa Bojsa) deo svoje inspiracije duguje hermetičkoj tradiciji, mada ne i vezivanju za jedan oblik ili jedan izraz te tradicije. That's a fact.

Po mom ličnom stavu - dokle god se ljudi drže dalje od mučenja mačaka/ spaljivanja devica/ svih ostalih ekstremnih oblika ponašanja/ antisocijalnog delovanja/ jurnjave za ekstremnim oblicima seksa i čitaju (recimo) Štajnera ili Blavacku, na dobrom su putu da shvate da otvaranje duhovnih horizonata neizbežno vodi povećanom interesu za umetničko stvaralaštvo koje oplemenjuje (osvešćuje) društvo.

Živeo Valter Benjamin, ljudi...

Image

Keef

Post by Keef » 21 Dec 2007, 19:45

Nyarlathotep wrote:Dzimi Pejdz, naravno!
Blackmore jeste uticajan gitarista i svirao je u velikim bendovima (Rainbow, DP), ali Page je daleko kreativniji, bolji, iskreniji, originalniji, uticajniji i mastovitiji, jednom recju mnoogo zajebaniji gitarista od Blackmora. neuporedivo.

Reče čovek i ostade živ!

Post Reply