SMRT KOMERCIALIZMU ZIVOT MUZICI

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Sve je tačno izuzev toga da Doorsi imaju samo 2-3 stvari naslonjene na blues. Napravili su ceo album u blues stilu. Malo sam sklerotičan, ali to beše onaj album Hotel..., u svakom slučaju taj je nastao posle Morisonovog sudskog kažnjavanja za nemoral na javnom mestu (skidao se na jednom koncertu). Blues i Rock su američka izmišljotina, a pop engleska (čitaj evropska). Zbog toga je jasno zašto je američki rock žestoko naslonjen na blues i praktično nema benda koji nije snimio i neku čistu blues numeru. Neki među njima su učestvovali na blues samitima kao na primer Hendrix (zajednički nastup sa B.B. Kingom u Generation Clubu, NY, april 1968.g.).Kristijan wrote:Samo mi recite otkud ovo u diskusiji o bluesu i jazzu? Za Doors još i mogu da kažem da imaju 2 ili 3 numere koje su očigledno naslonjene na blues, a ostalo je stvarno osetno drugačija forma. Za EKV baš nikako to ne mogu da kažem. A sa jazzom ni jedni ni drugi nemaju dodirne tačke.
"Morrison Hotel", iz 1970.Sava wrote:...to beše onaj album Hotel...
Naravno, oni su tipičan izdanak tadašnje rock generacije sa svim vrlinama i manama tog doba. Zbog toga su svirali rock i bili velika rock grupa, postali su legende sviđalo se to nekome ili ne. Želeo sam da istaknem kako su praktično sve američke grupe naslonjene na blues što je meni normalno. Uostalom i pera Joe usred blues stvari zasvira "moravac", koliko da istakne svoje ruralno poreklo.Rocket Roll wrote:"Morrison Hotel", iz 1970.Sava wrote:...to beše onaj album Hotel...
Komponovali su par pristojnih (čak vrlo pristojnih) blues stvari - izdvajam "Cars Hiss By My Window" - no naglasak celog benda zaista nije bio na bluesu.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest