Glasanje: Led Zeppelin ili Deep Purple?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply

Sta vise volite? Led Zeppelin ili Deep Purple?

Led Zeppelin
116
53%
Deep Purple
102
47%

Total votes: 218

RitchieB

Re: Glasanje: Led Zeppelin ili Deep Purple?

Post by RitchieB » 24 May 2010, 12:39

Vaske023 wrote: Meni je lomljenje instrumenata daleko od awsome...Poz!!! :ziveli:
A pojacala?

Nemoj da si toliki purist...

Mescalito

Post by Mescalito » 25 May 2010, 11:16

zepelini vode za 2 glasa... nja nja :p
xD

Dimo

Post by Dimo » 25 May 2010, 18:44

Po meni Zeppelin,ali zna se da je Ian bolji vokal... :metal:

Asina

Post by Asina » 26 May 2010, 18:42

Očigledno da rivalitet uzmedju Zeppelina i Purplea i danas postoji :),iako je to u svakom pogledu besmisleno.
Muzika nije sport ,pa da bude egzaktna disciplina.
Ako bi raspravljali o sviračkom umjeću,tu svakako dominira Purple,ali s druge strane Zeppelini su imali ono "nešto", atipično za većinu bendova sedamdesetih.

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 31 May 2010, 18:24

Dimo wrote:Po meni Zeppelin,ali zna se da je Ian bolji vokal... :metal:
mozda sad...
ali ga je nekada plant sio!

kreptoman

Post by kreptoman » 31 May 2010, 22:35

PAGE FTW ::ranting::

Vaske023

Post by Vaske023 » 03 Jun 2010, 23:27

RitchieB wrote:
Vaske023 wrote: Meni je lomljenje instrumenata daleko od awsome...Poz!!! :ziveli:
A pojacala?

Nemoj da si toliki purist...
:grummel_2: .....sad mi je jos draze sto vode Zeppelini :D !!!

Porist

Post by Porist » 20 Jun 2010, 14:49

Ja sam svoj glas dao za Deep Purple

kochax

Post by kochax » 06 Aug 2010, 23:44

stvarno 2 odlicna benda... ali Deep Purple definitivno... 4ever :mrgreen:

Highway One

Post by Highway One » 07 Aug 2010, 12:51

Glupo je sto ljudi cesto posmatraju
Zepp-kreativniji , Purple-tehnicki bolji.
To uglavnom vidim da pricaju i pocetnici gitaristi koje mrzi da sednu i vezbaju pesme od purple jer je tezi.
Ali dovoljno je reci da Blackmore imao toliki utacaj na buduce genderacije da je dobar deo pocelo da upotrebljava klasicne progresije i skalopira vratove.
Purple je bio podjednako kreativan, treajao duze i izbacio vise muzike nego cepelin a da su potpuno zadrazli kvalitet.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 07 Aug 2010, 13:17

Highway One wrote: Ali dovoljno je reci da Blackmore imao toliki utacaj na buduce genderacije da je dobar deo pocelo da upotrebljava klasicne progresije i skalopira vratove.
Hm, dobar deo? Dobar deo cega? Malmsteen-a? Ja ne znam nikoga iz te vecine ko je skalopirao (ceo) vrat, deder prosvetli me, I'm missing something...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 07 Aug 2010, 13:55

A sta, Page nije imao uticaj kao Blackmore? Daj ne zasmejavaj me... Blackmore svoj uticaj mnogo duguje i Lordu, jedan bez drugog bi bili nista...

Osim toga, cepelini su ti koji su tokom cele svoje karijere (iako je bila relativno kratka) zadrzali tu neku kreativnost i kvalitet za razliku od purpla koji je imao tek po neku zanimljivu pesmu u kasnijem radu, dok danas nemaju ni tu neku... Ko zna dokle bi dosli cepelini (ili bolje da kazem koliko bi nisko pali) da su nastavili sa radom, i poceli da menjaju bubnjare, s obzirom na to u kom pravcu ih je vec tada Page vodio ("pastirski rock" na britanski nacin :mrgreen: ). Zeppelini su i ostali upamceni kao jedan od najvecih rock bendova bas zbog toga sto su se rasformirali na vrhuncu. To su trebali svi dinosaursi da urade, jednostavno da prestanu da rade 1980. godine, ili da krenu u neku drugu pricu (da evoluiraju kao npr Ozzy i Judasi). It's better to burn out than fade away. Ovako danas imamo Gilana, Boru Corbu, Tony Iommia i druge koji vode svoje tribute svetskim (u corbinom slucaju Srpskim) turnejama, ne bi li sakupili jos koju kintu za svoj privatni jet.

Da, purpl i sabbath su izdali vise albuma od zeppelina, ali ni jedni ni drugi nisu ni priblizno zadrzali kvalitet koji su imali na pocetku. Skroz su izgubili ono zbog cega su postali poznati, inovativnost (parpl je imao te duele, razmene solaza blekmura i lorda, elemente klasike, sabati su imali heavy, doom filing). Poceli su samo sami sebe da kopiraju.

Btw, i Ceca i Aca Lukas i Brena i mnogo nasih "zvezda", i naravno Dzej, je izdalo vise albuma od cepelina, to sigurno znaci da su i oni kvalitetniji. Oni bar rade konstantno, niko od njihovih fanova se ne zali na njihove nove albume kako su dosadni i slicno... :)

Page i Iommi su imali uticaja na sve tr00 metal bendove koji ne koriste klavijature, a ovi sto ih koriste precesto zvuce gay... :mrgreen: ///sala

Stanko

Post by Stanko » 07 Aug 2010, 14:46

Pa nije ovo sve istina :) ne znam jesi slusao noviji parpl, ja na primer bas volim te albume :) i stvarno ima genijalnih pesama, samo sto vise nije onaj isti parpl. I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija... Sve u svemu, nisu oni uopste izbledeli, samo su matori, spustili su loptu, ali i dalje sviraju valjano ;)

A cepelini su mi oduvek bili antipaticni :mrgreen:

RitchieB

Post by RitchieB » 07 Aug 2010, 14:55

@HighwayOne
Brate, meni uvek bio Page tezi za sviranje od Blackmore-a :lol:

@Mislim_Stvarno
Sve je to subjektivno;
"Purple ima tek po neku zanimljivu pesmu"... u mad?
Page the biggest thief in rock vs the father of neo-classical guitar?

Sta hoces da kazes da su "CODA" i "In through the out door" podjednako dobri kao LZ I/II/III ?
Carouselambra je dobar primer koliko su postali ghey, i koliko je gitara postala minimalna.

Ritchie je imao daleko produktivniju karijeru nakon Purplea -- > Rainbow i zlatne godine sa Dio-m... Rainbow Rising po meni najbolji album ikad sastavljen, true epic metal, za razliku od Pagea koji je posle Zeppelina nestao.

migor8

Post by migor8 » 07 Aug 2010, 14:57

Stanko wrote:I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija...
:1:

Post Reply