a gnr ili nirvana?rockozaurus wrote:Meni, nekako vise leze "babe" nego "zabe"
Glasanje: Led Zeppelin ili Deep Purple?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
- mislim_stvarno

Re: Glasanje: Led Zeppelin ili Deep Purple?
- rockozaurus

Aaaa, u tom slucaju sam s dva prsta za "zabe"!mislim_stvarno wrote:a gnr ili nirvana?rockozaurus wrote:Meni, nekako vise leze "babe" nego "zabe"
Uh jakooo tesko pitanje.
Iskreno to su dva medju najuspesnijim rock bendovima...Ali moram da se opredelim za DP
Ipak njega slusam duze i text i muzika mi je fenomenalna...
Ali LZ je isto super

Iskreno to su dva medju najuspesnijim rock bendovima...Ali moram da se opredelim za DP
Ipak njega slusam duze i text i muzika mi je fenomenalna...
Ali LZ je isto super
Osim samo prostog odgovora, evo i po neka prostoprosirena recenica. Potrudicu se da zaobidjem pricu o svima nam poznatim rifovima i solazama.
Led Zeppelin je vise od bilo kog pojedinca. Njihova muzika nije Pejdz, niti Plant, niti Boham niti Dzons. Boham je bio jedan od najboljih bubnjara tog doba i uveo je dosta novina svojim ritmovima. Plant je jedan od naprepoznatljivijih vokala, i iako ga ne smatram po kvalitetu ni blizu dobrim kao npr Koverdejl, imao je svojih sjajnih trenutaka, a svi studijski snimci su vrhunski, a i sam nacin pevanja tih melodija je prilicno cudan i neobican. Basista/organista Dzons... sjajni instrumentali koje je tu i tamo odradio pored standardno dobrih bass linija, bilo je sve sto je tom bendu bilo potrebno na toj poziciji. Za Pejdza ne vredi trositi reci... moglo bi da preraste u knjigu.
Ono sto je po meni najfascinantnije kod Led Zeppelina, je sto su jedan od zaista retkih rock bendova koji su pravili nelinearnu muziku. Cesto u pesmama ne moze da se cuje "strofa/prelaz/refren/solo/refren" patern. Od albuma do albuma sirili svoje horizonte, svirali drugacije stilove, svaka pesma ima neku svoju jaku pricu i ne moze se pomesati sa drugom, i uprkos svemu tome... na keca moze da se kaze "ovo je rock!", cak i kada zvuk gitare ne vristi. U svakoj pesmi maltene, svoj izrazit doprinos daju svi clanovi benda. Jednostavno, kao zajednica.. bili su iznad svakog pojedinca. Jedna od mnogih pesama... When The Levee breaks..
Ono sto je Zeppelin radio, najblize je Hendrixovom albumu Band of Gypsys. To je nesto sto se ne stvara svaki dan.
Sto se tice Purple-a, njihova muzika mi je nekako "jeftinija" od led zeppelina. Da me ne shvatite pogresno, volim i Purple, ali dubina vecine kompozicija po meni ne moze da se stavlja u isti kos sa cepelinom.
Dakle, Led Zeppelin!

Led Zeppelin je vise od bilo kog pojedinca. Njihova muzika nije Pejdz, niti Plant, niti Boham niti Dzons. Boham je bio jedan od najboljih bubnjara tog doba i uveo je dosta novina svojim ritmovima. Plant je jedan od naprepoznatljivijih vokala, i iako ga ne smatram po kvalitetu ni blizu dobrim kao npr Koverdejl, imao je svojih sjajnih trenutaka, a svi studijski snimci su vrhunski, a i sam nacin pevanja tih melodija je prilicno cudan i neobican. Basista/organista Dzons... sjajni instrumentali koje je tu i tamo odradio pored standardno dobrih bass linija, bilo je sve sto je tom bendu bilo potrebno na toj poziciji. Za Pejdza ne vredi trositi reci... moglo bi da preraste u knjigu.
Ono sto je po meni najfascinantnije kod Led Zeppelina, je sto su jedan od zaista retkih rock bendova koji su pravili nelinearnu muziku. Cesto u pesmama ne moze da se cuje "strofa/prelaz/refren/solo/refren" patern. Od albuma do albuma sirili svoje horizonte, svirali drugacije stilove, svaka pesma ima neku svoju jaku pricu i ne moze se pomesati sa drugom, i uprkos svemu tome... na keca moze da se kaze "ovo je rock!", cak i kada zvuk gitare ne vristi. U svakoj pesmi maltene, svoj izrazit doprinos daju svi clanovi benda. Jednostavno, kao zajednica.. bili su iznad svakog pojedinca. Jedna od mnogih pesama... When The Levee breaks..
Ono sto je Zeppelin radio, najblize je Hendrixovom albumu Band of Gypsys. To je nesto sto se ne stvara svaki dan.
Sto se tice Purple-a, njihova muzika mi je nekako "jeftinija" od led zeppelina. Da me ne shvatite pogresno, volim i Purple, ali dubina vecine kompozicija po meni ne moze da se stavlja u isti kos sa cepelinom.
Dakle, Led Zeppelin!
ja kad porastem ocu da budem djimi pejdj  

E ko nece:)kreptoman wrote:ja kad porastem ocu da budem djimi pejdj
Ja ocu da budem zenska verzija J.P:)
Ne moze i jedno i drugo :pkreptoman wrote:ja kad porastem ocu da budem djimi pejdj
ja mislim da treba spojiti ovu temu sa onom za gnr i nirvanu, to bi bio vrcavi kosmicki spoj i prakticno otelotvorenje Svebica u malom!

No.Doolio wrote:ja mislim da treba spojiti ovu temu sa onom za gnr i nirvanu, to bi bio vrcavi kosmicki spoj i prakticno otelotvorenje Svebica u malom!
Led Zeppelin, ne slusam ni jedne ni druge, ali po onome sto znam... Led Zeppelin je sigurno ostavio veci utisak na mene.

izvinte mr. omnipotentni!RitchieB wrote:No.Doolio wrote:ja mislim da treba spojiti ovu temu sa onom za gnr i nirvanu, to bi bio vrcavi kosmicki spoj i prakticno otelotvorenje Svebica u malom!
- mislim_stvarno

'ajd' sade ti malo objasni der nam kako to mozes da donosis zakljucke i iznosis ovakve tvrdnje na slepo? Nije ti ovo neko pishanje sa ortacima iz kraja, ovo ti je ozbilja rasprava u jednoj priznatoj instituciji ...doyle777 wrote:Led Zeppelin, ne slusam ni jedne ni druge, ali po onome sto znam... Led Zeppelin je sigurno ostavio veci utisak na mene.
boze dragi, sta se cini
Cepelini su daleko jebozovniji

Sta je tebi u poslednje vreme?mislim_stvarno wrote:'ajd' sade ti malo objasni der nam kako to mozes da donosis zakljucke i iznosis ovakve tvrdnje na slepo? Nije ti ovo neko pishanje sa ortacima iz kraja, ovo ti je ozbilja rasprava u jednoj priznatoj instituciji ...doyle777 wrote:Led Zeppelin, ne slusam ni jedne ni druge, ali po onome sto znam... Led Zeppelin je sigurno ostavio veci utisak na mene.
boze dragi, sta se cini![]()
![]()
Da li ti nesto znaci recenica
Nema svako isti ukus. I ja nisam rekao da su bolji, rekao sam da su po mom misljenju bolji.doyle777 wrote:Led Zeppelin je sigurno ostavio veci utisak na mene.
ZigiZelig wrote:Cepelini su daleko jebozovniji