Jim Morrison

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
nikola

Jim Morrison

Post by nikola » 30 May 2006, 03:01

Pisite sta svako zna o Jim Morrisonu. Ne lupajte gluposti nego pisite samo ono sto je istina i bilo bi pozeljno ako nesto pisete da date i link ako ste to procitali negde na internetu! Cekacu da se pojavi neko ko ce zapoceti pricu pa cu se oglasiti i ja. :arrow:

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 31 Jul 2006, 09:19

Uopšte ne želim da provociram niti da navučem gnev na sebe ali ne mogu a da ne kažem da sve što znam o njemu jeste da je bio narkoman, alkoholičar i što je najvažnije nikako nije umeo da peva!!! To bi čak i svaki najvatreniji fan ako je iole iskren trebao da prizna.

Poštujem ga ali mi je stvarno mučno slušati ga dok se trudi očajnički i muči se dok peva.

Bez ljutnje. :wink:

R'n'R lady

Post by R'n'R lady » 23 Aug 2006, 22:28

Covek je bio genije!Ne samo kao muzicar vec i kao knjizevnik.Tekstovi su mu vrh,u rangu sa Bodlerom i Bajronom.

Danckan

Post by Danckan » 08 Jan 2007, 17:38

ne slazem se sa drugim postom.

morriSSon je odlican vokalista. pored roberta planta i ne mogu sada da se setim koga jos, tvrdim, VRH.

to sto je alkos i narkitj... pa... svakome udari slava u glavu...

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 19 Feb 2007, 22:58

Ja nisam veliki fan Doorsa, ali volim da cujem neke njihove pesme. U svakom slucaju bio je ODLICAN pevac i jos bolji tekstopisac (tekstovi su mu zaista exp.). Ali moram se sloziti sa Foxom da je bio narkoman i budala.

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 21 Feb 2007, 10:24

Mene on nervira sto je bio preveliki egoista i sto je stvorio ikonu od sebe, moram reci, prilicno nezasluzeno. Mislim, jeste on solidan vokal, ali nikako nije ono za sta ga smatraju.

Tenebra

Post by Tenebra » 22 Feb 2007, 09:13

Po meni on i nije bio toliko kvalitetan koliko se dobro uklapao u samu sliku Doors-a..

Mozda bi vise bilo fer pisati o Doors-ima, kao o bendu koji su ostavili jedan od pecata na 20 vek?
Mislim da Morison ne bi toliko dosao do izrazaja da nije imao dobar background! I mislim da cela ekipa zasluzuje dovoljno paznje i divljenja kao sam Morison..
..to sto je on bio pevac, ne znaci da je bio zasluzan za njihovu slavu..bar ja tako mislim :)

cak..sta vise, nervira me to izdvajanje clanova iz benda..ako su bili bend, onda neka i ostanu bend..
ovako pravite soliste od njih, i izdizete ih, a to ne zasluzuju ostali clanovi benda, koji su se mozda i vise dali u kreiranje i odrzavanje same ideje :)

na kraju..moje misljenje.. x) mislim da bi trebalo da se pise o Doors-ima :mrgreen:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 22 Feb 2007, 16:52

E, Tenebra svaka ti cast !!! Potpuno se slazem!!!
Bilo bi bolje da pisemo o Doorsima nego o Morisonu, jer je on samo clan benda i nista vise. Zapravo nervira me to sto se cesto desava da pevaci budu u prvom planu (mada pretpostavljam da oni imaju najveci izazov i da mnogo uticu na kvalitet benda).
Medjutim problem je sto nismo ispostovali nikolu, jer je covek jasno rekao da pisemo sta znamo o Morisonu i da ne lupamo gluposti, a mi smo uveliko krenuli sa raspravom.

Bluesman

Post by Bluesman » 25 Feb 2007, 11:40

Ja doorse prosto obozavam!
Doorsi nisu Morrison! Mislim da se on kasnije uobrazio zbog toga sto su stekli toliku slavu zahvaljujuci njemu. Dobar je pevac, ali nista posebno. Njegov najveci kvalitet su tekstovi i energija koju se pesme imale.
Narkoman je bio, i to tezak, al' opet da nije bio mozda ne bi Doorsi nastali.
Svako ima neko svoje misljenje o njemu, po meni je bio genijalan pisac u funkciji pevaca!

Rockerka u dusi

Post by Rockerka u dusi » 17 Apr 2007, 19:06

Iako su imali samo par albuma, uspeli su da se proslave.Textovi Morrisona su bili dvosmisleni i cesto je pisao o ratu, a iz pesama se moze izdvojiti dosta poruka.Bio je narkoman, ali to je rezultat slave koja ga je povukla, kao i njega samog.Mozda nije TOLIKO zasluzan koliko cela grupa Doorsa, ali sama cinjenica da se nakon njegove tragicne smrti bend ugasio govori dosta :) .

Boogie Woogie

Re: Jim Morrison

Post by Boogie Woogie » 09 Jan 2008, 11:15

tatin sin kome je droga pojela mozak i koga su muzičke kuće iskoristile da ga kao takvog sluđenog i polu-mrtvog postave na scenu kao cirkus.
Bio je jadan momak, shisofrena i slabušna ličnost koja bi, da je vredela - opstala.
Te nebuloze su mogle da prođu kao "tekstovi" u vreme kada je sve što je držalo mikrofon bilo drogirano.
Muzika? Smor i derpesija..

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Jan 2008, 15:38

Boogie Woogie wrote:tatin sin kome je droga pojela mozak i koga su muzičke kuće iskoristile da ga kao takvog sluđenog i polu-mrtvog postave na scenu kao cirkus.
Bio je jadan momak, shisofrena i slabušna ličnost koja bi, da je vredela - opstala.
Te nebuloze su mogle da prođu kao "tekstovi" u vreme kada je sve što je držalo mikrofon bilo drogirano.
Muzika? Smor i derpesija..

Bio je sve osim slaba licnost i opstala je i tek kako. Pricamo o njemu to je dovoljno...
A o tekstovima i muzici doorsa necu ni da pocinjem.
Na neki nacim jeste depresivna muzika ali ako neko poslusa The End i ostane ravnodusan... :hmm:

Ali pitanje ukusa naravno

kljaja

Post by kljaja » 09 Jan 2008, 16:47

uopste se ne slazem sa Boogie Woogie-em covek je bio car i uspjeo je da se proslavi jer njegove pesme jos zive iako je umro prije 37 godina i dan danas se slusaju njegove pesme i svima je poznato nejgovo ime .

Bluesman

Post by Bluesman » 26 Jan 2008, 14:02

Ajde objasni ovo tatin sin? Nikako to nije bio, sa svojom porodicom se svadjao, cak nije sa njima ni pricao.
Ostalo je stvar ukusa.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 27 Jan 2008, 10:03

Stvar koju ja najvise cenim kod njega,je sto je sve vise isao ka bluesu...jedino je bio budala i narkoman,ali meni se licno svidjalo kako peva,prija mi njegov glas...i dopalo mi se to kako je s vremenom sve vise isao ka bluesu...to govori da nije bio budala sa te muzicke strane,vec je bio budala prema sebi samom...

Post Reply