Šta mislite o Van Gogh-u?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Locked
Skituljko

Re: Sta mislite o Van Gogh-u?

Post by Skituljko » 25 Apr 2008, 21:42

Njah, previše iskomercijalizovano, pogotovu ovim poslednjim stvarima...
Od pesme Neko Te Ima Noćas mi pripada muka...
A, imali su i dobrih pesama... nekad...
I ne mogu da se porede sa kultnim EKV-om, ma koliko se trudili... :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 28 Apr 2008, 03:19

Van Gogh je vokalno-instrumentalni sastav koji je jos po raspadu originalnog sastava odlucio da bude mainstream po svaku cenu;
Muzika im je neinventivna i dosadna, bleda i neupecatljiva; s druge strane oni su veoma lukav sastav; samo preslusajte americki pop radio (recimo Virgin radio)+ grand produkciju sa tv Pink i cucete novi VG album; Plus imate na celu benda jednu izuzetno uvrnutu osobu ciji je ego velik skoro kao Larsov (onaj teniser iz Metallice ) Gosn. Djule je resio po svaku cenu postane Bono Vox umesto Bono Voxa; Ovaj comment mozda zvuci malo zlo, ne zelim da izazivam ljubitelje ovog sastava, ali mislim da ovaj bend moze biti polazna tacka za izuzetno mlade osobe ( od 6-12 god. ), ostali bi trebalo da se zapitaju koliko stvarno slusaju muziku i zasto to uopste rade...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 28 Apr 2008, 07:59

(onaj teniser iz Metallice )
Hahahahhahha,do jaja,hahahaahaha

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 29 Apr 2008, 01:34

Critical wrote:
(onaj teniser iz Metallice )
Hahahahhahha,do jaja,hahahaahaha
Hvala, Hvala...trudim se da budem stand-up comedian, ali da ne stojim, lakse je za keyboardom :)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 29 Apr 2008, 12:01

Nemam nista protiv Van Gogha, osim sto su u zadnje vreme prevelika komercijala...

kalipso

Post by kalipso » 07 May 2008, 08:21

Dosadni su više i bez ideja

:D

milosch

Post by milosch » 30 Jun 2008, 04:36

Ma sve ovo novokomponovano sto se gura na TV-u je u 99% slucajeva s*anje i bez ideje, pogledate *Grand* i sve vam je jasno :cry: :(
A i City Recorderi nisu nista bolji :lol:
Nemam nista protiv njih, ali cinjenica je da Van Gogh svakog dana sve vise lici i na jedne i na druge :grummel_2:

jolana

Post by jolana » 30 Jun 2008, 11:15

najbolji bend u proteklih 15 god?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

-------------------------
darkwood dub
kanda kodza i nebojsa
presing
playboy
eyesburn
veliki prezir
neocekivana sila
atheist rap
obojeni program
disciplina kitchme

i mnogi,mnogi drugi van gogh....bah

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jun 2008, 11:43

brate jolana ti si preterala... to su po tebi najveci bendovi, ja bi od njih stavio jedino disciplinu a mislim da ovi drugi nemogu da se vode tako, jer nemaju velik uticaj... jednostavno neki od najvecih bendova su oni za koje su svi culi, imas turbofolkere koji su culi 200 pesama od corbe... a neznam nijednog koji slusa KKN(a da se nepuca u venu)... znaci van gogh bi po nekim kriterijumima bio tu negde... ali sto se tice rok muzike to su definitivno partibrejkersi... ***** li ga svi ih znaju, uvek su svoji i odlicna muzika... corba zalutao u politiku, mada je u narodu cenjen, azra je mozda i najveci balkanski bend...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Jun 2008, 11:53

Duane wrote: a neznam nijednog koji slusa KKN(a da se nepuca u venu)...
Ja slusam KKN i ne pucam se u venu.
KKN je odlican bend a o darkwoodima da ne pricam...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jun 2008, 11:54

pa jeste odlican... ali koliko ljudi slusa to? ja znam mozda 10ak da bas slusa ne da su naculi... i nisam rekao za ljude koji se pucaju nego turbofolkere koji se pucaju... xD

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Jun 2008, 11:56

Duane wrote:pa jeste odlican... ali koliko ljudi slusa to? ja znam mozda 10ak da bas slusa ne da su naculi... i nisam rekao za ljude koji se pucaju nego turbofolkere koji se pucaju... xD

I ja ih znam 10ak... To je vec 20. :D

jolana

Post by jolana » 30 Jun 2008, 11:58

pa duane matori sve je to relativno i usko povezano sa muzickim ukusom razlicitih ljudi

nekom je van gogh ceo uticaj i u njega se kune , a meni ne

znam brdo ljudi koji slusaju kkin , a ne fiksaju se! a opet , znam ljudi koji slusaju samo smooth jazz , a imaju instaliranu iglu u ruci, kapiras...

bar se oko DISCIPLINE SLAZEMO heheh

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jun 2008, 12:03

ma ljudi sta vam je za to fixanje... to je bio cim... samo kazem da nemoze saka ljudi koja ceni taj bend da ga proglasi najboljim(20 u ovom slucaju).. znaci ipak treba da to budu sire mase koje cak neslusaju tu vrstu muzike... meni van gogh uopste nije nesto, ali dobio je taj mtv award i jebiga sad je priznat(mada je ta nagrada bullshit kao i oskar i slicno) i mnogo mnogo ljudi ih slusa... nas kad kkn napuni arenu kao van gog e to ce vec moci da se poredi... do tad imaju nas... a i mi se osecamo "special" XD

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 30 Jun 2008, 17:38

Duane wrote:ma ljudi sta vam je za to fixanje... to je bio cim... samo kazem da nemoze saka ljudi koja ceni taj bend da ga proglasi najboljim(20 u ovom slucaju).. znaci ipak treba da to budu sire mase koje cak neslusaju tu vrstu muzike... meni van gogh uopste nije nesto, ali dobio je taj mtv award i jebiga sad je priznat(mada je ta nagrada bullshit kao i oskar i slicno) i mnogo mnogo ljudi ih slusa... nas kad kkn napuni arenu kao van gog e to ce vec moci da se poredi... do tad imaju nas... a i mi se osecamo "special" XD
Ako je merilo kvaliteta nastupi u areni, onda stvarno...Po meni su bitniji sastavi koji i nisu stekli neku ekstremnu popularnost ali su nesto iskreno iznedrili bez pretenzija da im muzika bude sredstvo do nekog materijalnog ili drugog cilja, to bi trebala da bude sustina muzike kao umetnost izrazavanja :) Zao mi je ali ..bes tehniku i tehnologiju, ..bes popularnost ako nema covek sta da kaze ili trubi i prepevava tudja iskustva; Davno su prosla vremena kada se o muzici pricalo kao o muzici, sada je komercijalna muzika kontrolisana od strane korporacija koje svoje favorite u koje su investirali novac napucavaju po top listama i televizijama, ne postoji vise mogucnost izbora, maltene je sve nametnuto, oblikovano i modifikovano da se narod ne buni, da ne kaze sta misli i izrazi sta oseca, krajnje je smesno da ja gledam neki sastav kako se shepuri po nekim televizijama kako mu je super i strava, a kao ono r'n'r bunt protiv establismenta :( Najgore od svega je sto su se grupice zanrovski orijentisanih sastava i grupice slusalaca te muzike povezala u neki void u kome ti isti ljudi organizuju festivale i nastupe za bendova koje vole i svi su tako divno izolovani i nema vise progresa u muzici, nego samo uslova i ocekivanja koje sastavi treba da ispune da bi bili voljeni i postovani od strane ljudi koji im placaju karte...
Izvinjavam se za off, ali ozbiljno se bavim muzikom i u potpunosti znam kako se postaje priznat i kako se top-liste sastavljaju i kako se benovi i izvodjaci popularisu, pa ko god nece da ljubi gu..ce ili da se prilagodi ukusu naroda i narodnosti, tavorice u pozadini i nece nikad biti "najbolji" bend, kao recimo Van Gogh..
Uf! :mrgreen: Nisam zao, ali nekad malo poludim...Izvinjavam se ako se neko oseca prozvanim, nije mi bila namera...

Locked