Novi album AC/DC-ja?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

johnny_b_good

Novi album AC/DC-ja?

Post by johnny_b_good » 05 Aug 2008, 21:31

Zvace se Black Ice i treba da izadje u oktobru.Zna li neko nesto vishe?

luka000

Re: Novi album AC/DC-ja?

Post by luka000 » 06 Aug 2008, 12:50

Imas ovde nesto o tome.
http://en.wikipedia.org/wiki/AC/DC#New_album:_2008

Taman malo svezeg classic hard rock-a. :lol:

M-Jay

Post by M-Jay » 07 Aug 2008, 11:33

uuuuuu......

JEDVA ČEKAM!!!!!!!!

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 09 Aug 2008, 09:08

Ja mislio da su oni svi pomrli

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Aug 2008, 10:03

luka000 wrote:Imas ovde nesto o tome.
http://en.wikipedia.org/wiki/AC/DC#New_album:_2008
Prema tom linku, nove pesme (koje će biti na novom albumu) su:

luka000

Post by luka000 » 09 Aug 2008, 12:52

E lepo :D , samo da album izadje u prodaju.

LazaRocker

Post by LazaRocker » 12 Aug 2008, 22:54

Super je sto izlazi, ja sam cuo najavu da ce izadji jos pre 1,5 godina (uh, davno bese :D ), al' evo tek sad... E bas imam da kupim original CD od 1500 dindzosa...

Ivinci

Post by Ivinci » 04 Sep 2008, 12:30

e konacno da izadje, uzimam ga u prvoj prodavnici kad se pojavi

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Sep 2008, 14:39

1500 dinara na to???? a zasto ne for free sa obliznjeg torrenta??? it's not like we're gonna destroy world economy... xD

cuo sam da ce i biti turneja, sto je i logicno i da bi trebalo da prodje i kroz nasu zemlju... Bog dao xD

LazaRocker

Post by LazaRocker » 04 Sep 2008, 15:36

Pa hocu jednom u zivotu da se uzdignem iznad Isohunta i da pazarim disk oridjinale. Isto planiram i da uradim ako ovaj novi album Zeppsa bude izlazio.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Sep 2008, 17:00

sa 13 godina i nije neki tajming da se uzdizes... pogotovo na taj, nacin jer je razlika u kvalitetu minimalna, pogotovo na obicnim zvucnicima... e sad ti ako zelis ugodjaj onda tu ide persijski tepih ballantines cohibe saraund koji rastura i onda se oseti razlika u kvalitetu... a do tad, bog ti dao... ovako kao svi mi, zabudzis se na komp i slusas... a sa 35+ se izdizi xD

Highway One

Post by Highway One » 06 Sep 2008, 09:41

Duane wrote:sa 13 godina i nije neki tajming da se uzdizes... pogotovo na taj, nacin jer je razlika u kvalitetu minimalna, pogotovo na obicnim zvucnicima... e sad ti ako zelis ugodjaj onda tu ide persijski tepih ballantines cohibe saraund koji rastura i onda se oseti razlika u kvalitetu... a do tad, bog ti dao... ovako kao svi mi, zabudzis se na komp i slusas... a sa 35+ se izdizi xD
Istina
Mada ja i nemam 1500 dindzi da potroshim na CD :lol: :mrgreen:

jcm 800

Post by jcm 800 » 15 Oct 2008, 09:37

Highway One wrote:
Duane wrote:sa 13 godina i nije neki tajming da se uzdizes... pogotovo na taj, nacin jer je razlika u kvalitetu minimalna, pogotovo na obicnim zvucnicima... e sad ti ako zelis ugodjaj onda tu ide persijski tepih ballantines cohibe saraund koji rastura i onda se oseti razlika u kvalitetu... a do tad, bog ti dao... ovako kao svi mi, zabudzis se na komp i slusas... a sa 35+ se izdizi xD
Istina
Ja imam ali mi ne pada na pamet, iz principa :lol:
...Zivio internet! :D

Prica se da ce da dodju na Jaz kod Budve sledece godine....Hmmmm...Daj Boze!

LazaRocker

Post by LazaRocker » 19 Oct 2008, 14:49

jcm 800 wrote:
Highway One wrote:
Istina
Ja imam ali mi ne pada na pamet, iz principa :lol:
...Zivio internet! :D

Prica se da ce da dodju na Jaz kod Budve sledece godine....Hmmmm...Daj Boze!
Pa pricalo se i dace i oni u Indjiju da dolaze, pa nista od toga... Naravno, daj boze da dodju.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 22 Oct 2008, 20:18

Uh ja sam ga skinuo, jos pre dve nedelje sa neta. (legalnim putem :mrgreen: )

Nakon preslusavaja zatekao sam sebe zbunjenog, ne razocaranog, nikako, ali valjda sam posle osam godina od poslednjeg albuma ocekivao vise.
Album je prilicno "mesan" da se tako izrazim, buduci da ima petnaest pesama, a ponajvise zbog toga sto su neke pesme dosta drugacije od uobicajenih AC/DC-jevskih pesama - tu je Stormy May Day na kome Angus po prvi put koristi slajd i moram da priznam da mi se svidja pesma, iako me dosta podseca na Led Zeppelin. Onda imamo i Anything Goes, koja je vise u nekom pop maniru i nije mi se svidela uopste. Necu sada da prelazim pesmu po pesmu, samo cu da napomenem da mi se svidja Black Ice, ali sam ipak ocekivao daleko vise od pesme po kojoj album naslov, tim pre sto je ostavljena za sam kraj.
War Machine, Big Jack i Skies on Fire su klasicne AC/DC-jevske pesme, ali jedina pesma koja ima nekakve sanse da stekne popularnost poput Highway to Hell ili Back in Black, jeste Rock 'n' Roll Train, koja je i izasla kao prvi singl.

Inace, nema bas nekog zestokog soliranja, smeta mi to sto se nijedan solo ne istice posebno, dosta lice jedni na druge, pa nisu preterano pamtljivi i upecatljivi. Takodje se kroz dosta pesama provlace kratke bluesy deonice, tako da, ako bih morao da definisem ceo album jednom recju, rekao bih - bluesy :)

Ono sto me je definitivno najprijatnije iznenadilo su Brian-ove vokalne sposobnosti na ovom albumu. Stvarno sjajno otpevano, od veoma visokih do onih njegovih niskih tonova, kao na pocetku pesme Stiff Upper Lip.

Cinjenica je da mi je trebalo malo vise vremena da se naviknem na novi zvuk AC/DC-ja u pojedinim pesmama, kao sto mislim da ce trebati svim zagrizenim AC/DC-jevcima, ali album svakako treba preslusati, prilicno je dobar, mada ono sto nikako ne mogu da shvatim je - zasto su sada resili da unesu te novine u svoj zvuk, nakon toliko albuma iza sebe?

Edit: Sto se tice ovih videa gore, definitivno se nijedna od tih pesama ne nalazi na albumu, negde sam procitao da su izbacili lazne AC/DC-jevske pesme, dakle u pitanju je prevara...

Inace ovo su naslovi pesama:

1. Rock ’n Roll Train
2. Skies On Fire
3. Big Jack
4. Anything Goes
5. War Machine
6. Smash N Grab
7. Spoilin’ For A Fight
8. Wheels
9. Decibel
10. Stormy May Day
11. She Likes Rock N Roll