Jim Morrison

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
oldfishermanblues
Mojo Priest

Re: Jim Morrison

Post by oldfishermanblues » 27 Jan 2008, 19:10

Ne znam da li znate za album (bootleg) Live in New York iz 1968 godine?
Zajednicki nastup Hendrixa, Wintera i Morrisona...Svi su razvaljeni od alkohola i droge...

01-Red House.mp3
02-Wake Up This Morning And You Find Yourself Dead.mp3
03-Bleeding Heart.mp3
04-Morrison's Lament.mp3
05-Tomorrow Never Knows.mp3
06-Uranus Rock.mp3
07-Outside Woman Blues.mp3
08-Sunshine Of Your Love.mp3

Sve u svemu zvuci katastrofalno...Morrison uglavnom spava (?), a onda malko vristi.
Vredi cuti i imati, onako kolekcionarski...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 27 Jan 2008, 19:31

pa zašto onda vredi imati kad je već katastrofalno..?

LazaRocker

Re:

Post by LazaRocker » 30 Jun 2008, 16:02

Danckan wrote: morriSSon je odlican vokalista. pored roberta planta i ne mogu sada da se setim koga jos, tvrdim, VRH.
U, pa mislim da nije uredu porediti Morissona i Planta u tom smislu. Prvo Plant je stvarno bolji vokalista (necu da stavim po meni jer to nije stvar ukusa, vec cinjenica. Tenebra, jel' sam upravu :lol: ?), drugo Plant je bio tenor a Morisson nesto izmedju baritona i basa. Trece, pogledaj vrste muzike: svaki glas odgovara odredjenom zanru, a posto je ogromna glasovna razlika znaci i da su zanrovi potpuno razliciti. Znaci sve u svemu su vrlo nezahvalni za poredjenje.
P.S. Znam koliko je proslo od ovog posta...

jolana

Post by jolana » 30 Jun 2008, 16:09

pre neki dan sam gledao rane snimke iggy popa sa stoogesima. vokal po uzoru na morisona,ali samo oni agresivni delovi!

ruzno je to sto je tolko guto te eside ,ali je bio OPASNA faca u muzici

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jun 2008, 17:23

ajo imam te snimke sa hendrixom... ajme majko morison samo psuje znaci 90% su psovke, jimi svira bole ga sto madjarska nema more, ali morison je bas odvaljan ono jedva govori... vredi poslusati, ja se smejao koliko lik psuje.. .xD

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 30 Jun 2008, 19:52

Dajte okacite to negde(pa link na pp :) ).

Volim doorse (imam i ploce haha), nije dzabe Morison "American Poet".Covek je zavrsio knjizevnost (na kom beshe fakultetu ???)...
To sto je bio narkoman mislim da ne treba da se spominje vise-cinjenica da je bio, da sam bio na njegovom mestu u to vreme i ja bi postao narkoman...

Verovatno ste gledali, ali da kaazem (mozda ima neko ko ne zna), pogledajte The Doors (valjda Val Kilmer igra glavnu ulogu).Sve ce vam se samo kasti...:)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Jun 2008, 20:54

ako hoces ja mogu da ti prebacim, ali sam preko msn... nema sanse preko tih uploada sranja, neistem to bas najvise...

Angie

Post by Angie » 14 Nov 2008, 00:21

Apsolutno smatram da su Doorsi jedan od najvecih bendova u istoriji muzike.
Bez nama daragog Morriosna,ne bi bili oni sto jesu....ili sto su bili...
Mnogo prica postoji o Morriosnu,i o njegovoj "misterioznoj" smrti...Ali ja samo jedno hocu da tvrdim,a to je da je bio fenomenalan muzicar i textopisac,tacnije kao stoo ste sami i rekli knjizevnik(pa jeli ima divnu zbirku poezije).I mislim da je bio odlican vokal,ne samo zato sto sam verni...pa ajde reci cu "fan" Doorsa i njega samog...Da,poslednjih muzickih dana,moze se uociti mnogo promena u glasu...stavu...i svemu ostalom...A posledice droge jesu vidne.To je neosporivo.Ali vecina je nazalost tada,tako zavrsavala...
Elem,Morrison=ikona.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 14 Nov 2008, 10:10

Ja ne bih mogao da zamislim svoj zivot bez Doorsa... Ali stvarno, njihova muzika je neverovatno mnogo ucestvovala u mom odrastanju i sada sazrevanju... :)

A Morrison, shta reci... Samo genije je mogao tako neshto da napravi... Neka se tvoja muzika slusha i duze od postojanja covecanstva, r.i.p. my good man... :cry:

xspaceman

Post by xspaceman » 16 Nov 2008, 16:31

Samo je jedan Lizard King! :bow:

kurtrose

Post by kurtrose » 01 Dec 2008, 17:34

Faca...

Margot

Post by Margot » 01 Dec 2008, 20:51

Baš sam ih puno slušala prije. Posljednjih godina najviše mi sjeda album L.A. Woman. Odličan je!

Nisu jedan od onih bendova koje jednom prerasteš i više im se nikada ne vraćaš..
:)

nikolas

Post by nikolas » 25 Dec 2008, 08:58

Jedinstvena pojava na rock sceni, definitivno, Morrison je imao veliku energiju, i kao sto je sve radio kako je hteo, bolelo ga je uvo i da li je slavan i da li ce nekome da se svidi to sto on radi, poenta je njegove genijalnosti. Pevacke mogucnosti su mu bile od nule do deset i to je zavisilo, da li mu se peva ili mu je sve jedno. Egoista u svakom pogledu je zavrsio u Pariskom wc-u od overdosa, sto je u to vreme bila redovna pojava kod narkomana koji su sebi mogli da priuste redovno heroin. I na kraju, Doorsi ili ostali clanovi benda su imali srecu da su umeli da citaju Morrisonove ideje i da koncipiraju od toga muziku, bez njega oni su prosto nista!

Santana

Post by Santana » 25 Dec 2008, 14:52

kretenski je reci da je grupa bez jednog clana nista.
samo bi naravno kako se clanovi grupe jedni drugima malo prilagodjavaju stil sa drugim pevacem i tekstopiscem bio malo drugaciji-ta kombinacija mozda ne bi bila toliko uspesna ali sigurno bolja i uspesnija od kombinacije morisona sa nekim drugim npr. slabijim sviracima

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Dec 2008, 15:43

Jim je velicina i pored ostalih, Jimi, Janis, Sid Barrett, John Lenon, Kurt... i sl. usao je u legendu i tu ce ostati. U knjigama istorije u skolama bi trebalo da se predaje o ovakvim ljudma jer su upravo oni veoma uticali na modernu istoriju (ne samo u muzickom pogledu) sveta. RIP Jim, one of the greatest. :bow:

Post Reply