Mili boze, cuda velikoga
Ja li grmi, jal' se zemlja trese
Niti grmi, nit' se zemlja trese
Vec to tresti muzika dok svira.
Pita majka morisona dzima
O moj sine, od gustera kralju
Jesi li se ikad prepanuo
Jal' od vina, jal' od droge ljute.
Govori joj morisone dzimi
Ja se nisam nikad prepanuo
Ni od druge, ni od rujna vina
Vec sam sve po redu tamanio.
Poranila morisona majka
Pogledala nebu u oblake
Ugledala dva vrana gavrana
Jedan grakce, drugi progovara.
Izginuo morisone dzimi
Branec dusu od dusmanske ruke
Nije sebi nanosio glave
Krasan junak na ovome svetu.
Pripoveda morisone dzimi
Ja se nisam nikad prepanuo
Ni od deva, ni od rujna vina
Ni od pesme, ni zivota ljuta.
To prozbori, a s dusom se bori
To izusti, laku dusu ispusti
Bog mu dao u raju naselje
Nama braco pesmu i veselje.
Kume dzimi, bog ti pomogao
Nad tobom se ne naslo junaka
Ime ti se svuda pominjalo
Dok je pesme i dok je veselja.
Jim Morrison
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Jim Morrison
Ma to sam stavio samo kao primer, ne znam ni sta je sve uzimao. Da i pijancio je k'o stoka, 24/7 je bio pijan. Nervira me i to sto je provocirao, ajd do neke mere al on je bas preterivao.Rax13 wrote:a koliko je poznato, heroin je uzeo samo pred smrt (ako je i to istina uopshte)...fiti93 wrote:Ne gotivim ga. Ni njega ni Doorse. Ne svidjaju mi se, ne znam ni zasto. Gledao sam film, kada sam video sta je sve radio(dobro jutro, ocemo "crtu", ocemo!)...pfff...:S
frkadela wrote:Ma on više recituje nego što pjeva.Mishica wrote:Ako su ti oktave tolko bitne mozda ipak da pokusas Dzefa da slusas on ih ima na pretek.Pozz
![]()

Taj rad...Mishica wrote:Ma ti to sam da mene iznerviras

Ja nisam upućen?!Mishica wrote:...nisi upucen...

- GarryPotter
Long Live The Lizard King, The King of Rock and The Best vox ever... hmmm ,after Daltrey...
Ian Astbury je veliki fun Jima a ja bih ipak pitao njega o oktavama pre nego neke "pevace"...
Ian Astbury je veliki fun Jima a ja bih ipak pitao njega o oktavama pre nego neke "pevace"...
veliki fun

...pa na koga si onda mislio da vise recituje nego da peva?frkadela wrote:....Mishica wrote:...nisi upucen...
Ja nisam upućen?!

pa, iako pretezno bas peva, istina je da ima i dosta pesama gde tako 'smoreno poja u tonalitetu':) stao mi mozak sad, al recimo waiting for the sun, the end i tako to...pretpostavljam da je na to mislio.
tell all the people that you see... set them free... (if you) follow me down...
free fall flow river flow on and on it goes breathe under water till the end, free fall flow river flow ....
before you slept into unconsiousnes i'd like to have another kiss, another flashing chance, a bliss another kiss... bla bla bla... ima tu puno melodike i vrhunskih harmonija!
free fall flow river flow on and on it goes breathe under water till the end, free fall flow river flow ....
before you slept into unconsiousnes i'd like to have another kiss, another flashing chance, a bliss another kiss... bla bla bla... ima tu puno melodike i vrhunskih harmonija!
sad ne znam jel trolujes ili ne:)
ima melodike, ima harmonije, ali valjda znas na sta se misli, niko ne kaze da on 'kaze malo nota' ili da ispada iz tonaliteta ili bilo sta slicno, samo se zeli reci da u dosta pesama ima taj smoreni recitatorski trip u tonalitetu, lupam, daj ivani iz negativa da peva nesto i daj njemu, pa ces da vidis o cemu se radi. disklejmer - niko ne prica sta je bolje, a sta je gore, sve je dobro dok ide uz trip, samo pojasnjavam na sta se misli.
ima melodike, ima harmonije, ali valjda znas na sta se misli, niko ne kaze da on 'kaze malo nota' ili da ispada iz tonaliteta ili bilo sta slicno, samo se zeli reci da u dosta pesama ima taj smoreni recitatorski trip u tonalitetu, lupam, daj ivani iz negativa da peva nesto i daj njemu, pa ces da vidis o cemu se radi. disklejmer - niko ne prica sta je bolje, a sta je gore, sve je dobro dok ide uz trip, samo pojasnjavam na sta se misli.
Doolio wrote: ima melodike, ima harmonije, ali valjda znas na sta se misli, niko ne kaze da on 'kaze malo nota' ili da ispada iz tonaliteta ili bilo sta slicno, samo se zeli reci da u dosta pesama ima taj smoreni recitatorski trip u tonalitetu, lupam, daj ivani iz negativa da peva nesto i daj njemu, pa ces da vidis o cemu se radi. disklejmer - niko ne prica sta je bolje, a sta je gore, sve je dobro dok ide uz trip, samo pojasnjavam na sta se misli.

I "My wild love", meni omiljena Morisonova recitacija. Čoveče, kakvu atmosferu ta pjesma ima... Tekst je malo više istripovan, ali je ok, đa mi se.

e pa jebiga, onda nemam pojma na sta mislis:)
ja sam kontao da vi pricate kako on samo recituje ili tako nesto... uglavnom recituje on, al razbija kako peva i ima jako puno tih pesama u kojima peva... tako da jim morrison nije recitator, nego prosto jedan od najboljih(ako ne i najbolji, al necu da kazem to jer ce onda neko da mi kenja sto posto) vokala svih vremena...
Zajebancija, samo sam se preselio s one druge teme.Doolio wrote:e pa jebiga, onda nemam pojma na sta mislis:)

Inače, mislio sam na ono što je Doolio pričao.
Ne kažem da je loše što on u nekim pjesmama recituje; naprotiv, odlično zvuči. Nego pokušavam da osporim njegov umjetnički kredibilitet nazivajući ga recitatorom i lošim pjesnikom. Nisam ništa loše mislio...

ahahaha:)