omg fokse, 'tuff one' je slengovski speling i savrseno tacan kao takav;)Fox IV wrote:Big Bad Wolf wrote:Tuff one.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Page ILI Blackmore
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Nisam puno slushao radove Page-a, ali Blackmore je genije, samo pogledajte ovo http://video.google.com/videoplay?docid ... 3381015928 i odma cete razumeti
Pogledajte mu facu dok napastvuje kameru, kakav ludak

Pogledajte mu facu dok napastvuje kameru, kakav ludak

Ako bih merio tehniku i broj šesnaestina odsviranih u sekundi, onda bih glasao za Blackmorea. Međutim, ima nešto i mimo toga. Mislim da je Pageov vrlo jak kvalitet ta autorska "žica" koju ovaj overclockovani Blackmore nema. Budući da je moj pokojni otac imao kompletan opus Led Zeppelina na vinilu, i da sam ja prohodao uz koncertni snimak "Black Doga", meni su se oni donekle i smučili, od kad znam za sebe, znam i za LZ, došlo malo do zamora materijala. Ipak njih doživljavam kao inventivniji bend od Deep Purple, i to je dobrim delom i zbog autorsko-gitarskog upliva Pagea. Nekako sam uvek kapirao da su DP u nekom "daj pi*ke, daj rakije" fazonu, a da LZ imaju neki ozbiljniji koncept. U suštini je jako teško tek tako se opredeliti za jednog od dvojice značajnih muzičara, i jedan od dva značajna benda.
Obojica su vrhunski gitaristi, s tim sto Pejdž svira na Džipsonu, dok Blekmur svira na Fenderu. To je velika razlika. Zna se da je Fender čistija gitara i manje laže, a Džipson ima masniji ton. Bez obzira, i same gitare su im vrhunske (Džipson les pol i Fender stratokaster).
Po nekom mom sudu, mislim da su obojica toliko dobri da ih ne treba upoređivati. Eto toliko za moj prvi postić!
Po nekom mom sudu, mislim da su obojica toliko dobri da ih ne treba upoređivati. Eto toliko za moj prvi postić!
-
- Chord-Master
- MF veteran