The Who

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

kurtrose

Re: The who

Post by kurtrose » 09 Jan 2009, 23:48

Extra bend ali mi je malo preterivanje to lomljenje instrumenata po bini.. Mislim ok mi je kada to Nirvana radi jer dolazi iz pravog besa, to se vidi, a The Who su sve to pripremali, stavljali exploziv u bubnjeve i sl.. Ali inace su , koliko sam ja skontao i procitao, jedna od najuticajnijih rok bendova..

KirilStipsa

Re: The Who

Post by KirilStipsa » 10 Jan 2009, 10:31

Extra bend ali mi je malo preterivanje to lomljenje instrumenata po bini.. Mislim ok mi je kada to Nirvana radi jer dolazi iz pravog besa, to se vidi, a The Who su sve to pripremali, stavljali exploziv u bubnjeve i sl.
Jedina razlika je sto su to radili sa 20 godina razlike... i... niko to ne radi spontano jos od kada je Jerry Lee Lewis zapalio klavir na bini...

Inace, moj prvi kontakt sa ovom grupom je preko filma "Tommy", zapravo rock-opere koju sam gledao kad sam bio dete... i posebno jedne pesmice feat. Elton John, koja, i danas kad je cujem, uzbudi neke hemikalije u mom telu...
http://www.youtube.com/watch?v=kGe1K8XwOpA

kurtrose

Post by kurtrose » 11 Jan 2009, 02:41

Ako je nadrogirani Kurt planirao da se baca na bubnjeve, lupa gitare i ozvucenje, lomi i pljuje kamere onda stvarno... Mogu da ga zamislim zamisljenog, u kuci sa parcetom papira i olovkom razmisljajuci : sta veceras da uradim na bini ne bi li bio sto zanimljiviji..? Hmmm..? :lol: :lol: Daj covece.. Sorry za off topic...
Ja kada sam ih prvi put video kao klinac na tv-u, skenjao sam se.. Ono momci mi izgledaju kao bitlsi a ono kada pocnu da svitaju i da lupaju... Drekavci sto bi moja baba rekla :deda:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Jan 2009, 13:57

kurtrose wrote:Ako je nadrogirani Kurt planirao da se baca na bubnjeve, lupa gitare i ozvucenje, lomi i pljuje kamere onda stvarno... Mogu da ga zamislim zamisljenog, u kuci sa parcetom papira i olovkom razmisljajuci : sta veceras da uradim na bini ne bi li bio sto zanimljiviji..? Hmmm..? :lol: :lol: Daj covece.. Sorry za off topic...
Ja kada sam ih prvi put video kao klinac na tv-u, skenjao sam se.. Ono momci mi izgledaju kao bitlsi a ono kada pocnu da svitaju i da lupaju... Drekavci sto bi moja baba rekla :deda:
pa stvar je sto i bitlsi ne izgledaju kako su se ponasali... bitlsi dok su bili u hamburgu su cinili neke prilicno lude stvari, ne bih sad o tome, al cenim da su bili narkomancine i alkosi veci nego kurt... a the who... to je neverojatno... divljaci! obozavam ih... nista tu nije namesteno ili vestacko, sve je to raw powa'!

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 12 Jan 2009, 14:29

kurtrose wrote:Ako je nadrogirani Kurt planirao da se baca na bubnjeve, lupa gitare i ozvucenje, lomi i pljuje kamere onda stvarno... Mogu da ga zamislim zamisljenog, u kuci sa parcetom papira i olovkom razmisljajuci : sta veceras da uradim na bini ne bi li bio sto zanimljiviji..? Hmmm..? :lol: :lol: Daj covece.. Sorry za off topic...
a ja cenim da je Kurt planirao mnogo vishe tih stvari nego shto ti mislish, to shto se drogirao ne znachi da su mu se pesme same javljale i da su mu svi nastupi bili chista improvizacija. i on je iza sebe imao neku marketinshku ekipu.

Santana

Post by Santana » 12 Jan 2009, 21:56

[youtube]O3kVSRQuz1Y&feature=related[/youtube]
moj heroj uz pesmu koja 169 % odgovara njemu

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 14 Jan 2009, 19:57

on je glumio lopova u "101 Dalmatinac" :)
jel ti josh uvek heroj :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Jan 2009, 20:23

Dete epruvete wrote:on je glumio lopova u "101 Dalmatinac" :)
jel ti josh uvek heroj :D
covece to je hju lori! on jednostavno mora da ti bude heroj! al ne kao dalmatinac nego onaj tupavi iz black addera... :)

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 14 Jan 2009, 20:33

jao da, zaboravio sam na to :D
koji car, ima shiri dijapazon uloga nego Dzoni Dep :D

Santana

Post by Santana » 15 Jan 2009, 09:48

Naravno iz BlackAdder.
legendarnoi tad je jos bio mlad.
a znam da je glumio u dalmatincima.
a koja je ovo pesma koja se javlja na snimku posle my generation.bas mi se svidja a i snimak je fenomenalan. isto the who.

GarryPotter

Post by GarryPotter » 12 Mar 2009, 00:14

The Who - The best band ever.
bullseye - MOD forever

EVH

Post by EVH » 12 Mar 2009, 02:18

zezanje u studiju, nije dostojno originala, ali zanimljivo...:D

Tetka

Post by Tetka » 19 May 2009, 20:30

Duane wrote:for christ sake naravno da znamo za johna... pa covek se ceni kao jedan od najvecih basista svih vremena... ;)
pouka... topla voda je vec otkrivena...
3700 postova... :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 May 2009, 01:21

Tetka wrote:
Duane wrote:for christ sake naravno da znamo za johna... pa covek se ceni kao jedan od najvecih basista svih vremena... ;)
pouka... topla voda je vec otkrivena...
3700 postova... :)
:?:

Santana

Post by Santana » 22 May 2009, 18:28

skoro sam cuo jednu pesmu od njih koju zadnjih dana ne mogu da prestanem da slusam.
Poslusajte samo taj ,,srcani glas'' sto bi jedan moj drug rekao ali to je definitivno ONO. Ta emocija i ta energija. Ovo je za istoriju
THE WHO- LOVE REIGN O'RE ME[youtube]gDbAtWpoA6k&feature=related[/youtube]

Post Reply